Příjemnou noc, dnes je středa 2.10.2024
svátek slaví Olívie a Oliver,
zítra Bohumil
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Roky plynou rychlým tempem, stejně jako fotbal v prostějovském regionu. A tak minulostí už je podzimní část aktuálního ročníku Okresního přeboru PROSTĚJOVSKÉHO Večerníku-II. třídy OFS Prostějov. Pro nikoho asi není překvapením umístění Vrahovic na samotném vrcholu, kdy vloni těsně druhý tým za postoupivší prostějovskou Hanou také letos dokazuje, že se s ním v poslední pětiletce musí v postupové matematice počítat.

Jeho postavení ale mohou ohrozit druhé Otaslavice či třetí Horní Štěpánov. Naopak největší starosti mají přes zimní přestávku ve Ptení, kde už loni utekli hrobníkovi z lopaty. Jistotu záchrany ale nemá ještě celý půltucet dalších týmů v čele s předposledním Vícovem. Překvapením jsou pak čtvrté, respektive páté místo dvojice nováčků. Suma sumárum - v jarních bojích se máme ještě na co těšit...

VRAHOVIČTÍ KANONÝŘI
Mezi nejzkušenější týmy Okresního přeboru bezesporu patří tým z východního předměstí Prostějova. Každoročně se tamní hráči umísťují v horním patře tabulky, vloni se dokonce až do posledního kola prali o postup, ale ani vysoká výhra na půdě Zdětína jim nestačila. Haná Prostějov si doma poradila s Výšovicemi a zamířila o soutěž výš. Nynější situace je velmi podobná té z minulého ročníku, jen s tím rozdílem, že právě Vrahovičtí jsou ti, kteří mají vše ve svých rukou, chcete-li nohou. Největší podíl na tomto umístění má dvojice snajprů Jan Studený a Pavel Farný, která z osmapadesáti vstřelených branek dala úctyhodných čtyřiatřicet. Jistotou oplývá také David Pokorný mezi třemi tyčemi, který vévodí statistikám gólmanů se čtyřmi nulami na kontě.O pouhé dva bodíky méně si připsali svěřenci Jiřího Hona, kteří přezimovávají na druhém mistě, což je nejlepší výsledek za poslední roky. Nejblíže k tomuto umístění měly Otaslavice v sezóně 2012/2013, kdy obsadily celkové třetí místo. Do jisté míry může hrát roli i příchod zkušeného Lubomíra Smékala, který byl nedávno ještě oporou Klenovic v krajském přeboru. Na jednu chvíli si dokonce otaslavičtí hráči okusili pocit lídra, kde se ocitli vinou odložených utkání v závěru podzimu. Jsou tak zcela jistě největším konkurentem vedoucímu celku. Navíc se honosí jedním „NEJ“, když dosáhli na nejvyšší výhru podzimní části, a to 11:1 na domácí půdě proti mladíkům z Hvozdu.Třetím do party, který míchá kartami v postupových bojích, je tým z Horního Štěpánova. Poslední tři roky končili jeho hráči vždy na „bramborové“ pozici, po uplynulém podzimu si o příčku polepšili. Také ve statistikách se pohybují na nejvyšších stupíncích. V útočné fázi se dělí o druhé místo, v obranné pro změnu o třetí.

