Dobrý podvečer, dnes je úterý 1.10.2024
svátek slaví Igor,
zítra Olívie a Oliver
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Reprezentační fotbal v Prostějově? Po neslavném konci starého fotbalového areálu utopie. Díky městu a klubu 1.SK Prostějov, kteří společným úsilím doslova vydupali ze země nový areál SCM Za Místním nádražím, se zápasy reprezentace, byť pouze mládežnické, pomalu stávají realitou.

Na zápasy elitní fáze kvalifikace evropského šampionátu hráčů do 17 let si mohou fanoušci vyrazit už o tomto víkendu. V sobotu 24. března se v Prostějově utkají týmy Srbska a Ukrajiny, další úterý 27. března se pak v Prostějově utkají Španělsko a Srbsko. A to už bude jiná káva, protože může jít o rozhodující utkání pro přímý postup! Zápasy českého týmu se odehrají na Andrově stadionu v Olomouci.
„V Prostějově se už sice hrála kvalifikace ‚jedenadvacítek‘ na Železárnách, ale to bylo hodně dávno. V novodobé historii se u nás mládežnická kvalifikace hraje poprvé,“ vzpomíná předseda klubu 1.SK Prostějov František Jura, kterého oslovila přímo fotbalová asociace, konkrétně ředitel sportovně-technického oddělení Michal Prokeš s dotazem, jestli by bylo možné některé zápasy odehrát v Prostějově.
Kvůli brzkému termínu vzhledem ke klimatickým podmínkám klubové vedení nabídku zvažovalo, jenže jde přece jen o reprezentační akci, byť mládežnickou. „Hlavně jde o start dlouhodobější spolupráce. Fotbalové vedení vnímá velmi pozitivně naši práci, takže jde i o jistou formu ocenění a je velká pravděpodobnost, že se v Prostějově budou hrát kvalifikační zápasy mládežnické reprezentace i v dalších letech. Díky pomoci města s dobudováním areálu SCM Za Místním nádražím máme tu čest uspořádat v Prostějově i reprezentační akce,“ cení si přístupu asociace Jura.
Jde samozřejmě také o to, aby hráči nehráli před prázdnými ochozy. „Oslovíme s pozvánkou na špičkový fotbal školy nejen v Prostějově, ale i nejbližším regionu. Chceme pozvat širokou sportovní veřejnost, při volném vstupu je škoda nechat si takovou příležitost ujít. Budeme tady mít zástupce FAČR i UEFA, takže tento svátek fotbalu zajisté pomůže i propagaci města. To do sportu obecně investuje nemalé prostředky a tímto způsobem se mu to začíná vracet,“ zakončil apelem na všechny fanoušky předseda klubu.
Současně tímto objasnil, proč se první domácí utkání jarní části MSFL mezi prostějovským eskáčkem a Uničovem hraje v naprosto netradičním termínu ve čtvrtek 22. března od 16:00 hodin.

12 euro

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...