Dobrý podvečer, dnes je úterý 1.10.2024
svátek slaví Igor,
zítra Olívie a Oliver
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Na prostějovské „umělce“ se zrodila i o uplynulém víkendu další přestřelka, o kterou se postarali hráči Plumlova a Klenovic na Hané. Zápas dvou rozdílných poločasů nakonec skončil lépe pro hráče hrající své domácí zápasy za rybníkem Bidelcem.

Úvod střetnutí provázelo mnoho chyb na obou stranách, žádná ale nevedla ke kýženému gólu. Poté již začal úřadovat především Michal Spáčil, kterému klenovská skvadra nechala příliš mnoho prostoru. Jeho přesné pasy dokázali plumlovští dokonale využít. Největší problémy obraně Klenovic dělala především dvojice Trajer – Hladký, která nasázela soupeři v první půli hned pět branek. Vše nasvědčovalo tomu, že je rozhodnuto a Klenovice si tak připíší další debakl v přípravě. Opak byl ale pravdou.
Do druhé půle jakoby naskočila jiná mužstva. Plumlovští se na dostřel Klimešovy svatyně dostali jen sporadicky, k velkému ohrožení však nedošlo. A tak se skóre měnilo na druhé straně. O snížení se postaral dorážkou Pospíšil. Druhou trefu přidal přesnou dalekonosnou střelou Šlézar, který vymetl pavučiny v Simandlově šibenici. Lepší organizační hrou než v prvním poločase dostávaly Klenovice plumlovské hráče čím dál více pod tlak. To vyústilo k dalším dvěma brankám. Třetí zásah svěřenců Vladimíra Horáka přidal Tomáš Varga, o čtvrtý se postaral jediný útočník mužstva Radek Štěpánek. Ten ještě zahodil další obrovské šance. Hlavně ta v posledních vteřinách volala po gólu. Ačkoliv příležitostí minimálně na srovnání bylo opravdu mnoho, těsné vítězství už hráči Plumlova uhájili a mohli si tak po závěrečném hvizdu oddechnout. Klenovice může pouze mrzet zpackaný první poločas, ve druhém ukázaly svou sílu, a že je důležité nic nevzdávat a hrát až do konce za jakéhokoliv stavu.
Generálku na I.A třídu, respektive I.B Olomouckého KFS, obstarají zápasy Plumlova se Slatinicemi a Klenovic s Čechovicemi. Pokud počasí nebude proti, poté již přijde na řadu ostrý start v krajských soutěžích.

Pozápasové hodnocení trenérů:
Michal SPÁČIL - TJ Sokol Plumlov:
„Nechtěl bych nějak kritizovat, co se povedlo a co ne. Byl to zápas dvou rozdílných poločasů. Sestavu jsme i do druhé půle prostřídali, ale byli jsme všude pozdě, ztráceli snadné míče a nechali se až moc zatlačit na naši polovinu. První půle ale rozhodla o tom, že si připisujeme těsné vítězství. Musíme se ale zamyslet, co se stalo v tom druhém.“
Vladimír HORÁK - TJ Sokol Klenovice na Hané:
„První poločas katastrofální... Někteří hráči naprosto neplnili to, co měli. Nasazení oproti minulému zápasu bylo velmi malé. Nevím, zda se podepsal na výkonu páteční trénink, to ať si každý srovná v hlavě. Za druhý poločas musím hráče pochválit. Ukázalo se, že máme naběháno, hráči si vzali něco k srdci, začali hrát tam, kde mají. Projevila se i velká psychická odolnost, když jsme ze stavu pět nula dokázali snížit až na pět čtyři, a mohlo být ještě veseleji. Stále musíme pilovat především herní organizaci, což je v zimním období velice složité.“

TJ Sokol Plumlov - TJ Sokol Klenovice na Hané 5:4 (5:0)
Branky: M. Trajer 4, A. Hladký - Pospíšil, Šlézar, Varga, Štěpánek. Rozhodčí: Protivánek.
Sestava Plumlova: Simandl - Vysloužil, Gryglák, Ševcůj, J. Kiška – Bureš, Spáčil, Hrstka, Kratochvíl – A. Hladký, M. Trajer. Střídali: Aujezdský, Kotlán. Trenér: František Kocourek.
Sestava Klenovic: Klimeš - Spálovský, Pospíšil, Prášil, Popelka – Frys, Dreksler, Šlézar, Grepl – Rozehnal - Štěpánek. Střídali: Cibulka, Varga. Trenér: Vladimír Horák.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...