Příjemnou noc, dnes je středa 2.10.2024
svátek slaví Olívie a Oliver,
zítra Bohumil
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

TABULKY: Společně s mužskými a ženskými soutěžemi, jimž jsme se věnovali před týdnem, skončil fotbalový podzim probíhajícího ročníku 2017/2018 také pro všechny mládežnické výběry. I když se v prostějovském podání již nehraje ryzí okresní přebor dorostenců, i tak se v této kategorii nachází poměrně dost celků, které naskočily od okresních přes krajské až po celomoravské bitvy.

A vedly si značně různorodě. Jak už to tradičně bývá, některé se uchytily na čele, jiné uprostřed a na další čekají bitvy v dolních patrech tabulky. Po vzoru úvodního ohlédnutí tak v dnešním druhém dílu seriálu FOTBAL EXTRA přinášíme všeobecný souhrn vyplněný textovou, tabulkovou a lehce statistickou částí.

Příště se můžete těšit na ohlédnutí za působením 1.SK Prostějov v Moravskoslezské fotbalové lize a v dalších číslech budeme pokračovat soutěž po soutěži níž a níž až dojdeme ke III. třídě OFS Prostějov. Neopomeneme ani účinkování regionálních fotbalistek.

Moravskoslezská dorostenecká liga: bitva o střed

Ještě v jarní části usilovalo prostějovské eskáčko až do posledních kol o prvenství v moravské skupině druhé nejvyšší domácí dorostenecké soutěže a právo postoupit mezi elitu, v tomto ročníku musí z těchto cílů trochu slevit. Body zatím přicházejí ve skromnějším balení, výher zatím bylo jen pět, k nim přibyly tři remízy. Bodovat se tak podařilo pouze v polovině případů.
Na čele divizní soutěže trůní zcela neohroženě Jihlava, její bilance patnácti výher a jediné porážky je impozantní, právě u ní Prostějov po úvodní výhře 3:2 nad „béčkem“ Frýdku-Místku zažil první podzimní porážku 0:2. Vysočina kráčí neochvějně za prvenstvím, inkasovala jen devět branek a daleko vzadu jsou Sigma „B“, Brno „B“ a nejlepší z „áček“ Líšeň.
Eskáčku se podařilo zejména bodovat s týmy pod sebou, když vedle posledního Frýdku zdolali jeho hráči také předposlední Opavu „B“ (3:0), čtrnáctý Zlín „B“ (2:0), dvanáctý Hlučín (4:0) a remizovali s třináctým Slováckem „B“ (3:3). Z lepší poloviny porazili pouze sedmé Znojmo (3:2).
Právě sedmá pozice ještě nemusí být úplně ztracena, je vzdálena pouze na pět bodů. Třinec s Karvinou „B“ mají jen o tři body víc a na desátou Kroměříž ztrácí Prostějov jediný bod. Ohlížet se ale musí i za sebe, na čtrnáctou pozici má dva body k dobru, teprve pak je odstup trochu znatelnější.
Mladší dorostenci jsou na tom podobně, rovněž prostějovská sedmnáctka úspěšně ulovila osmnáct bodů, stalo se tak za shodnou bilanci 5-3-8, jen skóre je v jejím případě trochu divočejší. Straší hlavně debakl 2:11 s Baníkem Ostrava „B“, další vyšší prohry přišly už jen od Líšně a Sigmy (shodně 0:4). Tým 1.SK dokázal zdolat Frýdek-Místek, Znojmo, Slovácko, Opavu a Hlučín, k tomu remizoval s Brnem, Vítkovicemi a Zlínem. Vedl si tedy velice podobně jako starší soukmenovci.
Střed tabulky je v kategorii U17 trochu rozdrobenější. Kromě taktéž osmnáctibodového Hlučína a o bod méně úspěšné Karviné se může eskáčko směle koukat vpřed, na Zlín ztrácí dva, na Třinec tři a na Vítkovice pět bodů. Dál už mají soupeři luxusnější náskok. A také tentokrát platí, že Jihlava je jasně nejlepší, i mezi mladšími dorostenci ztratila jen tři body. Marně ji zatím nahánějí Baník se Slováckem, kteří zaostávají o devět bodů, v případě všech dalších už je manko dvouciferné.

