Dobrý podvečer, dnes je úterý 1.10.2024
svátek slaví Igor,
zítra Olívie a Oliver
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

V rozdílném rozpoložení i hráčském složení se v neděli odpoledne setkaly výběry Konice a Plumlova. Hosté přijeli s torzem kádru a byli rádi, že se početně dali dohromady, domácí sice také nebyli kompletní, avšak povzbuzeni nedávným soustředěním svého soupeře i tak uběhali a své skóre průběžně navyšovali.

„Bral jsem to jako další přípravné utkání. Zkusili jsme si další varianty, a přestože výsledek vypadá jednoznačně, zajímala mě hra a v některých fázích jsme ještě měli rezervy a máme stále na čem pracovat. Góly i výhra potěší, nepřeceňuji to ale,“ bilancoval po pětigólovém nášupu konický trenér Petr Ullmann. Pod vysoké vítězství jeho týmu se dvakrát podepsal z Jesence vypomáhající Miloš Navrátil, jedenkrát se do střelecké listiny zapsali Laďa Bílý, Laďa Blaha a Kuba Kořenovský. „První polovina byla ještě vyrovnaná. Podařila se nám pěkná standardka, kterou Filip Drešr kopl a Laďa Bílý hlavou proměnil. Ve druhé půli jsme se trochu uklidnili, podrželi míč, dařila se nám kombinace a Plumlovu naopak docházely síly. Díky náběhům a důrazu před bránou jsme soupeře zlomili,“ pochvaloval si Ullmann. Slova chvály měl i ke hře směrem dozadu, kde ho těšilo udržené čisté konto, liboval si i v herním projevu dorostenců a Blahově návratu. „Plumlov byl také nebezpečný a měl nějaké šance, výborně si ale vedli oba brankáři. Dále Martin Paš si připsal dvě nahrávky a je na hranici základní sestavy, velký posun předvedli i Ošťádal nebo Cetkovský a Laďovi naštěstí drží zdraví a odvádí kvalitní výkony,“ vypíchl Ullmann.
Na druhé straně tolik radosti nepanovalo, výsledek ale také brali s rezervou. „Přípravná utkání vůbec neřeším. Nepotřebuji zkoušet kluky, které znám, a často se nastupuje v kombinované sestavě a hraje ten, kdo přijde. Chtěl jsem si vyzkoušet mladé kluky, jestli jsou schopni naskočit do mužského fotbalu a pomoci nám v přípravě nouze, to se splnilo,“ vysvětloval plumlovský lodivod Pavel Voráč. Dlouho přitom nebylo vůbec jasné, jestli se jeho soupeř směrem na severozápad vůbec vydá, situace nebyla nikterak růžová. „Chybělo mi šest hráčů základní sestavy, to je víc než polovina. Až v sobotu večer jsme se dali dohromady a pomohli nám i Peťa Matoušek a Mates Hatle, Dan Simandl nastoupil po zranění a nemohl kopnout do balonu,“ popisoval neutěšený stav.
V tomto týdnu se konický Sokol utká od sobotní čtrnácté hodiny s Určicemi, Plumlov se ve stejný den utká na prostějovské umělce s Klenovicemi.

PŘÍPRAVNÉ UTKÁNÍ
Sokol Konice - TJ Sokol Plumlov 5:0 (1:0)
Branky: Navrátil 2, L. Bílý, Blaha, Kořenovský
Sestava Konice: Vévoda (46. Zapletal) – Blaha, Rus, L. Bílý, Kořenek – F. Drešr, Tichý, Kořenovský, F. Bílý – Bross, Kamený. Střídali: Paš, Navrátil, Jurník, Křesala. Trenér: Petr Ullmann.
Sestava Plumlova: Simandl – Vysloužil, Ševcůj, Gryglák, Jamrich – Křupka, Matoušek, Hatle, R. Bureš – M. Trajer, Kratochvíl. Střídali: Hrstka, Barák, Verner. Trenér: Pavel Voráč.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...