Příjemnou noc, dnes je středa 2.10.2024
svátek slaví Olívie a Oliver,
zítra Bohumil
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Po dvoutýdenní pauze sehráli fotbalisté 1.SK Prostějov uplynulý pátek první únorové přípravné utkání, které bylo zároveň posledním před odjezdem na soustředění v závěru tohoto týdne. Proti domácímu Vyškovu se hrálo na umělé trávě pod umělým osvětlením, které zářilo na množství slibných, ale neproměněných šancí eskáčka. Zato domácím se po přestávce podařily vstřelit snadné branky a díky nim zvítězili 3:2.

Trenér Oldřich Machala měl k dispozici poněkud obměněnou sestavu, někteří hráči přibyli, jiné postrádal. Mezi velké návraty lze počítat brankáře Dominika Neorala, který je zdravotně konečně v pořádku a odchytal bez zaváhání první poločas. V prostějovském dresu se po půl roce opět objevil ukrajinský záložník Dmitrij Žykov, který by mohl v kádru ponechat zahraniční stopu místo Srba Petroviće, který kvůli administrativním záležitostem zůstává na jarní sezónu doma.
Mezi stálými absentéry zůstal stoper Aleš Schuster, který se na zápas ovšem přijel podívat. „Příští týden mám jít na kontrolu ke klubovému lékaři, teprve pak se uvidí, jestli na soustředění vůbec odjedu,“ potvrdil nejasné vyhlídky do další přípravy. Do utkání nenastoupil ani Karel Kroupa, nebo Michal Zapletal.
Utkání začalo ve slušném tempu a hosté se brzy dostali do vedení. Už po deseti minutách se vyplatil aktivní presink, Píchal vystihl rozehrávku domácího brankáře, který jej výkopem trefil, a odražený míč nebyl problém poslat do prázdné branky - 0:1. Nepříjemná komplikace zasáhla defenzivu po čtvrthodině hry, kdy si Hirsch zranil kotník do té míry, že musel být střídán. I přes okamžité ledování odskákal do autobusu po jedné noze a jeho účast na soustředění se zdá být v akutním ohrožení. Přestože si eskáčko v prvním poločase drželo aktivitu a převahu na míči, kromě nedůrazných pokusů žádnou akci nedotáhlo do gólové koncovky.
O lepší efektivitu se po změně stran měla pokusit prostřídaná sestava, jenže domácí Matocha hned po dvou minutách zužitkoval centr zleva a vyrovnal - 1:1. Nedosti na tom po dalších dvou minutách rozehrávali domácí přímý volný kop, nacvičený signál zakončil střelou opět Matocha a domácí v mžiku otočili průběh zápasu - 2:1. Prostějov se mohl znovu dostat do hry po hodině, kdy po centru z nepřímého kopu domácí zadáci faulovali Hapala, a nařízenou penaltu v zastoupení Kroupy bez váhání proměnil Koudelka - 2:2. Poté měl několik slibných šancí Hapal, jenže jeho hlavičkové pokusy vychytal gólman domácích. A tak třináct minut před koncem udeřilo potřetí. Po rohu a zmatcích před brankou se nejlépe orientoval Zoue a vstřelil vítěznou branku - 3:2. K vyrovnání nevedl ani Šteiglův brejk ve spolupráci s Hapalem těsně před závěrečným hvizdem.

Pozápasové hodnocení trenéra
Oldřich MACHALA
-trenér 1.SK Prostějov:
„Problém nám opět dělala koncovka. My hrajeme, jsme lepší, první poločas měl skončit naším vítězstvím minimálně o dva nebo tři góly, jenže zápas dovedeme do takové koncovky, že prohrajeme. Ve druhé půli jsme šli snad třikrát na bránu v přečíslení, jenže jsme akce ani nezakončili. Samozřejmě nám chyběl Karel Kroupa, ale to je špatně. Pokud by se mu něco stalo, nejsme momentálně schopni dát gól. Mrzí mě, že ve vápně neumíme řešit situace tak, jak bychom měli. Navíc dostáváme hloupé góly. Z prvního centru, který nám do vápna přiletí v 46. minutě, dostaneme branku... To se ani nedalo považovat za šanci. Žykov je vyhrátý záložník, má dobré přihrávky, spíš musí zlepšit některé návyky, třeba nesmí přestat hrát po faulu, který mu u nás třeba rozhodčí nepískne.“
Jan TROUSIL
- trenér MFK Vyškov:
„Utkání s vedoucím týmem MSFL byl kvalitní a hrálo se v dobrém tempu. Na začátku byl Prostějov aktivnější, ale do šancí jsme je nepouštěli. Branku jsme dostali po hrubé chybě v rozehrávce. Ve druhém poločase jsme po pěkné akci Matochou srovnali na 1:1. Začali jsme být aktivnější a dobře presovali. Matocha poté po signálu přidal další branku na 2:1. Soupeř vyrovnal z penalty, ale nakonec jsme rozhodli utkání brankou po rohu. Celkově dobře fungovala defenziva, ve druhém poločase jsme se zlepšili v útoku a mohli jsme přidat další branky.“


5. PŘÍPRAVNÉ UTKÁNÍ
MFK Vyškov - 1.SK Prostějov  3:2 (0:1)
Branky: 47., 49. Matocha, 77. Zoue – 10. Píchal, 61. Koudelka z penalty
Sestava 1.SK Prostějov: Neoral (46. Jícha) – Machynek, Sus (55. Popelka), Rus, Hirsch (15. Sečkář) – Koudelka (73. Marčík), Pančochář (46. Petržela), Langer (46. Fládr), Hapal – Žykov – Píchal (46. Šteigl). Trenér: Oldřich Machala.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...