Příjemnou noc, dnes je středa 2.10.2024
svátek slaví Olívie a Oliver,
zítra Bohumil
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

FOTOGALERIE: Skvěle odehraných dvacet minut a pak dost. Tedy ne že by Prostějovu ve středečním utkání Tipsport ligy se slovenským Popradem scházely šance, jenže nikdo nebyl schopen dovést příležitosti až do finální fáze. A tak se podruhé za sebou zrodil nelichotivý výsledek 0:5.

„Dvacet minut je budeme honit,“ nabádal v šatně své svěřence trenér Oldřich Machala. To také do puntíku splnili. Poprad disponující zkušenými hráči Horvathem, Šestákem nebo Kukoľem se během deseti minut prakticky nepodíval za půlící čáru.
Do první solidní příležitosti se dostal Píchal, který si našel centr zprava, ale jeho pokus se nevešel mezi tři tyče. Na druhé straně měl po volném přímém kopu náznak šance Kukoľ, ale nepochopitelně ji prováhal. Zápas zlomily dvě minuty po vypršení právě dvacáté minuty. Nejprve si na centr po nakrátko zahraném rohovém kopu naběhl Palša a přeskočil vybíhajícího Jíchu (0:1), vzápětí si Kukoľ naběhl na Horvathův pas za obranu a lehce přehodil vybíhajícího gólmana - 0:2. Rychlá a nečekaná dvoubranková ztráta se logicky odrazila na dalším průběhu zápasu. Hra se vyrovnala a prostějovské obraně zatápěla především dvojice Kukoľ - Šesták. Na druhé straně to zkoušel z dálky Fládr, ale ani on neměl správně seřízenou mušku. Slibný brejk dvou hráčů skončil na chybném Zapletalově zpracování míče.
Hned po změně stran Poprad předvedl pohlednou kombinaci, zakončení šlo ale vysoko nad branku. Po deseti minutách volil Šesták pohotové zakončení nůžkami, k jeho smůle přímo do náručí brankáře Jíchy. Po Fládrově nepřímém kopu to z otočky zkoušel Šteigl, brankář ale vyrazil míč na roh. Tato standardní situace sice na kontě Hanáků přibývala, ovšem bez potřebného využití. A tak zahřmělo opět na druhé straně. Po hodině hry si pěkně narazil míč se spoluhráčem Šesták a zleva umístil míč k bližší tyči - 0:3. Vzápětí předvedl Poprad přímo ukázkový brejk, který začal u vlastního brankáře, Šesták našel před brankou volného Janča, který jen míč usměrnil do odkryté branky - 0:4. Mnohem větší kvalita týmu zpod Vysokých Tater na míči byla zřetelná i u poslední branky zápasu. Zprvu jakoby pokažený centr z přímého kopu vrátil Gallovič před branku a Hric jen doklepl míč do odkryté branky - 0:5.
Závěrečná snaha Prostějova aspoň o čestný úspěch skončila naprázdno. Šteigla opět vychytal brankář Popradu, Rus mířil po rohovém kopu mimo. Dorostenec Marek, který střídal na posledních šest minut Jíchu, aspoň udržel čisté konto.

Prostějov - Poprad 0:5 (0:2)
Branky: 22. Palša, 23. Kukoľ, 62. Šesták, 66. Jančo, 72. Hric. Rozhodčí: Machálek - Caletka, Bartík; ŽK: 9. Píchal.
Sestava 1.SK Prostějov: Jícha (84. Marek) - Machynek (46. Hirsch), Sus, Rus, Sečkář - Koudelka (75. Popelka), Fládr, Petržela (46. Langer), Zapletal (66. Marčík) - Píchal (79. Smékal) - Hapal (46. Šteigl). Trenér: Oldřich Machala.
Sestava FK Poprad - 1. poločas: Knurovský – Maťáš, Palša, Hric, Kica – Kukoľ, Kopúnek, Zošák, Bališ – Šesták, Horvath.
2. poločas: Knurovský – Maťáš, Hric, Palša, Kica (63. Daško) – Almásky, Gallovič, Zošák (57. Jančo), Medak – Šesták, Horvath (63. Hatok). Trenér: Jaroslav Belejčák.


Konečná tabulka skupiny D:
1. Frýdek-Místek 3 3 0 0 11:2 9
2. Poprad 3 2 0 1 12:6 6
3. Prostějov 3 1 0 2 8:10 3
4. Valaš. Meziříčí 3 0 0 3 6:19 0


  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...