Dobrý podvečer, dnes je úterý 1.10.2024
svátek slaví Igor,
zítra Olívie a Oliver
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram
Ilustrační foto

Čtyřmi výhrami a dvěma porážkami si zpestřilo kralické fotbalové „áčko“ přípravu na jarní část nejvyšší krajské mužské soutěže. Vítězně skončily souboje s celky z I.A i I.B třídy, naopak měření sil s účastníky divize a jiného krajského přeboru vyznělo lépe pro soupeře. Dvouměsíční období vyvrcholilo nedávným soustředěním na Dolní Moravě, které vzhledem ke svému načasování sloužilo zejména k utužování kolektivu.

„Je to přesně tak, jak říkáte. Nechtěl jsem soustředění dva týdny před sezónou a ideálně bych ho přesunul, bylo už ale naplánováno. Na druhou stranu nám ale prospělo. Aniž by se nějak tvrdě trénovalo, tak jsme do něj zařadili věci, které někteří kluci dosud nezažili. Měli jsme tam aqua aerobic, saunu, bazén, výběhy, team building, turnaj v ping-pongu, večer nechyběla kytara. Pojali jsme to tak, aby si mančaft spolu sedl,“ přiblížil David Kobylík nedávný čtyřdenní výjezd pod Králický Sněžník. A ač se mu to zpočátku příliš nelíbilo, nakonec si liboval, že k výjezdu došlo až tak krátce před startem jara. „Myslím si, že nás to všechny obrovsky posunulo o krok dál a strašně nám to pomohlo. Ve výsledku jsem vlastně rád, že se tak stalo v tomto termínu a dopadlo to takhle,“ usmíval se.
Hlavní trenér Kralic vzal na sever i několik mladíků, kteří věkem stále ještě patří mezi dorostence, také jim by chtěl dávat ve zbývajících zápasech prostor. „Jo, byli to tři Kraličáci, plus dva kluci, co nám teď vyšli z dorostu. Jsou sice mladší, ale na druhou stranu poctivě chodí a baví je to, jsem s nimi spokojený. Věřím, že i oni budou nositeli toho, jak chceme pracovat v dorostu, a během krátké doby nám vyrostou kluci, kteří budou použitelní pro ‚A‘-mužstvo,“ zasnil se při myšlence na širší výběr David Kobylík.
Půjdeme-li po stopách zápasových prověrek, celé putování začalo počátkem února na umělé trávě v Chropyni, kde si nekompletní Kraličtí s vypůjčeným gólmanem od soupeře díky hattricku Cibulky poradili s Brodkem u Přerova. O týden později se hodinu drželi ve Šternberku proti tamějšímu divizionáři, aby nakonec odešli v závěru, proti Plumlovu se naopak znovu probudil Cibulka a svým druhým třígólovým příspěvkem zadělal na další výhru.
S únorem se Kobylíkovi svěřenci rozloučili duelem v Morkovicích. Hrálo se již za silného mrazu a účastník zlínského krajského přeboru využil širšího kádru, i díky možnosti prostřídat si domácí v závěru vypracovali převahu a dotáhli zápas do vítězného konce. Výrazně přituhlo i o týden později, když se až od sedmnácté hodiny střetly Kralice s Čechovicemi, na vyškovské umělce při desetistupňovém mrazu padl jediný gól.
O druhém březnovém víkendu přišlo na řadu již vzpomínané soustředění v lyžařsky oblíbené lokalitě, na ně navázalo vítězné utkání proti Beňovu hrané na umělé trávě v Lipníku nad Bečvou. Přírodní pažit si tak hráči krom tréninků vyzkoušejí až v duelech o body. Ten první by měl přijít v sobotu od 15:00 hodin doma proti Medlovu.

Kralická zápasová příprava:
neděle 4. února Kralice na Hané – Brodek u Přerova 4:2
sobota 10. února Šternberk – Kralice na Hané 5:1
sobota 17. února Kralice na Hané – Plumlov 4:2
sobota 24. února Morkovice – Kralice na Hané 2:0
sobota 3. března Kralice na Hané – Čechovice 1:0
sobota 17. března Beňov – Kralice na Hané 1:4

Vše před jarní částí Krajským přeborem Olomouckého KFS najdete v tištěném vydání PROSTĚJOVSKÉHO Večerníku z pondělí 19. března

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...