Dobré ráno, dnes je středa 2.10.2024
svátek slaví Olívie a Oliver,
zítra Bohumil
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

FOTOGALERIE+VIDEO: Každý hrací týden je v I.A třídě, skupiny B Olomouckého KFS na programu derby regionálních zástupců. Tentokrát na sebe narazili svěřenci trenéra Evžena Kučery proti borcům vedeným Pavlem Zbožínkem. Papírovým favoritem byly domácí Čechovice, které měly výhodu domácího prostředí, pro hovořilo i postavení v tabulce. I tyto statistiky se nakonec ukázaly jako správné vodítko, protože body zůstaly na domácí půdě. Bojovné utkání rozhodly dvě trefy v první půli, hosté snížením zápas zdramatizovali, víc se už ale prosadit nedokázali.

Stav před výkopem
Určice se po přesunu z krajského přeboru stále hledají. Trenér Zbožínek si určitě představoval příjemnější pozici po téměř kompletním podzimu, přesto jeho svěřenci rozhodně fotbalovost neztratili. Také Čechovice vyhlásily před sezónou útok na přední příčky, musí se spokojit s dosavadním sedmým místem. Šance obou týmů byly vyrovnané, domácím letos příliš derby nevycházela, vlastní hřiště mohlo být menší výhodou.

Vývoj zápasu

Hned v úvodu zahrozili domácí nepříjemným kontrem, pozorná obrana hostí ale náporu odolala. V patnácté minutě už ale nestačila uhlídat Zatloukala, který přesným centrem našel Haluzu a ten se hlavou nemýlil. Hosté zahrozili Slezákem, bylo to ale ze Strany Určic málo. Po půlhodině hry se k odraženému míči dostal Walter a zvýšil na rozdíl dvou branek. Petr Halouzka mohl do poločasu snížit, Polák byl v bráně pozorný. Druhá půle patřila v úvodu hostům. Slezák hlavou snížil, Zelina poté marně hledal spoluhráče ve vápně, po centru Paula chyběly jen milimetry. Rozhodla trochu kuriózní branka, kterou daroval Kolečkářovi brankář hostí. Na stavu se až do závěrečného hvizdu nic nezměnilo, šance obou týmů zůstaly nevyužity.

Zásadní okamžiky
Domácí chtěli co nejdříve udeřit a vnést tak klid na své kopačky. To se jim i v úvodu docela dařilo, branku ale ještě nevsítili. Ta přišla až po pěkném přenesení Nováka, následném centru Zatloukala, který padl přesně na hlavičku kapitána Haluzy – 1:0. Na druhé straně zkoušel štěstí hlavou Slezák, jeho hlavička byla nedůrazná. Hned poté chtěl Novák najít centrem Hatleho, který by už šel sám na Števulu, míč mu ale z kopačky sjel. Podruhé se v šanci ocitl Haluza, jeho důrazný průnik a ještě důraznější střelu brankář hostí vyrazil. Blížila se třicátá minuta hry, po signálu se k míči dostal Zatloukal, našel volného Kolečkáře, jehož střelu Števula ještě vyrazil, ale pouze k volnému Walterovi, který se zblízka nemýlil - 2:0. A mohlo být ještě hůř. Kolečkář našel volného Haluzu, jehož střelu výborným zákrokem Števula poslal na roh. O chvíli později se opět Zatloukal dostal k míči, brankáře už překonal, ale střela neměla dostatečnou razanci, takže ji určická obrana v pohodě před brankovou čárou zachytila.

Určice se osmělily v šestatřicáté minutě. Petr Halouzka pronikl ze strany až do vápna, marně hledal volného spoluhráče, tak to zkusil sám a jen zákrok Poláka udržel domácím čisté konto. Dvojité střídání ještě do poločasu přineslo čerstvý vítr do určických řad. Průnik střídajícího Šnajdra na poslední chvíli zneškodnil skluzem Hatle, Dračka sám ve vápně mířil z voleje vysoko nad. Kličkovanou Hejduka skončil první poločas. Ten vyzněl lépe pro domácí.

Tak jak skončil první poločas, se pokračovalo i ve druhém. Po čtyřech minutách se z rohového kopu prosadil hlavou Slezák a drama bylo na světě – 2:1. Štěvulu prověřil Muzikant, další šance ale měli opět hosté. Zelina obral o míč Waltera, na jeho přízemní centr ale nikdo ze spoluhráčů ve vápně nedosáhl. Po centru Paula o několik okamžiků později chyběly Šnajdrovi a Zelinovi jen milimetry. Poté se dostali ke slovu opět domácí. Po sérii rohových kopů zazvonila nejprve tyč, poté Števula kryl hlavičku Kolečkáře, Walter si s dorážkou poradil prachbídně. Domácím se ale přeci jen podařilo skóre navýšit. Pomohl jim k tomu hostující brankář, když namísto ukořistění míče do ruk zvolil odkop. Bohužel pro něj jen trefil dotírajícího Kolečkáře, který se ani nemusel snažit a míč se od něj odrazil do opuštěné brány – 3:1. To hosty srazilo do kolen.

