Příjemnou noc, dnes je středa 2.10.2024
svátek slaví Olívie a Oliver,
zítra Bohumil
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Nejlepší regionální tým se věnuje hráčům již od útlého věku až do seniorské kategorie. Jako každý kvalitní tým, tak i v současnosti lídr MSFL potřebuje mít tu nejlepší základnu. Spolupráce s prostějovskými školami ukazuje hráčům nejen fotbalové možnosti, ale zároveň je i komplexně připraví na dlouho cestu životem.

Nejdůležitější pro fotbalové benjamínky je přechod do starších kategorií, což je i hlavním cílem trenérů, kteří působí u prostějovské mládeže.
„Chtěli bychom získat co nejvíce hráčů, pracovat s nimi, vychovávat je a snažit se o to, aby pak co nejlépe přešli do žákovské, potažmo dorostenecké kategorie či začali výuku na jedné z našich škol. Na vysoké úrovni je spolupráce se ZŠ v ulici E. Valenty, ze středních škol je to pak Gymnázium Jiřího Wolkera či SOŠPO. Ve všech těchto zařízeních jsme našli společnou řeč, za což patří vedení těchto institutů obrovské díky,“ podtrhl důležitou součást výchovy fotbalové mládeže eskáčka její šéftrenér Martin Neoral.
Zaměření je především na všeobecné tělesné průpravě, ve spolupráci s fyzioterapeutkou Lenkou Fasnerovou, která učí děti pracovat s jejich tělem i mimo fotbalové prostředí. Od února pak začne v její režii nová metoda slow fit v prostějovském bazéně, kde půjde hlavně o zvládnutí balancování na vodě.
Další součást mimofotbalové aktivity je například atletická průprava, se zaměřením na rychlost, výbušnost, sílu, koordinaci v rámci hodin tělesné výchovy či pohybové a sportovní hry.
„Chtěli bychom takto zapojit co nejvíce dětí. Rádi novým zájemcům ukážeme všechny činnosti, které by je v případě společného projektu čekaly,“ zdůraznil Martin Neoral.
Již v tomto útlém věku poměřují hráči své dovednosti s nejlepšími moravskými, později i českými týmy, jako jsou Zbrojovka Brno, Baník Ostrava, Sigma Olomouc, Zlín či Slovácko.
„Naší snahou je vštípit dětem smysl hry nenásilnou formou. Abychom dětem navodili prostředí, kdy jsou schopny samy se rozhodovat, řešit situace nejen ve fotbale.
Do jarní části soutěží se chystá také trenérská „patrola“, která bude objíždět regionální týmy, aby zde vedla tréninkové jednotky, potažmo získala nové talenty do řad prostějovského klubu.
Na červen se pak chystá mezinárodní turnaj ročníku U13, kde prostějovští mladíci poměří síly nejen s českými velkokluby, ale také s polskými, rakouskými či maďarskými týmy.
„Všechny nadšence pro tuto úžasnou hru rádi přivítáme v našem klubu a postaráme se o to, aby vás fotbal nejen bavil a přinášel vám ty nejlepší životní okamžiky, ale posunul vás i dále ve vaší bohaté fotbalové kariéře,“ uzavřel vizi prostějovské kopané šéftrenér mládeže Martin Neoral.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...