Moravskoslezská dorostenecká divize: „béčko“ na špici

Po několikaletém působení čechovického oddílu v moravskoslezské dorostenecké divizi se tentokrát objevuje v „E“ skupině 1.SK Prostějov „B“. A vede si v dosavadním průběhu nadmíru úspěšně, po první polovině soutěže i jedné jarní předehrávce mu náleží druhá pozice, jen tři body za vedoucím Valašským Meziříčím. Krok se špicí už dále drží jen třetí Uničov, ten je pouze o bod zpět. Celá trojice se navíc může pyšnit výrazně aktivním skóre dosahujícím hodnoty +20.
Jediné zaváhání eskáčka v domácím prostředí nastalo hned v úvodním kole, tehdy na Hané zvítězili vedoucí Valaši v poměru 3:0. Zbylých sedm duelů znamenalo sedm výher, mimo jiné i 7:0 nad Jeseníkem nebo 4:0 nad třineckým „béčkem“. Také venku se mladí prostějovští fotbalisté činili a prohráli pouze v Uničově a v Kroměříži s tamějším „béčkem“, remízové výsledky si přivezli ze Šumperku, Hranic a Bílovce. V posledních čtyřech zápasech pak neztratili Hanáci ani bod a celkově se hned desetkrát mohli těšit z vítězství. Vedoucí „Valmez“ prohrál jen ve Vítkovicích a Hranicích, třetí Uničov pak padl v Přerově a Vsetíně. K tomu ovšem hned pětkrát remizoval, v tomto směru je úspěšnější pouze třináctý Jeseník. Hodně zajímavý bude hned úvod jara, v prvním kole se totiž v polovině března znovu utkají dva aktuálně nejlepší celky soutěže.
Také mladší dorost se úspěšně bije v absolutním popředí, i jemu patří v zimní přestávce druhé místo, dokonce s ještě o tři body lepším vysvědčením. Prostějovská sedmnáctka nahání jiného zajíce, tím je s osmatřiceti body vedoucí 1.HFK Olomouc. Eskáčko dosud ztratilo jen deset bodů, čtyři doma po remízách 2:2 s Hlučínem „B“ a 0:0 s Vítkovicemi 0:0, zbylých šest pak při prohrách 0:3 v Přerově a 2:4 v Novém Jičíně. Naopak stejně jako jejich starší kolegové si s chutí zastříleli proti Jeseníku, jemuž na zpáteční cestu přibalili jedenáctibrankový příděl, výsledky 6:0 a 8:2 poctili Šumperk, šest branek si odvezl i Krnov a sedm Vsetín. Právě zmíněný Šumperk je největším otloukánkem. V šestnácti zápasech vstřelil právě šestnáct branek a obdržel jich o plných sto dva víc. Jakýkoliv bodový zisk zatím vyhlížel marně a jeho průměrný výsledek činí 1:7. Největší dardy schytal od Nového Jičína (0:17), 1.HFK Olomouc a Vsetína (shodně 0:11). Dvojciferný nášup přidali i hráči Valašského Meziříčí a Hlučína „B“. Oproti tomu Holice působí jako dobře namazaný stroj. Sice také ve čtyřech případech nebodovala naplno, avšak prohry přišly až ve dvou závěrečných kolech – shodně 1:2 v Novém Jičíně a Valašském Meziříčí. Jednasedmdesát vstřelených a jen patnáct obdržených branek je absolutně nejlepším počinem, v jejím případě naopak platí průměrné skóre 4,5:1. A to se ještě při souboji s Prostějovem zrodila poměrně netypická bezbranková remíza. V této skupině je i na širší špici situace trochu odlišná, prakticky celá horní polovina pořadí je tvořena kompaktním blokem, první Holici a osmé „béčko“ Vítkovic dělí jen deset bodů. A maximálně jednobodové rozestupy jsou mezi čtvrtou a osmou pozicí, celky tvořící vedoucí trojici naopak odskočily vždy shodně o dva body.

