Dobrý večer, dnes je úterý 1.10.2024
svátek slaví Igor,
zítra Olívie a Oliver
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Za devatero horami, devatero řekami a devatero lesy se nachází Španělské království čítající téměř padesát milionů poddaných. Tato monarchie sice patří do vyspělejší části světa a třeba při přepočtu HDP na obyvatele se stále nachází před Českou republikou, navíc tamější klima a moře omývající jeho břehy působí velice lákavě, avšak bez práce je tam přibližně každý šestý, ještě před pár roky téměř každý třetí. Není tedy divu, že se někteří vydávají na zkušenou do světa.

Právě takto doputovala jedna ze skupinek na Prostějovsko. A jelikož je na Pyrenejském poloostrově fotbal velice populární hrou, zašli si pro radost začutat i tady u nás. K potěšení Držovic si vybrali právě jejich oddíl. Netřeba pochybovat, že by se také bez nich pohybovalo mužstvo na špici soutěže, hráčská kvalita, zkušenosti i hlad po vynucené půlroční přestávce a návratu na fotbalovou mapu pod tradičním názvem by udělaly své.
V bývalé součásti okresního města se zatím podařilo vše vyladit na výbornou a po rozpačitém úvodu v podobě jen velice těsné výhry na půdě zatím posledních Čech pod Kosířem začaly body přibývat se stále větší převahou. Pouze Mostkovice „B“ a Plumlov „B“ dokázaly tento soubor výrazněji potrápit. První jmenovaný dlouho vedl a ještě zkraje druhé půle držel nerozhodný stav, aby nakonec padl o dvě branky, druhý tým nacházející se podél přehrady měl navrch dokonce ještě po hodině hry, pak ale během dvou minut inkasoval hned tři branky, až z toho nakonec byla desítka.
Nicméně za pevně vládnoucím panovníkem čekají na svou šanci hned dva hladoví princové. Druhý Kostelec na Hané „B“ může zatím těžit ze svého nadšení, pestré věkové skladby i tréninkového umu Petra Merty, který si nejprve vypiplal tým fotbalistek a poslední roky úspěšně působí u mládeže olomoucké Sigmy. Také tento celek moc dobře ví, jaké to je jít od vítězství k vítězství a mnohé o jeho jarním směrování může napovědět již přelom dubna a května, kdy nejprve zajíždí do Krumsína a poté přivítá Olšany u Prostějova.
Právě nedávný účastník okresního přeboru tráví zimu na třetí pozici a touží vrátit se zpět o patro nahoru. Musí doufat nejen ve vlastní neomylnost, ale i v další ztráty mančaftů před sebou, manko devíti bodů na první pozici se při celkovém počtu devíti utkání zdá příliš vysoké.
Následují hned tři „béčka“, jejichž hlavním cílem je být dostatečně kvalitní, početnou a připravenou zálohou pro „A“-mužstva v I.A třídě Olomouckého KFS, výsledky jdou tedy stranou. Naopak výše určitě pomýšlely Přemyslovice či Zdětín, tedy další týmy, co ještě před rokem nastupovaly v okresním přeboru a musely se s ním nedobrovolně rozloučit. Hlavně v případě Zdětína je propad markantní a nebýt nekompletního Protivanova v posledním kole, zřejmě by dále čekal na první výhru. Tabulku tak uzavírají Čechy pod Kosířem, které si podobně jako Kladky přály rovněž povedenější půlsezónu.
V každém případě zajímavé bitvy nastanou v jarních odvetách nahoře, uprostřed i dole. To je jisté.

Vše o podzimní části III. třídy, skupiny „B“ najdete v tištěném vydání PROSTĚJOVSKÉHO Večerníku, které vyšlo v pondělí 5. března

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...