Dobrý podvečer, dnes je úterý 1.10.2024
svátek slaví Igor,
zítra Olívie a Oliver
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

K další vzájemné konfrontaci dvou regionálních mužstev před startem fotbalového jara došlo uplynulou sobotu mezi celky Určic a Klenovic na Hané. V podzimní části, kdy se oba týmy taktéž utkaly v přípravné fázi, se z vítězství 2:0 radovali svěřenci Pavla Zbožínka. Tentokrát si klenovická družina spravila chuť debaklu z minulého týdne a zápas s množstvím branek uhrála ve svůj prospěch.

Kouč Klenovic Horák musel využít služeb i hráčů nedávné minulosti či let budoucích, vinou zranění některých opor tak byl nucen se sestavou opět hýbat. Na druhé straně se v úvodní sestavě objevil také určický trenér, jenž si připomněl svá úspěšná fotbalová léta. Klenovice se v úvodu musely vypořádat s vysokým presinkem svého soupeře, který jim dělal nemalé potíže. Určickým ke gólu ale přeci jen chyběl větší důraz v brankovišti. Ten naopak prokázali hráči Klenovic po zahrávaném rohu a ujali se vedení. Očividně zaskočené Určice se snažily dál tvořit hru, Klimeše ale překonat nedokázaly. To rychlé kontry na straně druhé byly mnohem nebezpečnější. Jeden takový znamenal zvýšení náskoku, aby vzápětí došlo na snížení, zásluhou přesné rány určického snajpra. Do poločasu se ovšem skóre měnilo ještě jednou a to opět ve prospěch svěřenců Vladimíra Horáka.
Ve druhé půli se na hřiště dostali i náhradníci, aby tak všichni hráči měli možnost dostatečně se připravit na blížící se ostrý start krajských soutěží. Hned po pár vteřinách mohlo být s Určickými ještě hůř, skvělý zákrok vytasil gólman Hýbl. Na další kontr Klenovic už však byl i on krátký a ránu na zadní tyč zneškodnit nedokázal. Zápas i za tohoto stavu pokračoval na prostějovské umělce ve vysokém tempu. Slovo dostali také střelci Určic, kteří nejprve snížili na dvoubrankový rozdíl, aby se pak prosadili ještě dvakrát. Ovšem klenovické mužstvo ještě předtím navýšilo své vedení, radovalo se tak na konci utkání z těsného vítězství.
Určice zajíždí tuto sobotu do Konice, Klenovice ve stejný den prověří Plumlov na umělce Za Místním nádražím v Prostějově. (jp)

TJ Sokol Klenovice na Hané - TJ Určice 5:4
Sestava Určic: Hýbl - Slezák, P. Zbožínek, Frehar, Paul - O. Halouzka, Menšík, Hanzelka, Krajíček - P. Halouzka, Jožka. Střídali: Žáček, Bureš, Šnajdr. Trenér: Pavel Zbožínek.
Sestava Klenovic: Klimeš - Spálovský, César, T. Zbožínek, Popelka - Frys, Dreksler, Šlézar, Grepl - Prokop - Štěpánek. Střídali: Prášil, Maňák. Trenér: Vladimír Horák.

HLASY TRENÉRŮ
Pavel ZBOŽÍNEK – TJ Sokol Určice:
„Zápas určitě splnil to, co jsme od něj očekávali. Byl to náš druhý přípravný zápas, hrálo se v tempu s kvalitním soupeřem. Branky padly spíše po systémových chybách, které na tréninku řešíme agresivněji, tentokrát jsme je řešili zbytečně složitě. Snažili jsme se hrát celý zápas aktivně s vysokým presinkem, což bylo fyzicky náročné. Máme ale mladé hráče a na tom bychom chtěli určitě zapracovat.“
Vladimír HORÁK – TJ Sokol Klenovice na Hané:
„Oproti minulému týdnu rozhodně spokojenost, utkání bylo oboustranně kvalitní, ve vysokém tempu. Měli jsme tam dobré kombinační okamžiky, kluci makali na sto procent. Jen mě mrzí ty obdržené branky z prostředí malého vápna, ale prosadili jsme se víckrát než soupeř, tak nakonec dobré.“

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...