Krajský přebor dorostu: Konice i Čechovice drží krok

Armáda regionálních vyslanců v nejvyšší krajské dorostenecké soutěži čítá v tuto chvíli čtyři družstva. Zatím nejlépe z nich si po úvodní polovině stávajícího ročníku vede duo Sokol Konice - TJ Sokol Čechovice. Oba celky dělí dva body a dvě pozice, oba se shodně nacházejí v horní polovině pořadí a jsou účastníky skupiny usilující o čtvrtou pozici.
Konici se výtečně vydařil vstup do podzimní části, prvních pět zápasů znamenalo pět výher a tedy i při skóre 14:3 plný počet patnácti bodů. Poté naopak přišlo sedm zápasů v řadě, kdy její hráči marně vyhlíželi tříbodový zisk. Nejprve neuspěli v penaltových soubojích s Mohelnicí a Chomoutovem, jimž v tuto chvíli náleží třetí a čtvrtá pozice, následovaly úspěšné rozstřely v derby s Čechovicemi i proti Šternberku, aby po prohře na Nových Sadech nebodovali ani doma s vedoucím a téměř stoprocentním Černovírem. Více radosti přinesl až bod přivezený z druhého Zábřehu a návrat zpět na vítěznou vlnu přišel až v úplně posledním kole, sobota 4. listopadu znamenala nejtěsnější výhru 1:0 na půdě Olšan. To vše dává do kupy s mírně aktivním poměrem branek 21:17 pátou pozici, jen o skóre za Chomoutovem, avšak jen o bod před Velkými Losinami.
Čechovice jsou o další bod zpět a jejich cesta k průběžnému sedmému místu byla kontinuálnější. Družstvo pravidelně střídalo vítězství i porážky, spoustu branek střílelo a jen o něco méně jich samo dostávalo. Pětapadesát míčů v soupeřově síti je dokonce nejlepším výkonem ze všech čtrnácti účastníků, hlavní podíl na tomto počinu mají výsledky 6:1 v Olšanech i Přerově „B“, 8:0 ve Chválkovicích, 6:0 doma s 1.HFK Olomouc „B“, a dokonce 9:0 proti Šternberku. Pozitivní dojem trošku kazí pouze první a poslední vystoupení, podzim 2017 totiž v čechovickém podání orámovaly porážky 1:7 od Chomoutova a 2:10 od Zábřehu.
Jen o fous hůře si vedli mládežníci Určic. Ti nastřádali díky šesti výhrám a jedné penaltové porážce devatenáct bodů, ve zbývajících šesti případech naopak odešli poraženi hned po devadesáti minutách. Z deváté pozice zaostávají jen o tři body za Čechovicemi a Novými Sady a mají tedy pouze pětibodovou ztrátu na čtvrtý flek, naopak za sebe se musejí ohlížet pouze v případě desáté Holice, která má o dva body méně. Na mírně záporném skóre 37:41 má hlavní podíl porážka 0:8 od Zábřehu, naopak hřát mohou výsledky 6:1 se Šternberkem či 5:1 s Velkými Losinami. A zatímco prvních pět kol bylo spíše zabrzděných a přineslo jen tři body přerovskému „béčku“, pak přišlo úspěšnější období a v závěrečných třech kolech neztratil určický Sokol ani bod. Nejprve zdolal 6:4 Chomoutov, poté zvítězil 3:0 v Olšanech a následně vyzrál 4:0 i na Chválkovice.
Bodově se tak nevede pouze Olšanům, které se první plné výhry dočkaly až v úplně posledním případě, na počátku listopadu si vyšláply na Velké Losiny a před jarem šestý tým tabulky zdolaly 4:2. Do té doby pouze uspěly po penaltové výhře 3:2 na půdě holického „béčka“, jinak odcházeli jejich fotbalisté bez bodu a v celkem pěti případech i bez vstřeleného gólu. Stalo se tak i v souboji s posledním Přerovem „B“, který má přes výhru 3:0 na kontě jen čtyři body.

