Příjemnou noc, dnes je středa 2.10.2024
svátek slaví Olívie a Oliver,
zítra Bohumil
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Povánoční poklidné období se fotbalistům Kralic kvapně blíží ke svému závěru. V následujících dnech si mohou užít posledního kompletního týdne bez tréninkových povinností, v úterý 23. ledna se totiž stávající mužstvo sejde k zahájení oficiální části zimní přípravy. Té se chopí nedávno ustanovený kouč David Kobylík, jenž kosmeticky poupravil plán připravený svým předchůdcem Ivo Lošťákem.

„Budeme trénovat třikrát týdně a na začátku března odjedeme na Dolní Moravu, kde nás čeká čtyřdenní soustředění. Sloužit bude i k teambuildingovým aktivitám, s klukama jsme se zatím viděli jen krátce,“ podotkl někdejší ligový fotbalista a také člen zlatého souboru z evropského šampionátu do jednadvaceti let.
Zápasovou část otevřou Kraličtí první únorovou neděli proti Brodku u Přerova, týden po zatím čtvrtém týmu „B“ skupiny I.A třídy se mužstvo vypraví do Šternberka a v prestižní bitvě s tamějším divizionářem se představí i proti svému podzimnímu kormidelníkovi, který neodolal vábení vyšší soutěže. Poté přijdou na řadu další soupeři z Olomouckého i Zlínského kraje. S Plumlovem, Morkovicemi, Čechovicemi a Beňovem se utkají pokaždé na jiné umělé trávě.
„Osm týdnů je dlouhá doba, která nám poskytne hodně prostoru na poznání se. I proto jsem trochu opatrnější se zápasy a první týden přípravy nebudeme hrát utkání, abychom si vše zaběhli a nikdo se nezranil,“ vysvětlil Kobylík drobnou změnu oproti původním představám.
Hráči však povětšinou nezahálejí ani teď, obdrželi už plány pro individuální běhání a další sportovní aktivity, hodně z nich se také věnuje futsalu nebo malé kopané a je pravidelně v kontaktu s míčem. Nyní půjde především o obnovu a posílení stávající kondice.
„Týmy, které jsou na tom fyzicky dobře, mají předpoklady, aby se pohybovaly vysoko. A také my chceme soupeře přehrávat v závěru zápasu,“ podělil se Kobylík o svůj pohled na prahu nastávající dřiny.
Jeho prvotním úkolem bude dostatečně poznat stávající kádr, teprve pak bude uvažovat o případném doplnění. „Nemá cenu hned někoho přivádět, kádr je tu široký včetně odchovanců a dorostenců, mám ale zhruba tři lidi na seznamu hráčů, které bych chtěl. Nejprve je ovšem musím vidět i na tréninku a poznat jejich charakter, v amatérském fotbale je chemie nesmírně důležitá,“ upozornil.
Po podzimní části patří Kralicím šestá pozice v krajském přeboru, avšak jen o skóre za pátou přerovskou Viktorkou. Na dohled jsou i čtvrté Velké Losiny a třetí Medlov, za nimi zaostává Kobylíkův výběr po třinácti odehraných zápasech pouze o dva a tři body. 

Seznam kralických přáteláků:
neděle 4. února, 13.00 Kralice na Hané – Brodek u Přerova UT Chropyně
sobota 10. února, 12.00 Šternberk – Kralice na Hané UT Šternberk
sobota 17. února, 16.00 Kralice na Hané – Plumlov UT Prostějov
sobota 24. února, 15.00 Morkovice – Kralice na Hané UT Morkovice
sobota 3. března, 17.00 Kralice na Hané – Čechovice UT Vyškov
sobota 17. března, 11.00 Beňov – Kralice na Hané UT Lipník nad Bečvou

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...