Dobrý podvečer, dnes je úterý 1.10.2024
svátek slaví Igor,
zítra Olívie a Oliver
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Velice nezvyklý pohled se od loňského léta naskýtá regionálním fanouškům při pohledu na tabulky dívčích soutěží. Po řadě let totiž ani v jedné z nich nefiguruje jméno Kostelce na Hané, dlouholeté neotřesitelné místní jedničky a víceméně vzoru pro všechny jeho následovníky. Pozici zdejšího lídra tak bez boje převzal mostkovický Sokol, jenž učinil za poslední roky veliký pokrok.

A Mostkovicím se zpočátku velice dařilo. Už letní příprava vybízela k optimismu a také úvodní kola a souboje s papírově snazšími soupeři se vyvedla na výbornou. Následoval však střet s kvalitnějšími a také stále ještě zkušenějšími výběry, který znamenal pád do reality. Sérii tří víceméně těsných porážek přerušila očekávaná výhra nad Držovicemi, jenže poté přišel výprask s Vlkošem a Nové Sady se překvapit nezdařilo.
To druhý zdejší zástupce se s divizními bitvami teprve seznamuje a nekladl si žádné vysoké cíle ani přehnané ambice. V Držovicích jsou si dobře vědomi toho, že nemohou čekat zázraky a okamžitě se rovnat mnohem vyzrálejším oddílům, a ostudu rozhodně nedělají. Sice uzavírají tabulku s nulovým bodovým ziskem a tamní děvčata se musela smířit s několika vysokými porážkami, nicméně už se jim podařilo vstřelit první branky, a dokonce si i krátce užít pocitu být blíže vítězství než soupeř.
Pohled na tabulku a názvy jednotlivých účastníků nicméně trochu mate a dívčí fotbal se z Kostelce na Hané zcela nevytratil. Své domácí zápasy totiž na tamějším pažitu hraje 1.FC Olomouc „B“, tedy tým, jehož se trenérsky ujal Marek Jelínek a kam se přesunulo kostelecké jádro v čele s Martinou Pitákovou, Kristýnou Vykopalovou nebo Klárou Knápkovou.
Prostějovsko má tak de facto v divizi dva a půl zástupce a právě této polovině se vede suverénně nejlépe. Pět výher, jedna remíza a o více než dvacet branek aktivnější skóre dává dohromady druhé místo, s mírným odstupem za vedoucím Vsetínem. A byly to právě Olomoučanky, kdo alespoň trochu zdramatizoval situaci na čele. V posledním kole se jim totiž podařilo zdolat do té doby stoprocentní Valašky a bitva o první místo zůstává i díky dohrávce Nových Sadů s Vlkošem otevřená.
V jarní části ovšem bude zajímavé sledovat i vývoj uprostřed tabulky, do něhož se budou snažit aktivněji zapojit Mostkovice, stejně tak zcela bez šance nejsou ani Držovice, které hned na úvod pojedou do Velkých Pavlovic, jež jsou na tom zatím dost podobně jako ony.
Partie budou otevřeny, je na co se těšit!

Vše o podzimní části MSD žen najdete v tištěném vydání PROSTĚJOVSKÉHO Večerníku, které vyšlo v pondělí 12. března

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...