Krajská soutěž dorostu: na čele Plumlov s Pivínem

Okresní přebor dorostenců nebyl pro ročník 2017/2018 ustanoven a všichni zájemci, kteří nemohli startovat ještě výše, se tak automaticky přesunuli do krajské soutěže, téměř rovnoměrně se rozdělili do skupin „A“ i „B“. Ve dvou zcela odlišných dimenzích se po podzimu pohybuje čtveřice okresních zástupců v severnější z obou krajských skupin.
Zatímco Plumlov s Hvozdem zdárně drží krok s nejlepšími a okupují třetí a čtvrté místo, Protivanovu s Kralicemi se tolik nedaří a tabulku uzavírají. To v „béčku“ je situace trochu růžovější. Brodek u Prostějova, Pivín a Němčice se seřadily hezky od třetího do pátého místa. Níže jsou pouze Otaslavice a asi hlavní kaňkou je odstoupení Nezamyslic po úvodních dvou zápasech.
Plumlov získal za celý podzim rovných dvacet bodů. Po devadesáti minutách prohrál pouze u pátého Brodku u Přerova, čtvrtého Hvozdu a druhých Loštic, naopak remizoval na půdě vedoucích Haňovic i v Tovačově a zbylých šest utkání zvládl za tři body.
Hvozdecký soused v tabulce má jen o bod méně, když hned čtyřikrát rozhodovaly jeho zápasy až pokutové kopy. Zajímavostí je, že ve všech případech byli úspěšnější soupeři – Dub, Mikulovice, Bohuňovice i Tovačov.
Zbylým dvěma zástupcům se již tolik nevedlo a v současnosti uzavírají tabulku. Protivanovu se podařilo posbírat alespoň osm bodů a je díky nim předposlední, Tovačov i Bohuňovice má ovšem na dostřel a může si ještě ve zbytku sezóny trochu polepšit. Kralice byly ještě o fous méně úspěšné, když vstřelily o dva góly méně a naopak o deset více jich inkasovaly. Jediné tři body získaly v pátém kole (v pořadí třetí hrané), když zkraje září porazily na domácím trávníku Brodek u Přerova 5:4. Domácí sice prohrávali už 1:3, avšak po pauze se jim podařilo otočit na 4:3 a nezlomilo je ani vyrovnání necelých deset minut před koncem. Vítězství tehdy zařídil v osmaosmdesáté minutě Daniel Halenka.
Také v „prostějovsko-přerovské“ skupině se zdejším oddílům daří usilovat o stupně vítězů. Perou se o ně dokonce hned tři kohouti a také druhé místo není příliš vzdáleno, Kozlovice mají k dobru pouze dva body. Pouze vedoucím Želatovicím se podařilo trošku uniknout, neboť za celou podzimní část ztratily jen čtyři body – tři doma s Kozlovicemi a jeden s Pivínem. Právě „Turci“ mohli být hned za duem nejlepších, nedaří se jim však penaltové rozstřely, obě takové bitvy prohráli. I proto jsou čtvrtí, bod za pomyslným bronzem. Šest výher a tyto dvě remízy jim zajistily dvacet bodů, stačilo jim k nim pouze šestadvacet přesných střel, zatímco třeba druhé Kozlovice vyslaly víc než dvojnásobek takových projektilů.
Průběžně třetí je tak v tuto chvíli Brodek u Prostějova, cestu za tímto umístěním začal vysokou výhrou 8:4 v prvním kole na pažitu Lipníku. V derby sice na Pivín nestačil a v „Turecku“ prohrál 3:4, když ztratil vedení 3:1 z šestačtyřicáté minuty, poté však natáhl vítěznou sérii až na pět zápasů, než ji v závěrečném vystoupení tohoto kalendářního roku uťalo Ústí.
S drobným odstupem následují páté Němčice, v jejich případě dosáhl zisk sedmnácti bodů. Zřejmě nejzářivější okamžik tohoto družstva přišel v předehrávce čtvrtého kola, jejich vstup do sezóny totiž skončil drtivou výhrou 9:0 v Kojetíně. Další výsledky už byly spíše průměrného charakteru, týmu se ale dařilo pravidelně bodovat a nebýt debaklu 1:8 v Želatovicích, měl by tento tým z města na jihu okresu výrazně aktivní skóre než jen 23:20.
Také Otaslavice nejsou v soutěži jen do počtu. „Metlím“ se zatím podařilo dvakrát zvítězit a jednou dotáhnout zápas až do penaltového vyústění, z něhož vyšly vítězně. Radosti přišly hned v úvodu ročníku po výsledcích 2:1 nad Horní Moštěnicí a 3:2 v Lipníku. Ještě větší šok pak přišel v polovině října, Otaslavicím se tehdy podařilo doma skolit druhé Kozlovice. Všechny čtyři góly ze hry padly ještě v první půli a domácí tehdy dvakrát vedli, hostům se sice vždy podařilo srovnat, kopy z bílého puntíku už ale patřily zástupci Prostějovska.

