Dobré odpoledne, dnes je úterý 1.10.2024
svátek slaví Igor,
zítra Olívie a Oliver
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram
Ilustrační foto

Ani další týden se prostějovský divák nedočkal vstupu fotbalistů 1.SK do jarních bojů v Moravskoslezské lize. Mimořádný čtvrteční termín, v němž se mělo odehrát domácí utkání s Uničovem, byl zrušen. Počasí první poloviny týdne totiž stále ovládal mráz a hrací plocha stadionu SCM Za Místním nádražím by zátěž tří zápasů v řadě nevydržela. Takový byl úterní verdikt pořadatelského klubu. Obdobně nakonec dopadli fotbalisté Kralic na Hané, kdy svazoví funkcionáři zrušili celé kolo krajského přeboru. Dohrávku z podzimní části neabsolvovaly ani Vrchoslavice. Začne se konečně o Velikonocích?

Na první letošní bitvu o body zatím marně čeká také lídr třetí nejvyšší domácí soutěže. Nejprve fotbalová Řídicí komise pro Moravu rozhodla, že se v polovině března nebude hrát v pořadí 17. kolo, v jehož rámci mělo „eskáčko“ vyrazit do Hlučína. Místo něj porazili svěřenci Oldřicha Machaly na vyškovské umělce divizní Vrchovinu 2:1.
Také souboj s Uničovem původně plánovaný netradičně na čtvrtek 22. března se ovšem neuskutečnil. V tomto případě zvítězila jistota při šetření stavu hrací plochy pro zápasy evropské kvalifikace „sedmnáctek“. „Úterý bylo poměrně hektické, rozhodování nebylo jednoduché. Reprezentační týmy v Prostějově ale nejsou samozřejmostí, takže jsme museli brát ohled na stav hřiště,“ upřednostnil s těžkým srdcem zájmy české reprezentace trenér 1.SK Prostějov Oldřich Machala.
Už podruhé odložený start soutěže po dlouhé zimní přípravě je jistě nepříjemný, ale jiné schůdné řešení se evidentně nenabízelo. Realizační tým ani neorganizoval náhradní program. „Na umělé trávě hrát už určitě nechceme, předchozí zápas ve Vyškově byl z tohoto hlediska dostatečným poučením,“ má jasno Machala.
Celý kádr tedy čekal další tréninkový týden. „Projdeme si ještě taktické varianty, budeme se hlavně snažit připravit celý tým na první utkání v Hulíně,“ plánoval uprostřed týdne kouč eskáčka.
Prvním jarním utkáním jeho svěřenců tak bude souboj v Hulíně, který se oproti původnímu sobotnímu plánu uskuteční už v pátek 30. března od 15:00 hodin. „Vzhledem k velikonocům a volnému pátku vznikla mezi oddíly dohoda o tomto termínu, který vyhovuje oběma stranám,“ zdůvodnil předehrávku 19. kola MSFL Machala.
Nečekané volno měly také Kralice na Hané, což však nový kouč přivítal. „Jsem rád, že se nehraje. Zaprvé bychom si zničili hřiště, zadruhé by to bylo nebezpečné pro hráče a zatřetí máme trochu času navíc pro doléčení marodů. A začínat venku také není na škodu. Přitvrdili jsme tréninky, zaměřili se víc na kondici a o víkendu dostali hráči volno,“ svěřil se Večerníku David Kobylík.
Prvního souboje v novém působišti by se tak měl dočkat tuto neděli 1. dubna, na 15:30 hodin je naplánováno střetnutí ve Velkých Losinách. „To už doufám, že se hrát bude, je to dlouhé. Kluci jsou dobře připraveni. Já osobně ještě hrát nebudu, zatím trénuji na jedné noze, na mně ale hra nestojí,“ poznamenal.
Čtrnáctým kolem začíná druhá polovina krajských soutěží a v případě krajského přeboru i I.B třídy Olomouckého KFS šlo o předehrávku původně naplánovanou na první polovinu listopadu, kterou většina účastníků stihla absolvovat v původním termínu. I proto měli mít o týden delší pauzu a do jara vstoupit až o velikonočním víkendu. Neplatilo to však pro souboj Újezdec – Vrchoslavice. Tento duel odložila Sportovně-technická komise Olomouckého krajského fotbalového svazu nejprve v závěru loňského roku na právě skončený víkend a na zasedání v uplynulém týdnu pak aktuálně na úterý 1. května.
ROZLSOOVÁNÍ JARNÍ ČÁSTI VŠECH SOUTĚŽÍ NAJDETE VE SPECIÁLNÍ PŘÍLOZE, KTERÁ JE SOUČÁSTÍ DNEŠNÍHO VYDÁNÍ!

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...