Příjemnou noc, dnes je středa 2.10.2024
svátek slaví Olívie a Oliver,
zítra Bohumil
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

V „B“ skupině I.B třídy Olomouckého KFS zůstal z regionálních týmů pro sezónu 2017/2018 pouze osamocený tým SK Jesenec-Dzbel. Mužstvo ze severozápadu Prostějovska si vedlo lépe, než se může na první pohled zdát. Jednadvacet bodů není žádný propadák, ale také žádná hitparáda, nicméně deváté místo dosažené výkony až příliš devalvuje.

Projevuje se nesmírně vyrovnaná tabulka, kdy se hned sedm celků od čtvrtého do desátého místa nachází ve třech bodech, Jesenec se nachází téměř na chvostu početného pelotonu a právě tři body mu scházejí na čtvrté Troubelice. V regionálně ostřeji sledovaném „áčku“ by patřilo týmu Petra Tichého sedmé místo bod za šestým Kojetínem „B“ a dva za pátou Hanou Prostějov, horní čtveřice je již výrazněji vzdálena. A v nejsevernějším „céčku“ by z toho dokonce byla šestá pozice se stejným ziskem jako páté Štíty a sedmý Postřelmov a jen dva body za čtvrtým Bludovem a třetí Lesnicí.Vydařenou podzimní část, s níž až tolik nekoresponduje pohled na aktuální pořadí, ilustruje i poměr vstřelených a obdržených branek. Když totiž zaměříme na skóre, tak zjistíme, že jde o mančaft se čtvrtou nejnebezpečnější ofenzivou (lépe jsou na tom jen Nemilany, Troubelice a Třeština) a stejně tak čtvrtou nejpevnější defenzivou (za Troubelicemi, Zvolí a Nemilany). Přesto se nachází tak nízko, až v dolní polovině pořadí.Šéf střídačky si Večerníku posteskl nad množstvím zraněných hráčů a počtem improvizací, které musel při skládání sestavy vymýšlet, kádr se ale i s těmito nepříjemnostmi vypořádal úspěšně, vždyť hned sedmkrát zvítězil, z toho pětkrát v řádné hrací době. Pozitivně se v tomto momentě mohla projevit zvýšená spolupráce s konickým oddílem - nejen mezisoutěžními přesuny hráčů, ale i možností pravidelného společného trénování.Zimní přípravné období je teprve na svém počátku a jarní část sezóny odstartuje až za více než dva měsíce, druhá polovina rozehraného ročníku by ale v případě Jesence mohla znamenat cestu vzhůru. Za předpokladu, že si udrží dosavadní výkonnost a budou se mu vyhýbat tak výrazné strasti s látáním sestavy, karty nemá rozdány špatně.Napovědět budou moci hned úvodní kola, kdy jesenecko-dzbelecké „eskáčko“ nejprve hostí průběžně čtvrté Troubelice a vzápětí jede na půdu druhé Třeštiny či předposlední Červenky. V nedosažitelné vzdálenosti nejsou ani medailové příčky, na průběžnou druhou pozici de facto stačí jen dvě výhry.Naopak za sebe se hráči nemusejí příliš ohlížet. Osm bodů od sestupových pozic sice nezní na první poslech zcela komfortně, ovšem tamější trio Nové Sady „B“, Červenka a Kožušany by muselo své zisky téměř zdvojnásobit, aby se dostalo na jeseneckou úroveň. Velice pravděpodobně se tak o sestupujících rozhodne jen mezi nimi a případně jedenáctými Doloplazy. Ty však měly před rokem po podobně zpackaném podzimu až mistrovské jaro, jemuž s jednatřiceti body vládly.Můžou nastat různé zvraty a tabulková stěhování, vyhne-li se však Jesenci dlouhá série proher, bude se i nadále pohybovat minimálně uprostřed startovního pořadí, ideálně v jeho lepší polovině.

Ohlédnutí za podzimní částí I.B třídy Olomouckého KFS, skupiny „B“ najdete v aktuálním tištěném vydání PROSTĚJOVSKÉHO Večerníku z pondělí 29. ledna

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...