Dobrý podvečer, dnes je úterý 1.10.2024
svátek slaví Igor,
zítra Olívie a Oliver
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

VIDEO+ FOTOGALERIE: Závěrečnou fázi kvalifikace o postup na mistrovství Evropy do sedmnácti let, které se odehraje v květnu na britských ostrovech, mohou vidět také příznivci v prostějovském areálu SCM Za Místním nádražím. Uplynulou sobotu vyběhla na zelený pažit družstva Ukrajiny a Srbska, soupeři českých mladíků ve skupině. Vítězství pár minut před koncem strhla na svoji stranu ukrajinská „sedmnáctka“ a zamíchala tak ještě postupovými kartami. Druhý zápase se odehraje v Prostějově zítra, kdy poměří síly Španělsko a Srbsko.

Úvod zápasu druhého kola hanácké skupiny (český tým hraje zápasy na Andrově stadionu v Olomouci) patřil hráčům z Balkánského poloostrova. Ti mnohem lépe kombinovali a byla jen otázka času, kdy se jim podaří překonat ukrajinskou obranu. Ve dvanácté minutě se z malého vápna prosadil Bogdan Jocič a Srbové tak šli po zásluze do vedení. Ukrajinský tým se na půlku soupeře dostával jen sporadicky, pokaždé to ale zavánělo brankou. A když už se přeci jen žluto-modří více osmělili, udělal Mykhailo Mudryk ze Šachtaru Doněck ze srbských obránců statické kužele a naservíroval míč svému spoluhráči Danylu Sikanovi, jenž se nemýlil a srovnal poločasové skóre. Dvakrát ještě zazněla konstrukce ukrajinské brány, více se už ale v první čtyřicetiminutovce nestalo.
Druhá půle pokračovala v podobném duchu jako ta první. Srbové hrozili mnohem častěji než jejich soupeř, ke kýženému gólu to však nevedlo. Když už to vypadalo na dělbu bodů, utekl srbské obraně opět rychlonohý Mudryk, jenž se tváří v tvář Lazaru Slavkovičovi nemýlil a strhl tak vedení na ukrajinskou stranu. Ani střídání či čtyři nastavené minuty už k vyrovnání nevedly, a tak se na prostějovském stadionu zrodil vcelku překvapivý výsledek.


Vzhledem k úvodnímu nezdaru se Srbskem ztratili šanci získat vstupenku na prestižní turnaj čeští mladíci, kteří v souběžně hraném utkání na Andrově stadionu v Olomouci podlehli hráčům z Pyrenejského poloostrova 0:2, a úterní výsledek proti Ukrajině už nebude hrát víceméně žádnou roli. Soupeř ovšem stále hraje o postup, a tak to nebude nic jednoduchého. „Nemůžeme mít hlavy dole, klukům jsem to řekl hned v kabině. Máme před sebou už v úterý důležitý zápas. Kluci mají v kariéře všechno před sebou, byť další šanci na Euro budou mít až za dva roky,“ uvedl trenér národního týmu Radek Bejbl. Utkání začíná ve 14.30 hodin opět v Olomouci, ve stejný čas se v Prostějově o postup porvou zmínění Španělé se Srbskem.

Srbsko - Ukrajina 1:2 (1:1)
Branky: 12. Jocič 32. Sikan, 72. Mudryk

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...