Dobré ráno, dnes je středa 2.10.2024
svátek slaví Olívie a Oliver,
zítra Bohumil
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Popáté za sebou neztratili fotbalisté Konice ani bod při domácím střetnutí I.A třídy Olomouckého KFS. Po Hlubočkách, Maletínu, Chválkovicích a Bohuňovicích si doma poradili i s Haňovicemi. O třetí čisté konto včetně domácího poháru v řadě je hosté připravili až nic neřešícím snížením v nastaveném čase.

„Kluky jsem nabádal, že jde o poslední utkání a bylo by dobré rozloučit se vítězstvím a mít po podzimu pětadvacet bodů. Začalo se o malinko později, protože se hostům cestou pokazil autobus, měli jsme ale skvělý začátek a velice rychle jsme se dostali do vedení,“ zářil po utkání konický lodivod Petr Ullmann. Již ve třetí minutě se jeho svěřencům podařil útočný výpad, když si Bross narazil s Fanou Bílým a zamířil přesně k tyči - 1:0. I poté to byli právě domácí, kdo se více tlačil dopředu a měl územní převahu, hosté se soustředili čistě na brejkové pokusy. A po půlhodině přišla pojistka, o zvýšení na 2:0 se postaral Petr Tichý. „První půle byla v naší režii herně i střelecky, soupeře jsme do ničeho nepouštěli a sami jsme měli šance. Tak tomu bylo i dál, třeba Martin Paš šel dvakrát sám na brankáře, jednou to byl Roman Kamený,“ přiblížil dění na umělém povrchu.
Hosté se sice snažili o kontaktní branku, avšak podnikali jen ojedinělé útoky a spíše nakopávali. A právě po jednom z vysokých míčů se dočkali snížení, stalo se tak ale až v dvaadevadesáté minutě.
„Tento gól mě mrzí, mohli jsme mít další zápas s nulou. Byla to nešťastná branka, Karel se nedomluvil s obranou a Filip Drešr to odnesl krvavým zraněním a dvěma stehy na obočí. Rozhodčí pak hned ukončil zápas,“ litoval Ullmann dvojnásob smolného momentu.
Obavy ze ztráty nějakého toho bodu však mít nemusel, bylo to právě jeho mužstvo, kdo si jistým krokem šel pro výhru. „Hosté mě ničím nepřekvapili a herně nás neohrozili. Od první do devadesáté minuty jsme měli zápas pevně pod kontrolou a žádnou velkou šanci jsme jim nedovolili,“ podotýkal konický trenér. I po tomto utkání neopomněl vychválit kluky z dorostu, zapadli totiž úspěšně a hráči jako Paš, Zapletal, Vévoda, Cetkovský i další mají podle něj velkou perspektivu. „V zimní přípravě dostanou větší prostor, aby se mohli dále zlepšovat, stejně tak chci ale přivést i dva kvalitní hráče a porvat se na jaře o co nejlepší umístění. Je pravdou, že Litovel nám utekla již na osm bodů, ale chtěl bych hrát minimálně o druhé místo,“ pravil odhodlaně Petr Ullmann.
Přizpůsobí tomu i zimní přípravu, vedle kvalitních domácích podmínek bude moci využít rovněž soustředění v nedalekých Jaroměřicích. Trénovat začnou hráči 30. ledna příštího roku, do té doby si budou moci užít více než dva a půl měsíce bez fotbalu. „V tomto týdnu nás bude čekat rozlučka s vedením, jak je dobrým zvykem, zúčastní se muži, dorost i žáci, poté v pátek sedmnáctého listopadu sehrajeme sranda mač ‚áčko' proti dorostu a následně společně zhodnotíme podzim. Cíl jsme splnili a jsem spokojen s klukama. Jejich přístup je velice dobrý a jako nadstandard se nám podařilo vyhrát pohár,“ usmíval se Petr Ullmann. (jim)
Aktuální tabulku najdete na straně 22

Sokol Konice - SK Haňovice 2:1 (2:0)
Branky: 4. Bross, 35. Tichý – 90. Uvízl. Rozhodčí: Machala – Bartuněk, Svoboda. Sestava Konice: Laštůvka – Kořenek (90. Ryp), Rus, F. Bílý, L. Bílý (86. Blaha) – Paš (75. Jurník), Kořenovský, Širůček, Drešr – Tichý, Bross (60. Kamený). Trenér: Petr Ullmann.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...