Dobrý večer, dnes je úterý 1.10.2024
svátek slaví Igor,
zítra Olívie a Oliver
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

První zápas zimní přípravy bez vstřelené branky mají za sebou fotbalisté Kralic na Hané. David Kobylík se znovu mohl spolehnout pouze na deset hráčů do pole a dva gólmany, tato dvanáctka mohykánů nestačila na Morkovice a s účastníkem zlínského krajského přeboru prohrála 0:2.

„Opět nás bylo tak akorát a neměl jsem nikoho na střídání. Kluci si hrábli na dno a navíc ve velké zimě, nabrali ale pořádnou minutáž. Snad z toho nikdo neonemocní. Soupeř mohl hodně prostřídat a navíc mí hráči museli nastoupit i na trochu nezvyklých postech, takže to bylo složitější, hodinu jsme se ale drželi a bylo to nerozhodně,“ hodnotil v tuto chvíli stále ještě nehrající kouč Kralic.
Svůj comeback na fotbalové trávníky musel opět ještě trochu odložit, postranní kolenní vazy zatím ještě nejsou zcela v pořádku. „Ještě týden nebo dva tomu musím dát a pořád navíc platí, že jsem jen pojistkou, kdybych cítil, že je potřeba klukům pomoct,“ podotkl ke svému zapojení na hřišti.
Na morkovickém trávníku se rozhodlo v posledních třiceti minutách, kdy už hostům trochu docházely síly. „Do té doby jsme měli více šancí než soupeř, jenže jsme je neproměňovali a některé akce jsme nedotáhli. Hráči se ale vydali, můj styl hry s vysokým presinkem je hodně náročný. Hodilo by se mít několik hráčů na lavičce a věřím, že v dalších zápasech nás už bude víc,“ neztrácí optimismus.
Na menším počtu lidí pro utkání přesto nevidí jen samá negativa, hráči se totiž mohou řádně vyhrát. „Spousta kluků dostává tolik prostoru vůbec poprvé, je to ku prospěchu věci. Mladí kluci navíc poctivě pracují na tréninku a jdou velice nahoru, jsem s nimi nadmíru spokojen,“ libuje si.
V tomto týdnu se Kraličtí utkají v sobotu od 17:00 hodin na vyškovské umělé trávě s Vyškovem, generálku na jarní část krajského přeboru pak sehrají o týden později s Beňovem na umělce v Lipníku. (jim)

FC Morkovice - FC Kralice na Hané 2:0 (0:0)
Sestava Kralic: Šarman – Němčík, Krobot, Hlačík, Škrabal – Troneček, Neoral, Nečas, Skalník – Cibulka, Gábor. Střídal: Adamík. Trenér: David Kobylík.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...