Dobré odpoledne, dnes je úterý 1.10.2024
svátek slaví Igor,
zítra Olívie a Oliver
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Celkovým vítězstvím fotbalistů TJ Sokol v Pivíně skončil několikatýdenní zimní turnaj na umělé trávě v Chropyni, jehož se zúčastnila celkem sedmička týmů z nižších soutěží Kroměřížska a jediný vyslanec Prostějovska. „Turci“ nejprve zvládli napínavé boje ve skupinách a prošli dál z druhého místa, poté zdolali nakonec třetí Lutopecny, aby si ve finále poradili i s domácím výběrem. Rozhodnout musely až penalty.

„Tento turnaj jsem přivítal, soupeře jsme totiž měli povětšinou z III. třídy a k zátěži jsme tak měli lehčí týmy. Na sto procent se ale má očekávání nesplnila, ani jednou jsme se nesešli v kompletní sestavě, museli nás doplňovat dorostenci a starší kluci, co už nehrají. Až na semifinále a finále nás bylo aspoň dvanáct,“ nezastíral roztrpčení kouč premiantů Jaroslav Svozil.
V základní skupině „A“ si Pivín nejprve již na konci ledna poradil s Břestem 4:2, následující víkend ale podlehl 3:7 Chropyni a o jeho osudu rozhodlo až závěrečné a odložené střetnutí proti Zlobicím. V něm si účastník I.B třídy Olomouckého kraje došel pro výhru 4:2, která mu otevřela dveře do semifinále proti vítězi paralelní skupiny „B“ – Lutopecnám. V tomto souboji padlo hned devět branek a tenisový výsledek 6:3 poslal dál pozdějšího vítěze. Jejich soupeřem v bitvě o konečné prvenství se stali domácí, kteří zvítězili 3:0 kontumačně nad Litenčicemi. „Hned v první minutě jsme se dostali díky Jardovi do vedení, domácí v desáté minutě kontrovali. Poté nedali penaltu a ani my jsme neproměnili šance, až po ruce se znovu trefil Jaroslav Svozil. Soupeř znovu vyrovnal a hrál se oboustranně slušný zápas, penalty už byla loterie,“ shrnul finálový mač pivínský lodivod.
Soupeř měl k dispozici „B“-mužstvo doplněné o některé hráče z „áčka“, jednalo se tedy o náročnějšího protivníka než v předešlých soubojích. „Důstojný soupeř. Ostatní bychom měli v plné síle porazit větším rozdílem, naopak s týmy z I.B bychom odešli poraženi. Chtěl jsem zkoušet různé varianty a hráče na jiných postech, bylo nás ale jen dvanáct a hned brzy se nám zranil brankář, takže toto se nesplnilo,“ přemítal Svozil.
Vedle herně povedených pasáží mu tak největší radost udělal Stanislav Vrba, jenž si coby patnáctiletý mládežník říká o pozornost mezi muži. „Je to velké plus a budu ho hodně sledovat. V příští sezóně už může mezi nás zapadnout,“ těší Svozila, jehož výběr si pak ještě v předgenerálce na jarní část poradil s Morkovicemi „B“ 8:3. Ve zbývajících soubojích o umístění si Lutopecny poradily 4:3 s Litenčicemi a braly bronz, Zlobice podlehly 2:3 Břestu a skončily šesté, v boji o předposlední sedmou pozici přehrál Bezměrov hráče Vlkoše v poměru 5:4 až na penalty.

FINÁLE ZIMNÍHO TURNAJE
FK Chropyně – TJ Sokol v Pivíně 2:3 na penalty
Branky Pivína: J. Svozil ml. 2
Sestava Pivína: Fürst (10. A. Vrba) - R. Švéda, M. Bartoník, Pospíšil, Šišma - T. Vrba, M. Svozil, Frýbort ml., S. Vrba - J. Svozil ml., Trajer. Trenér: Jaroslav Svozil starší

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...