Dobrý podvečer, dnes je úterý 1.10.2024
svátek slaví Igor,
zítra Olívie a Oliver
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram
Ilustrační foto

Bývá pravidlem, že jarní část soutěžního ročníku je těžší než podzim. Před dvěma lety se prostějovskému eskáčku podařilo uspět i poté, co do jarní části MSFL vstupovalo z druhé příčky, byť pouze o skóre za Vítkovicemi. Nyní tabulce vévodí a nejen to. Tento výběr totiž viditelně vykazuje ještě větší soudržnost a chuť po vítězství. Ušel totiž od té doby kus cesty a je to znát.

Dá se směle říct, že tým Prostějova zraje jako víno. Po druholigových experimentech s kádrem se do kabiny eskáčka vrátilo několik odchovanců, kteří byli na hostování a sbírali cenné zkušenosti. Podzimní boje ve třetiligových partiích ukázaly, že mužstvo vedené koučem Machalou si věří a dokáže v důležitých momentech zabrat i urvat vítězství.
Dlouho se zdálo, že kádr přes zimní přestávku doplní pouze „starý známý“ Jan Koudelka, který už v Prostějově působil. Jeho angažmá si pochvaluje zejména útočník Karel Kroupa, kterého by hbitý světový šampion z malého fotbalu měl dokázat zásobovat centrovanými míči do šestnáctky přesně tak, jak to kapitán a střelec týmu potřebuje.
V pozdější fázi přípravy přibyli na soupisku definitivně ještě dva ukrajinští fotbalisté, kteří se už na testování objevili v létě. Přínosem pro rozehrávku v záložní řadě může být především Dmytro Žykol, který disponuje i dobrou kopací technikou. Angažmá stopera Alexandra Pernackého si vynutily především přetrvávající zdravotní obtíže Aleše Schustera i Martina Suse. Oba by ovšem měli být na start sezóny připraveni. A tak druhý legionář začne zřejmě na lavičce.
Trenér Oldřich Machala s asistentem Petarem Aleksijevićem naplánovali přípravná utkání tak, aby byl mezi nimi dostatek času na trénink a vstřebání fyzické únavy. Premiérová účast v zimní Tipsport lize sice výsledkově nedopadla nejlépe, ale tým herně nepropadl ani v jednom utkání s kvalitnějšími soupeři. Při absenci Kroupy se největším problémem jevila efektivita proměňování brankových příležitostí.
Určitým zlomem se stalo zahraniční soustředění v Chorvatsku. Byla v tom do jisté míry i symbolika, kdy si hráči asi nejhmatatelněji uvědomili, jaké výhody pro ně má hraní za 1.SK Prostějov. Není žádným tajemstvím, že právě psychické rozpoložení mužstva mělo největší vliv na výsledky ať už v kladném, či záporném smyslu.
V posledních utkáních po návratu ze soustředění se tým prezentoval atraktivním herním stylem, který má dostatečně zažitý. Když se k němu přidá proměňování šancí, nemělo by mít eskáčko v průběhu jara větší potíže v žádném zápase. K těm nejatraktivnějším bude pochopitelně patřit domácí zápas s Velkým Meziříčím. Ten je na programu až v sobotu 2. června, o týden dříve dojde na hanácké derby v Kroměříži.
Zadání pro realizační tým je jednoznačné - tento ročník MSFL vyhrát. Jestli to bude znamenat po roční pauze i comeback do druhé ligy, ještě nelze s jistotou předpovídat. Mnohé náznaky ale říkají, že by se v ideálním případě mohla profesionální soutěž na prostějovský trávník zase vrátit...

Vše k jarní části MSFL najdete v tištěném vydání PROSTĚJOVSKÉHO Večerníku, které vyšlo v pondělí 12. března

Rozlosování:

11 los eskacko msfl jaro

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...