Příjemnou noc, dnes je středa 2.10.2024
svátek slaví Olívie a Oliver,
zítra Bohumil
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Vinou zranění přišel o závěr kvalifikace o evropský šampionát, teď se již osmnáctiletý Mojmír Chytil snaží prosadit zpět do kádru olomoucké Sigmy, kam odešel v jedenácti letech z prostějovského klubu. Urvaný přední křížový vaz jeho silnější nohy, a sice pravé, jej téměř na rok a půl vyřadil ze hry. Stalo se tak v posledním podzimním utkání předloňské sezóny proti Teplicím, zpět se tento šikovný středopolař vrátil až letos v létě.

„Poprvé jsem se zranil přesně před dvěma roky. Přes zimu jsem se dával dohromady a vrátil se zpět na letní přípravu. Bohužel v zápase proti Dunajské Stredě se mi zranění obnovilo a vyřadilo na další rok ze hry,“ popsal opakované patálie záložník Sigmy Olomouc Mojmír Chytil. Dlouhá doba nečinnosti neprospívá žádnému sportovci. Jak to však bylo jen trochu možné, začal se dnes již osmnáctiletý mladík intenzivně připravovat na návrat. „Ze začátku to bylo těžké, ale nikdy jsem si nestěžoval. Strávil jsem hodně času na rehabilitaci, někdy i třeba dvakrát denně. Musel jsem na sobě makat i doma, abych se dostal zpět,“ líčil cestu zpět Chytil.
První zápas po vleklém zranění odehrál na turnaji na Slovensku, který nakonec Sigma vyhrála. Startoval tam například chorvatský Osijek či rakouská Austria Vídeň. „Byl to krásný pocit, vrátit se zpět na hřiště,“ připomněl úspěšný comeback rodák ze Skalky. Nyní alternuje jak za „devatenáctku“, kde jej už čeká pouze jarní část sezóny, a olomouckou juniorku. „Střídám dorostenecký tým, kde nastupuji tak na posledních dvacet minut, za juniorku. Tam hraji většinou poločas, ale někdy ani to ne. V juniorce hodně záleží, kteří hráči z „áčka" jsou trenérovi k dispozici,“ odtajnil zápasové vytížení Mojmír Chytil.
Než došlo k onomu nešťastnému zranění, naskakoval tento vytáhlý střeďák za reprezentační tým sedmnáctiletých, kde se i střelecky prosadil. Po jedné brance se na turnaji v Maďarsku podílel na výhře 3:0 proti domácímu týmu, který nakonec Češi vyhráli. Další reprezentační zásah přidal v kvalifikaci na Euro při remíze 2:2 s Chorvatskem. „Repre teď moc neřeším, snažím se dostat do základní sestavy v Sigmě,“ soustředil se na klubové povinnosti Chytil. Jeho střelecká potence mu třeba onu cílovou metu do jarních bojů přinese. Zásluhou dvou branek za „devatenáctku“ a stejný počet za juniorku si Sigma vždy připsala nějaké ty body.
V jaké pozici se nakonec v jarní části objeví, si budeme muset počkat. Jisté je, že jeho návrat je velkým příslibem nejen pro olomouckou Sigmu, ale také pro fotbal na regionální úrovni. Sáhne po něm třeba i prostějovské SK?

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...