Dobrý večer, dnes je úterý 1.10.2024
svátek slaví Igor,
zítra Olívie a Oliver
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Ke třem příchodům a stejnému počtu odchodů se schyluje v táboře jediného regionálního vyslance v krajském přeboru mužů. Jak již Večerník informoval, na cestě do „A“-týmu jsou Jan Skalník z Kostelce na Hané, Tomáš Škrabal z Blanska a také v roli hráče nynější kouč David Kobylík. Ten se naopak bude muset v jarní části obejít bez Martina Kováče, jehož zlákala Olešnice u Bouzova, Ondřeje Petržely, jemuž nedovolily pokračovat pracovní povinnosti, a Jakuba Gottwalda, s nímž se zatím nepodařilo navázat kontakt. Zcela vyloučeno naopak není angažování exurčického Davida Javoříka.

„V případě Skalníka jsme s Kostelcem domluveni a čeká se jen na formality. U Škrabala se s Blanskem ještě domlouváme, chtěli bychom ho ale přivést, u Javoříka je situace složitější. Slíbil Kojetínu, že u něj bude pokračovat, a nemyslíme si, že tu zůstane, jsme ale v jednání. Jasněji asi ale bude až v létě,“ vyjádřil se k příchodům předseda FC Kralice na Hané Jan Novotný. Právě o sedmadvacetiletého defenzivněji laděného hráče by ale ještě rád velice stál i v tomto přestupovém období. „V Šumperku odehrál velice dobrý zápas a byl by to dobrý tah. Může hrát na obou krajích i uprostřed obrany, stejně tak v záloze. Vyhrál každou hlavu i osobní souboj,“ nešetřil chválou společně s dovětkem, že v hledáčku jsou i další dva tři zatím blíže nespecifikovaní hráči.
Obě zatím nejpravděpodobnější posily patří k tomu nejmladšímu. Kosteleckému i konickému odchovanci je teprve devatenáct let, oba navíc v mládežnických kategoriích prošli prostějovským 1.SK. „Skalník sice přišel z nižší soutěže, rád s ním ale pracuji. Spousta věcí se na něm dá vybrousit. Má velké nasazení a na hřišti nechá všechno, mile mě překvapil. Škrabal sice hrál divizi, přišel ale poměrně zanedbaný. Bude ale platným hráčem, chce to jen čas. Má výbornou techniku a je navíc levákem, musí si to jen sednout,“ poznamenal hlavní kouč David Kobylík. Právě šestatřicetiletý lodivod se rozhodl přenést si z Frenštátu pod Radhoštěm i registračku a rád naskočí i v roli hráče. „Počítám s tím, i když předpokládám, že tu budu primárně jako trenér a toto bude až poslední varianta,“ nepřeceňuje svůj význam.
„Ve Frenštátu byl hrajícím trenérem a navrhl, že by i tady mohl pomoci mužstvu. S klukama trénuje, hraje ale ještě i malou kopanou a poranil si nedávno koleno. Co jsem viděl, tak umí rozdat krásné balony na hlavu i do nohy. Má ligové zkušenosti a pamatuji si ještě z Hněvotína, jak dovedl najít útočníka na metr,“ chválil Novotný.
Již nyní si tak cení, jakého nástupce se podařilo získat za Ivo Lošťáka. „Ivoše jsem si vyhlédl sám, už když odcházel pan Gottwald, tehdy ještě nemohl. A právě Ivoš nám doporučil Davida, oba vyznávají stejný způsob hry. Kluci ho hltají a zdá se být přínosem pro Kralice. Dodal klukům pozitivní myšlení a chuť poprat se o výsledek,“ upozornil.
Klub naopak zřejmě opouští trio Gottwald, Petržela a Kováč. První z nich se během podzimu vrátil ze zahraničí, dohrál v Kralicích úvodní část sezóny a chodil i v prosinci na umělou trávu, od té doby se po něm ale slehla zem, druhý jmenovaný sice v Kralicích bydlí, fotbal ale musí jít alespoň dočasně stranou, u třetího do party převážila vidina několika postupů za sebou. „Asi to spoustu lidí překvapí, ale je to pravda. Původně jsem si myslel, že v Kralicích ještě minimálně půl roku zůstanu, přidám dalších osm devět gólů a pak se třeba vydám i do divize, ozvali se mi ale z Olešnice, která je ekonomicky silná a má ambice,“ šokoval jednadvacetiletý útočník a čtvrtý nejlepší střelec krajského přeboru svým dobrovolným přesunem o tři patra níž. Místo se Zábřehem, Lutínem, Přerovem či holickým „béčkem“ tak bude nově v olomouckém okresním přeboru měřit síly s Horkou na Moravě, Velkým Týncem či Drahanovicemi. „Jsou tam vesměs mladí kluci od Šumperka a Zábřehu a přesvědčili mě. Jsou jeden dva body od prvního místa a chtějí postoupit do I.B třídy, v dalších letech pak do I.A i krajského přeboru. Trénuji tam již od konce ledna a nějakou dobu bych tam chtěl zůstat. Na Kralice ale budu vzpomínat v dobrém, daly mi šanci,“ sdělil konický odchovanec, který prošel i prostějovským dorostem. Menší nadšení už po této novince zaznělo v Kralicích. „Nebudu mu bránit ve štěstí. Nechápu ale, že má ambice, chtěl se pobít o divizi a pak jde o tři třídy níž...,“ kroutil hlavou David Kobylík.
Nikdo další by už ale neměl být na odchodu a pokračuje i gólmanská jednička David Šarman. „Je dobrý a chceme, aby u nás zůstal. Je vidět, že prošel přípravou ,eskáčka' a chodil i na tréninky s ,áčkem', měl by nám určitě pomoci,“ přemítal šéf klubu Novotný.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...