Moravskoslezská žákovská liga: eskáčko nahoře i dole

Prostějovské eskáčko je již tradičně účastníkem moravskoslezských žákovských lig, také letos má své týmy v kategoriích U15 až U12. Ti nejstarší se zatím pohybují v horní polovině, sedmnáct zápasů jim přineslo osmkrát vítěznou a třikrát remízovou radost. Na posun výš to v tuto chvíli nevypadá, přeci jen vedoucí kvarteto Sigma, Baník, Slovácko a Karviná si už vytvořilo alespoň šestibodový náskok na ostatní. Hned za zády naopak číhají Zbrojovka a Zlín.
Odlišná situace panuje mezi čtrnáctiletými, zde Prostějov nestačí a šest bodů při skóre 17:107 neznamená jiné než poslední dvanácté místo. Na okamžitý posun vzhůru by bylo potřeba tento zisk minimálně zdvojnásobit, Vítkovice s Karvinou totiž mají bodů dvanáct. Jasným vládcem je tu Baník, za ním se perou Slovácko a Jihlava o druhou pozici, Zbrojovka, Sigma a Zlín usilují o čtvrtý flek.
Mezi staršími z mladších žáků to zatím není ani ryba, ani rak, Prostějov se nachází uprostřed. Sedmé místo za sedm výher, jednu remízu a pět porážek. Je tu ale naděje na cestu dále vzhůru, Jihlava zatím získala jen o dva body více a osmý Vyškov je již o šest bodů pozadu. Dál nahoru už to ale také nepůjde, Sigma, Zlín, Zbrojovka, Slovácko a také Líšeň bezpečně okupují první až pátou pozici a zřejmě nikoho mezi sebe nepustí.
Nejmladší žáci jsou pak pevně usazeni v dolní polovině. V tuto chvíli jim desetibodový výsledek přisoudil desátou příčku, přičemž v palebné pozici se nachází pouze devátá Třebíč, ta je vzdálena o dva body. Opačným směrem se ale nachází rovněž desetibodové Znojmo a jen o bod zpět zimující Kroměříž. I předposlední Kroměříž má stále jen o tři body méně než eskáčko, rozdíl činí tři remízy. Pouze v případě jednobodové Sparty Brno není co řešit.

