Dobrý večer, dnes je úterý 1.10.2024
svátek slaví Igor,
zítra Olívie a Oliver
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Již podruhé během zimní přípravy se podařilo kralickému útočníkovi Josefu Cibulkovi vstřelit tři branky v jednom utkání. Po Brodku u Přerova se takto prosadil sedmadvacetiletý útočník i proti Plumlovu. Jediný regionální zástupce v krajském přeboru potvrdil příslušnost k vyšší soutěži a také výhodu dřívějšího vstupu do zimní přípravy, na prostějovské umělce zvítězil 4:2.

„Tentokrát nejsem příliš spokojen. Kvůli zraněním a nemocem jsme látali sestavu a nebylo to podle mých představ. Projevilo se, že jen čtyři hráči nastoupili na svých postech, dalších šest na odlišných. Bylo to nevyvážené a nekompaktní, chyběli mi lidi. Nebyli jsme agresivní a hráli jsme složitě,“ netěšilo kralického lodivoda Davida Kobylíka.
Scházel mu zejména defenzivní pilíř Lukáš Krobot, na střed obrany tak stáhl ze zálohy Martina Neorala, čímž se změnily úkoly i Jana Nečase. „Nefungovala nám osa, mladí kluci se ale na druhou stranu snažili a využili svou šanci. Jsem za to rád, zvykají si a jejich sebevědomí jde nahoru. Hra byla neurovnaná a rozdíl mezi námi a soupeřem možná nebyl až tak markantní, až budeme ale v plné sestavě, tak bude naše hra jinak vypadat. Dali jsme ale čtyři góly a vyhráli jsme,“ hledal pozitiva.
Také jeho protějšek Pavel Voráč neměl po ruce kompletní kádr a musel využít služeb dvou dorostenců i v Rakousku působícího Pavla Frantíka. Na úvod přípravy byl ale i tak spokojen.
„Hrálo se v přátelském duchu a oba jsme měli jednoho dva hráče na střídání. První půlhodinu jsme drželi tempo a hrál se pěkný fotbal nahoru dolů, konec už byl trochu vlažnější a možná nám docházely síly. Ve druhé půli už měly Kralice malinko navrch,“ přemítal.
Se svými svěřenci zatím stihl před vstupním soubojem absolvovat několik úvodních tréninků, papírově zatím běží příprava podle představ. „Jak jsme si to řekli, tak to je, bojujeme ale s účastí na trénincích. Chodí osm až dvanáct lidí, z toho dva tři si s námi jen zatrénují, ale nehrají u nás,“ pokrčil rameny.
Doplnění kádru není na plumlovské straně na pořadu dne, i vzhledem k naskočení do zápasu se alespoň zdá, že nedojde k dalšímu oslabení a Michal Spáčil u Bidelce setrvá. „Lákalo by ho angažmá blíže Olomouci, nemám ale informace, že by odcházel. Počítám tedy s tím, že je u nás,“ pousmál se Pavel Voráč.

PŘÍPRAVNÉ UTKÁNÍ
FC Kralice na Hané - TJ Sokol Plumlov 4:2 (2:0)
Branky: Cibulka 3, Skalník – nehlášeno, Ševcůj
Sestava Kralic: Šarman – Němčík, Neoral, Hlačík, Martinka – Troneček, Halenka, Nečas, Škrabal – Cibulka, Skalník. Střídal: Adamík. Trenér: David Kobylík.
Sestava Plumlova: Simandl – Vysloužil, Kutný, Fabiánek, Kiška – R. Bureš, Frantík, Zabloudil, Klváček – Spáčil, Kratochvíl. Střídali: Ševcůj, M. Bureš. Trenér: Pavel Voráč.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...