Příjemnou noc, dnes je středa 2.10.2024
svátek slaví Olívie a Oliver,
zítra Bohumil
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Jak už Večerník předeslal v minulém vydání, zimní příprava 1.SK Prostějov startuje v pondělí 8. ledna. Od tohoto okamžiku začne kolotoč zápasů, jejichž kvalita nemá v dosavadní klubové historii obdoby. K tomu ještě připočtěme týdenní soustředění na chorvatské Istrii.

V lednu 2018 čeká na svěřence trenéra Oldřicha Machaly především premiérová účast v zimní Tipsport lize. Úvodní utkání odehraje eskáčko hned ve středu 10. ledna proti polskému Podbeskidzie Bielsko-Biala, o tři dny později nastoupí v přátelském utkání proti podzimnímu ligovému vicemistrovi Sigmě Olomouc. V následujícím týdnu zakončí základní skupinu Tipsport ligy utkáními se slovenským Popradem a domácím Frýdkem-Místkem.
Únor zahájí eskáčko zápasem ve Vyškově, mezi 10. a 16. únorem bude následovat již zmíněné soustředění v Rovinji, během něhož jsou předběžně plánovány tři zápasy. Po návratu bude následovat tradiční soupeř ze sesterské ČFL Ústí nad Orlicí. S Frýdkem-Místkem se Hanáci potkají ještě jednou, protože soupeř si je vybral pro svou generálku na záchranářské boje v druhé lize.
Naopak svou generálku sehraje favorit MSFL v sobotu 10. března doma proti divizním Novým Sadům. O týden později pak následuje první „mistrák“ na půdě Hlučína. (tok)
Ohlédnutí za podzimním vystoupením 1.SK Prostějov najdete na dvoustraně 30-31, exkluzivní rozhovor s Františkem Jurou si můžete přečíst na straně 32

příprava 1.sk prostějov v kostce
středa 10. 1. 11:00 TS Podbeskidzie Lodž (Polsko) - 1.SK Prostějov Frýdek-Místek
sobota 13. 1. 11:00 Sigma Olomouc - 1.SK Prostějov
středa 17. 1. 13:00 1.SK Prostějov - FK Poprad (Slovensko) Frýdek-Místek
sobota 20. 1. 11:00 MFK Frýdek-Místek - 1.SK Prostějov Frýdek-Místek
středa 24. 1. a čtvrtek 25. 1. případné play-off Tipsport ligy
pátek 2. 2. 17:30 MFK Vyškov - 1.SK Prostějov
10. až 16. 2. soustředění Rovinj, Chorvatsko
středa 21. 2. 18:00 . TJ Jiskra Ústí nad Orlicí – 1.SK Prostějov
sobota 24. 2. 10:30 MFK Frýdek-Místek – 1.SK Prostějov
sobota 10. 3. čas neurčen 1.SK Prostějov – Nové Sady

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...