Krajský přebor žáků: trio uprostřed, Němčice dole

Téměř třetina osazenstva jediné, a tedy i nejvyšší krajské žákovské soutěže je tvořena týmy z Prostějovska. Mezi čtrnáctkou účastníků se sešly hned čtyři a nevedou si vůbec špatně. Olšany, Konice a Čechovice se seřadily za sebou od sedmého do devátého místa, když je dělí pouhé dva body, pouze Němčicím se až tolik nevede a se čtyřmi body uzavírají pořadí.
Olšany dokázaly šestkrát zvítězit, z toho čtyřikrát v řádné hrací době a dvakrát na penalty. Vedly si nejlépe i v okresních soubojích, když Konici rozdrtily 10:1 a v Němčicích zvítězily 2:1 na penalty, pouze v Čechovicích padly v těsném poměru 3:4. Jsou tak na čele jednolité čtyřčlenné skupiny usilující o poslední pozici v lepší polovině tabulky, tento primát patří přesně v polovině soutěže právě jim. Stejný bodový zisk, avšak o jedenáct branek horší skóre poslalo na osmou pozici Konici, na výrazně negativním poměru úspěšnosti ofenzivy a defenzivy se promítá právě debakl v Olšanech. Týmu ze severozápadu regionu se podařilo pětkrát zvítězit za tři body a dvakrát dovedl zápas do penalt, z nichž si odnesl poloviční úspěšnost. Hřát může právě dvoubodová výhra nad třetím Černovírem i zdolání čtvrtého Zábřehu v poměru 3:2.
Také Čechovice se musejí vyrovnat s dvouciferným negativním porovnáním vstřelených a obdržených gólů. V jejich případě za to nemůže jedno jediné střetnutí, ale celkově trend těsnějších výher a výraznějších porážek, jako třeba 1:6 na Nových Sadech nebo 1:5 v Zábřehu, zatímco jediná výhra o více než jednu branku se zrodila v polovině října proti Šternberku, kdy duel skončil 4:1.
Němčicím se na chvostu pořadí podařilo zvítězit pouze nad Konicí, a to při přestřelce 4:3. Naopak stejným stavem hned v prvním kole padly doma s Želatovicemi, pro něž to byla jediná dosavadní výhra. Právě tyto dva celky se tak se čtyřmi body sešly na třinácté a čtrnácté pozici, tým z Přerovska má o jediný gól lepší skóre – 15:50 vs. 16:52.
Mezi mladšími žáky je situace poněkud odlišná. Stejné je snad pouze to, že i mezi nimi vládne Jeseník, a to dokonce s ještě impozantnějším rozdílem. Na podzim ztratili Severomoravané za třináct zápasů jen tři body, když hned v úvodním kole prohráli 3:4 v Dubu. Od té doby kráčeli od vítězství k vítězství a jejich skóre 100:22 je přímo ohromující. Hned čtyřikrát dokázal tento tým nasázet dvouciferný počet gólů, nejdrtivěji vyhrál 13:2 v Zábřehu.
Pravda i druhé Nové Sady zaváhaly pouze jednou, když podlehly právě Jeseníku 1:2 a nasbíraly rovněž šestatřicet bodů, avšak právě tento duel ukázal, kdo je dosavadním králem. Celek z olomouckého předměstí má sice nejkvalitnější obranu, když obdržel jen dvanáct branek, v útoku však za jesenickými střelci zaostal o více než třicet zásahů. Další vzadu se nacházejí třetí Kozlovice a hned za nimi nejlepší z regionálního kvarteta – Olšany.
Toto družstvo se může rovněž pyšnit výtečnou ofenzivou, čtyřiadevadesát branek zasluhuje velké uznání, stejně tak i pouhých devatenáct inkasovaných gólů značí velkou kvalitu. Poměr mezi těmito dvěma hodnotami je v jejich případě téměř nejlepší ze všech účastníků, avšak na nejlepší trio zatím Olšany neměly. Dokázaly sice bezpečně porazit všechny rivaly za sebou, avšak Sadům podlehly 0:4, Kozlovicím 0:3, Jeseníku 1:3. Že se ale trefovat umí, o tom přesvědčily celou řadu výběrů, například Němčice schytaly příděl 0:17, Želatovice 1:13, Dub 3:13 a Mohelnice 0:11.
Zbylé trio se seřadilo v dolní části pořadí. Zatím nejlépe z nich je na tom Konice, deset bodů ji zařadilo na desáté místo. Dokázala si poradit s Čechovicemi, Želatovicemi i Určicemi, které jsou za ní, k tomu, k tomu navíc přidala bod proti šestému Zábřehu.
Zbývající dva okresní vyslanci už trochu více strádali. Čechovice sice dokázaly vstřelit o branku víc než Konice, taky jich však o dvaadvacet více dostaly a radost jim po jedenácti porážkách v řadě včetně trochu divočejších výsledků v konfrontaci s nejlepším triem učinily až poslední dva letošní zápasy. Teprve pak jim los přisoudil další paběrkující týmy a přelom října a listopadu skončil ziskem šesti bodů při skóre 7:0. Nejprve se totiž urodila výhra 4:0 v Želatovicích, poté i 3:0 v Němčicích.
Právě Němčice zatím celé pořadí uzavírají, na kontě mají tři body. O dva méně než předposlední Želatovice. Přesně s nimi uhrály první bod po penaltové prohře 0:1, lépe se jim vedlo proti Šternberku, který dokázaly zdolat 3:2 na pokutové kopy.

