Dobrý podvečer, dnes je úterý 1.10.2024
svátek slaví Igor,
zítra Olívie a Oliver
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Zřejmě až dvojciferného počtu změn dozná od konce podzimní do startu jarní části kádr kralického „A“-mužstva. Strana odchodů čítá pět potvrzených záznamů, naopak u příchodů ještě není finální číslo známé, pohybovat se bude v rozpětí čtyř až šesti jednotek. Přesuny se alespoň okrajově dotkly všech postů, nejvýrazněji pak proměnily ofenzivu.

„Já jsem žádné nároky na posilování neměl, primárně jsem chtěl poznat kluky, co tady jsou. Kádr jsem našel ve velmi dobrém stavu, já totiž vím, jak pracuje můj předchůdce, jsme velmi dobří kamarádi a věděl jsem, do čeho jdu,“ vysvětlil David Kobylík, že žádné velké zásahy do mužstva původně nezamýšlel.
Nástupce Ivo Lošťáka se nicméně musel vyrovnat s odchodem nejlepšího střelce Martina Kováče, jenž dal překvapivě přednost okresnímu přeboru, z osobních důvodů se rozhodl skončit Ondřej Petržela a nepokračují ani Jakub Gottwald, Jan Vogl a Martin Moštěk „Někteří hráči odešli, za ně ale přišly náhrady. Dá se říct, že kde jsme měli odchody, tam jsme se snažili tým doplnit. Přišel nám gólman, přišli nám obránce, záložníci i útočník. Dá se říct, že jsme určitě neoslabili,“ domnívá se Kobylík.
Místo jmenovaných dorazili mladíci Tomáš Škrabal a Jan Skalník, kteří oba dobře znají zdejší region, přestože v případě prvního z nich se jedná o přesun z Blanska, z Frenštátu si přivezl svou registračku novopečený hlavní kouč, brankářské duo doplnil opatovický David Flajzar. „Primárně jsem chtěl vyrovnat ztráty a minimálně personálně se nám to povedlo. Určitě chci stavět na domácích klucích, kteří mají ke klubu nějaký vztah, to je potřeba k tomu, aby se mohlo jít nahoru. K tomu jsme ještě doplnili o nějaké kvalitní hráče, což se nám podařilo. Mám k dispozici kádr, s nímž jsem hodně spokojen,“ mnul si ruce šéf kralické střídačky.
A tento výčet nemusí být ještě konečný. V jednání jsou ještě dvě jména,, přičemž jedno z nich místním prostředím dost rezoluje. Do útoku by totiž mohl přijít Patrik Gábor! Dvacetiletý střelec zvládl ve třinácti podzimních zápasech sedmnáct branek a také díky němu se Haná Prostějov zpět po návratu do I.B třídy pohybuje v horních patrech, on sám pak ztrácí jen branku na čelo kanonýrů. „Chtěl by u nás hrát, chodí pravidelně na tréninky a byl s námi i na zápasech, nyní ale čekáme, na čem se shodnou v klubu, jaké budou mít požadavky, pak budeme moci jednat,“ nastínil aktuální situaci předseda FC Kralice na Hané Jan Novotný.
Podobně otevřené je i angažování Davida Javoříka. Exurčický defenzivně laděný univerzál tráví poslední měsíce a roky v Kojetíně, přesunu z I.A třídy do krajského přeboru by se ale nebránil. „Chce k nám jít, záleží ale na klubu, jestli ho pustí. Jednali jsme s Kojetínem, nyní se sejde jeho výbor a pak budeme vědět víc,“ popsal nynější stav oddílový šéf.

Vše před jarní částí Krajským přeborem Olomouckého KFS najdete v tištěném vydání PROSTĚJOVSKÉHO Večerníku z pondělí 19. března

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...