Příjemnou noc, dnes je středa 2.10.2024
svátek slaví Olívie a Oliver,
zítra Bohumil
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Na počátku února vstoupí fotbalisté Jesence do zimního přípravného období. Celý tým se poprvé sejde v sobotu 3. 2. a zahájí přibližně dvouměsíční společnou fázi. Již nyní ovšem hlavní kouč Petr Tichý ví, že se bude muset obejít bez Michala Drešra. Pětadvacetiletý konický odchovanec a jeden z členů základního kádru bude po zranění z podzimní části ještě delší čas mimo hru.

„De facto skončil s fotbalem, protože si obnovil zranění křížového vazu. Hlásil mi, že se teď nezapojí, chtěli bychom ho využít aspoň jako mládežnického trenéra u dětí. Je to škoda, ale já jsem to zažil taky, křížové vazy nejsou žádná sranda,“ pokrčil rameny o pětadvacet let starší kouč.
Nikdo další na odchodu není a zbývající marodi Martin Klicpera s Bronislavem Burianem by už rovněž měli být v pořádku, i tak v Jesenci plánují zkvalitnit defenzivu. „Potřebujeme dotáhnout dva tři hráče, kteří by nám sedli do kádru. Vytipované je máme, tak uvidíme. Stoprocentně potřebujeme obránce a také někoho do zálohy, tam nás nejvíc tlačí bota. Útočnou sílu máme a navíc útočníků je na okrese málo, těžko se hledají,“ odpozoroval Petr Tichý.
Samotná příprava bude částečně společná s Konicí, jako tomu již bylo v předešlých měsících. „Detaily jsme ještě s ‚Ulim' moc nestudovali. Konice začíná o dva týdny dřív, klukům přijde sms zpráva na mobilní telefon a nebude problém, pokud si někdo bude chtít přijít kopnout do balonu a naskočit do přípravy už s ní. Dále pojedeme podle zažitého modelu. V únoru musíme nabrat sílu a všechny tréninky budou venku, žádná tělocvična,“ nastínil lodivod.
Záživnější část tak přijde až ve druhém měsíci celého období. „Třetího a čtvrtého března jedeme společně s Konicí na soustředění do Jaroměřic, budeme mít k dispozici halu i hřiště. Jezdíme tam už pět šest let a jsme spokojeni. Pak budou následovat tři přípravné zápasy, sezóna je totiž hodně dlouhá,“ podotkl jesenecký kouč Petr Tichý. Buď v Konici na umělce, nebo pokud vyjde počasí, tak na horním hřišti ve Dzbelu se jeho hráči utkají s Lošticemi, Smržicemi a Protivanovem, jenž obstará generálku na „aprílový“ úvodní jarní mač proti Troubelicím.“

Ohlédnutí za podzimní částí I.B třídy Olomouckého KFS, skupiny „B“ najdete v aktuálním tištěném vydání PROSTĚJOVSKÉHO Večerníku z pondělí 29. ledna

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...