Okřesní přebor starších žáků: Mostkovice jedou

Rovná desítka družstev se letos zapojila do okresního přeboru starších žáků. Každý z nich sehrál ve druhé polovině tohoto roku devět střetnutí a po jejich sečtení lze tabulku rozdělit na čtyři miniskupinky. Na čele jsou neohrožené Mostkovice, které ztratily jediný bod po penaltové výhře 3:2 v Brodku u Konice, ve zbylých případech byly nekompromisní a skóre 77:9 je vševypovídající. Krok s nimi ještě jakž takž drží Brodek u Prostějova, jenž je o čtyři body zpět.
První skupinku pronásledovatelů by mohly tvořit třetí Brodek u Konice, čtvrté Určice a pátý Plumlov, celé trio se nachází ve čtyřech bodech a zvítězilo ve většině mačů. Kladné skóre má ještě šestý Protivanov, ten ale zatím spíše svádí souboj s Pivínem o otevírací pozici druhé poloviny pořadí. A v dolní části se nacházejí Hvozd, Klenovice a Držovice, zřejmě právě mezi ně se rozdělí osmá až desátá pozice.

Okresní přebor mladších žáků: neohrožené Olšany

Týmů mladšího žactva se podařilo sestavit dokonce až třináct. V jejich případě se jasně od zbytku oddělila vedoucí pětice a v ní se ještě vyčlenila první dvojice. Olšany „B“ si hrají svou vlastní soutěž. Nejenže ve dvanácti případech neztratily ani bod, navíc jejich hráči drtí své soupeře výrazným rozdílem, skóre 170:6 znamená průměrné výsledky 14:0,5. To je přímo devastující rozdíl. Ve výraznějším dohledu se drží pouze Smržice, i ty sice proti Olšanům nebodovaly, jinak ale byly stoprocentní a také jim se podařilo pokořit stogólovou hranici.
Mnohem napínavější se tak v tuto chvíli jeví minisouboj o třetí místo, Mostkovice, Určice i Nezamyslice se totiž seřadily na sedmadvaceti bodech, když své soky také nijak nešetřily. Dále už zeje velká propast, na jejím konci se o deset bodů níže nacházejí Kralice. Hlavní společnost jim dělají Plumlov s Otaslavicemi, o příslušnost k elitní desítce ještě usilují Horní Štěpánov, Pivín a Ptení. První větší zkušenosti pak získávají děti v Lipové a Výšovicích. Ty na ostatní zatím nestačí, jejich vzájemný souboj však byl víceméně vyrovnaný a po výsledku 3:1 se mohla radovat Lipová.




Tabulky mládeže najdete zde

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...