Dobrý večer, dnes je úterý 1.10.2024
svátek slaví Igor,
zítra Olívie a Oliver
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

VIDEO+FOTOGALERIE: Divizní FK Nové Sady z Olomouce byly posledním soupeřem fotbalistů Prostějova před ostrým jarním startem. V generálce na sobotní duel 17. kola moravskoslezské fotbalové ligy v Hlučíně zvítězili po divokém průběhu 4:3, jejich protivník ale naznačil, že aktuální lídr tabulky třetí nejvyšší domácí soutěže má stále co zlepšovat.

Utkání předcházelo složité jednání o místě, kde se zápas vlastně odehraje. Hlavní hřiště se vzpamatovává po dlouhé zimě, proto se mělo hrát v Olšanech u Prostějova. Nakonec ale soupeři nastoupili na umělou trávu v areálu Za Místním nádražím.
Na menším hřišti se překvapivě zpočátku lépe orientovali hosté, kteří se dostali rychle do vedení a dokonce svůj náskok dokázali navýšit a především v prvním poločase hráli se soupeřem z vyšší soutěže. Fotbalisté Prostějova dokázali na branky Nových Sadů odpovědět. Dvakrát se do pauzy prosadil Lukáš Hapal, jeden gól z penalty přidal také Jan Koudelka a tomu odpovídal poločasový stav 3:3.
Po pauze měli domácí převahu. Divizní protivník se však pravidelně stačil včas stáhnout do obrany a vytvářel před vlastním pokutovým územím neprostupnou hradbu. Náznaky některých šancí si navíc dlouho fotbalisté Prostějova sami pokazili nepřesnou finální přihrávkou a ujal se až pokus Hapala po závaru před novosadskou brankou v závěru střetnutí, tato branka stanovila konečné skóre.

HLAS TRENÉRA Oldřich MACHALA - trenér 1.SK Prostějov:
„Musím přiznat, že zápas se mi z našeho pohledu nelíbil. Není přece možné, aby se hráči proti diviznímu soupeři nedokázali výrazněji prosadit. Nesouhlasím s tím, že jsme to měli na malém hřišti těžké. Do problémů jsme se dostávali sami. Přihrávky při přechodu do útoku neměly potřebnou přesnost. Zapojení některých hráčů do ofenzivy nebylo podle mých představ. Potíže jsme měli i v obraně. Před vlastní brankou děláme naprosto zbytečné chyby, jistotou neoplývají ani brankáři. Do začátku soutěže máme na čem pracovat. Všichni si musí uvědomit, o co na jaře budeme hrát. Chceme postoupit a musíme si poradit se zataženou obranou soupeře. Tak s námi budou hrát i týmy v soutěži.“


8. PŘÁTELSKÉ UTKÁNÍ
1.SK Prostějov - FK Nové Sady 4:3

Branky: 3x Hapal, Koudelka (pen). Diváků: 75
sestava Prostějova: Jícha - Machynek, Schuster, Rus, Sečkář - Koudelka, Fládr, Langer, Žykol, Šteigl - Hapal. Střídali: Neoral, Sus, Zapletal, Pernackij, Pančochář. Trenér: Oldřich Machala





  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...