Dobrý podvečer, dnes je úterý 1.10.2024
svátek slaví Igor,
zítra Olívie a Oliver
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Plných devět branek nabídlo devadesát minut hry mezi dvěma regionálními zástupci v různých skupinách krajské I.A třídy Olomouckého KFS. Domácí Konice prospala úvodní poločas a pustila Určice do čtyřbrankového trháku, po změně stran však právě ona dominovala a na své umělé trávě málem dotáhla málo vídaný obrat. Přestože se tak nestalo, považoval si tamější kouč Petr Ullmann proměny týmu po poločasové přestávce.

„Svůj vliv mělo také počasí, zatímco před týdnem jsme hráli při plus čtrnácti, teď na tabuli svítilo mínus osm stupňů. Byla velká zima a navíc foukal silný vítr, nechci ale výsledek svádět na tyto podmínky, první poločas jsme dělali školácké chyby a kluky jsem nepoznával. Jsem ale rád, že jsme dostali facku tak brzy,“ nechápal konický trenér po týden staré drtivé výhře nad Plumlovem.
Za prvních pětačtyřicet minut inkasovali „Uliho“ svěřenci hned pět kousků a v šatně tak měl dost důvodů promluvit hráčům do duše. Ti si pak jeho rady a poznatky vzali k srdci a předvedli zcela jiné pokračování. „Zbytek zápasu jsme odehráli velmi kvalitně a byl v naší režii. Řekl jsem mimo jiné klukům, ať zapomenou na výsledek, a zajímala nás jen hra, kupodivu to šlo. V sedmdesáté minutě to bylo 4:5, pak jsme ještě nedali penaltu ani další dvě šance. Soupeř se dostal sotva dvakrát za půlku,“ popisoval.
Na zvrat to už ale nestačilo a výhra tak přes snížení v podání Brosse, Cetkovského a Kořenovského, kteří navázali na Kameného trefu z předchozího průběhu, putovala na jih. „Určice hrály jednoduše, dlouhé nákopy za obranu. V první půli potrestaly každou naši chybu a proměnily vše, pak to ale byla trochu divočina a klidně jsme mohli vyhrát i 7:5,“ byl přesvědčen.
V bráně dostal vedle Vévody příležitost i další nadějný mladík, teprve čtrnáctiletý Kvapil, i jeho přičiněním byl zápas otevřený až do konce. „Byli jsme dostatečně agresivní, nedali jsme soupeři prostor, Určice nevěděly z které do které. Kluci se zdravě naštvali a nechyběly tam nasazení ani bojovnost,“ chválil Ullmann za projev ve druhé pětačtyřicetiminutovce.
Generálku pro jarní část „A“ skupiny I.A třídy by měli Koničtí sehrát o víkendu na přírodní trávě v Kostelci na Hané. A poté by již měl přijít na řadu výjezd na Jesenicko za prvními jarními body. „Uvidíme, co nám dovolí klimatické podmínky, čeká nás ale další kvalitní tým. Stále máme na čem pracovat, a proto budeme opět trénovat třikrát týdně,“ zmínil mladý kouč.

Sokol Konice – TJ Sokol Určice 4:5 (1:5)
Branky Konice: Kamený, Bross, Cetkovský, Kořenovský.
Sestava Konice: Vévoda (Kvapil) – Kořenek, Rus, L. Bílý, F. Drešr – Paš, Kořenovský, Širůček, F. Bílý – Kamený, Tichý. Střídali: Bross, Cetkovský, Blaha, Křesala. Trenér: Petr Ullmann.
Sestava Určic: nehlášeno


  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...