SPANILÁ JÍZDA NOVÁČKŮ
Za vedoucím triem se seřadilo se stejným počtem bodů duo nováčků. Jak Brodek u Konice, tak i Dobromilice ještě vloni bojovaly ve třetí třídě, tudíž nikdo moc nepředpokládal, že se po polovině nejvyšší okresní soutěže budou držet takto vysoko. Samotný vzájemný zápas vyzněl lépe pro svěřence hrajícího trenéra Rochly, ostatně i počet výher v základní hrací době hovoří pro Brodecké. Dobromilice se do penaltového rozstřelu dostaly pouze dvakrát, to Brodek hned čtyřikrát. Oba týmy si drží padesátiprocentní úspěšnost.Nad dvacet bodů se dostala ještě šestá rezerva Čechovic, poslední tým v tabulce, který se pyšní aktivním skóre. To uhrála zejména na domácím hřišti, kde až na jeden případ vše vyhrála a zařadila se na třetí místo v této disciplíně. Největším počinem mužstva s nejvíce hráči na soupisce je zcela jistě skalp lídra z Vrahovic na jeho půdě, což se čechovickému „béčku“ podařilo vůbec jako jedinému týmu.První polovinu tabulky uzavírá druhý Brodek u Prostějova. Zprvu to vypadalo, že se dočkáme příjemného překvapení, které ještě po osmi odehraných utkáních brodečtí hráči naplňovali. Pak ale aktuálně třetí tým tabulky si odvezl porážku od vedoucího celku, což by nebylo ještě tak strašné, ale od té chvíle si však už nepřipsal ani jeden bod a propadal se tabulkou až na sedmou příčku.

NIC NENÍ ROZHODNUTO
Na chvostu Okresního přeboru vypadá situaci na první pohled jasně. Desetibodový rozdíl posledního Ptení a trojice Tištín - Určice „B“ - Nezamyslice však není až tak nic, co by se během třinácti zbývajících kol nedalo zvládnout.Tištínští se v tomto ročníku těší z návratu mezi regionální elitu a jako jediný z účastníků druhé poloviny si drží rozdíl mezi útočnou fází a obranou na nule, což může být určitým impulsem do druhé poloviny probíhajícího ročníku. Třeba se k devítibrankovému Jakubovi Kratochvílovi přidá ještě někdo další a trenér Zdeněk Oulehla bude mít hned o něco méně vrásek na čele. Těch má určitě dost i další z trenérů Karel Vlach, jenž si jistě představoval lepší podzimní postavení svých svěřenců. Loni třetí tým celkového pořadí se letos prezentuje nevyrovnanými výkony. Možná na určickou rezervu padla nějaká deka, stále je však dost času dělat jakékoliv závěry.Prvním z týmů, které ještě vloni bojovaly ve vyšších soutěžích, jsou Nezamyslice. Krásný areál však příliš mnoho radosti domácím fanouškům nepřinesl. Příčinou může být odchod mnoha hráčů po sestupu do Okresního přeboru, ale také větší vyrovnanost zúčastněných týmů. Na poklidný střed ale hráči Nezamyslic určitě mají. O bod méně než tato trojice získali hráči Výšovic. Střelecky mužstvo táhne opět „neprodejný“ kanonýr Koukal, tým ale potřebuje více takových kanonýrů, kteří pomohou dostat Výšovice tam, kde by se chtěly pohybovat. Druhým sestupujícím regionálním celkem z I.B třídy se vloni stal Hvozd. Problémy se složením sestavy se v úvodu probíhajícího ročníku projevily na výsledcích mužstva. Poté se parta mladíků, kteří naskakují nejen v mládežnické kategorii, ale také v seniorském fotbale více sehrála a ukázala, že má svůj potenciál.Přesnou desítku bodů nasbírali hráči Vícova. Ztráta největšího kanonýra Radka Štěpánka zdá se být nenahraditelnou, ale ani dosavadní předposlední místo nemusí vícovským hráčům svazovat nohy. V nezáviděníhodné situaci je naopak vedení ptenského fotbalového klubu. Nejméně vstřelených branek a pouhých šest bodů prozatím stačí na poslední místo Okresního přeboru. Již minulou sezónu se Ptení pohybovalo na hraně sestupu, letos k tomu mají velice dobře nakročeno. Trn v patě trenéra Vlastimila Šmídy je pozice brankáře, když polovinu soutěže stál mezi třemi tyčemi naturalizovaný hráč.Jisté před startem odvet je, že jak horní, tak i dolní polovina týmů se může až do posledních kol prát o postup, respektive záchranu v soutěži.

Ohlédnutí za podzimní částí Okresního přeboru-II. třídy najdete v aktuálním tištěném vydání PROSTĚJOVSKÉHO Večerníku z pondělí 5. února

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...