Dobrý večer, dnes je neděle 19.5.2024
svátek slaví Ivo,
zítra Zbyšek
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

fotbal ilustracni1Ani druhé jarní kolo krajského přeboru mužů se neodehraje v plánovaném termínu. STK Olomouckého krajského fotbalového svazu (OKFS) totiž ve čtvrtek rozhodla, že 18. kolo krajského přeboru mužů i 16. kolo krajského přeboru dorostu se odehraje až ve středu 8. května. Počasí zasáhlo i do harmonogramu okresních soutěží, nový termín hledají i tři ze čtyř dohrávek okresního přeboru.

„Opakovala se situace jako před týdnem a opět jsme se po konzultaci s oddíly přiklonili k přesunutí víkendového kola až na květen. Nepředstavuje to ale žádnou komplikaci, volný termín tu byl,“ okomentoval aktuální informaci sekretář OKFS Jiří Lužný.

Znamená to, že regionální trojice Určice (měly hrát doma s Opatovicemi), Konice (měla hrát doma se Zlatými Horami), Kralice na Hané (měly jet do Želatovic) zažije opravdový vstup do jara pravděpodobně až o Velikonocích a nejbližší víkend vyplní přátelskými duely. Například Určice se utkání v neděli od deseti dopoledne s „devatenáctkou“ 1.SK Prostějov. Stejný osud potkal i tři dvojutkání krajského přeboru dorostenců, výjimku tvoří utkání Mohelnice – Konice, která se odehrají na mohelnické umělé trávě od 10.00 a 12.15.

Kombinace sněhu a mrazivého počasí přiměla k odložení dohrávek i STK Okresního fotbalového svazu Prostějov, výjimku tvoří zápasy, u nichž se kluby domluví, že je sehrají na umělé trávě. Termíny na prostějovské hrací ploše jsou již ovšem obsazeny a střetnutí Výšovic s Hanou Prostějov „B“, Vrahovic s Otinovsí i Brodku u Prostějova s Olšany se uskuteční až později. Pokud se oddíly nedomluví, termín určí příští středu 27. března STK OFS. Výjimkou je pouze duel Čechovic "B" se Zdětínem, které se jíž dříve dohodly, že se Za Místním nádražím utkají v neděli od 14 hodin.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...