Na skóre se už nic nezměnilo, i když se konstrukce Števulovy branky otřásla ještě dvakrát. Walter hlavou mířil jen do tyče, Veselý svou bombu usměrnil do břevna. Zdramatizovat utkání mohl ještě určický kapitán, tváří v tvář Polákovi měl ale zvolit zakončení, jeho kličkovaná už pak žádný efekt nepřinesla.

Osobnost utkání
Našli bychom jich hned několik. Důrazný kapitán a střelec domácích Petr Haluza zaměstnával určickou obranu až až. Dobrý výkon podal také Zatloukal, který připravil první dvě branky, ale také Kolečkář, jenž byl v pravý čas na správném místě. Z Určic můžeme jmenovat také trojici hráčů. Zelina prokazoval svou dravost a cit pro hru, Petr Halouzka jako správný kapitán dřel od začátku až do konce a stoper Slezák přispěl svým přesným zásahem do statistik utkání.

Zajímavost duelu

Asi tou největší bylo dvojité střídání hostujícího týmu. Trenér Pavel Zbožínek se nebál sáhnout do sestavy již po devětatřiceti minutách a stáhnout ze hřiště rovnou dva hráče. Reagoval tak na nepříznivý stav, který v tu chvíli na hřišti panoval. Střídající hráči vnesli do hry oživení, objevili se dokonce i v několika šancích.

Atmosféra střetnutí

Stovka diváků se přišla v chladném počasí zahřát regionálním derby. Hráči přihodili pod úmyslný kotel čtyři polínka, a tak mohl oheň směle plápolat. Přeci jen větší potěšení měli domácí příznivci. Nemuselo je tak trápit svědomí, že si raději nezalezli někam do teplejšího prostředí.



HLASY TRENÉRŮ
Evžen KUČERA - TJ Sokol Čechovice:
„Vítězství bylo vydřené. Po snížení byli hosté nebezpečnější, ale pak si myslím, že už to bylo víceméně vyrovnané. Oni mohli srovnat, my ale také mohli skórovat, což nakonec se štěstím vyšlo. Třetí branka byla pro nás velice důležitá. Snížilo to tak ambice a šance Určic na nějaký zvrat. Pro nás velice důležité utkání. Doma jsme v podstatě kromě Bělotína neztratili. Po tom pětitýdenním útlumu je to super, že se nám podařilo naplno bodovat. Hlavně pro psychiku hráčů je to důležitý faktor. Mužstvo nedělají jenom hráči, ale celková soudržnost. Ta se dnes ukázala naplno.“
Pavel ZBOŽÍNEK – TJ Sokol Určice:
„Nás bohužel vytrestalo těch prvních dvacet minut. Nebyli jsme v dobrém rozpoložení. Byla tam nervozita, která nás stála po individuálních chybách zápas. Řekli jsme si ale v poločase, že když vstřelíme kontaktní branku, může se ten zápas i otočit, že může přijít nervozita naopak na kopačky domácím. To se také stalo, bohužel nás pak srazila nešťastná branka. Ta snaha ale napadat soupeře tam byla i nadále, což přinášelo zajímavé příležitosti na obou stranách. Soupeř nás za chyby potrestal a zaslouženě vyhrál. Mrzí mě ta třetí branka, do té chvíle jsem věřil i na zvrat.“

14. kolo: Bělotín – Mostkovice 6:1 (2:1), 3x Hoffmann Patrik, 2x Ferenc Jan, Vrána Lukáš – Šlambor Martin, Plumlov – Lipová 0:1 (0:1), Dostál Petr, Protivanov – Opatovice 1:1 (0:0) Pen: 7:6, Milar Ondřej – Klvaňa Pavel, Beňov – Němčice n./H. 6:0 (2:0), 3x Machač Filip, Hrabal Jakub, Nesňal Vladimír, Spiller Zdeněk (vl.), Brodek u Př. – Dub n./M. 1.3 (0:3), Chytil Daniel – Keiser Jakub, Hrabal David, Hronek Jiří, Čechovice – Určice 3:1 (2:0), Haluza Petr, Walter Jan, Kolečkář František – Slezák Vojtěch, Kostelec n./H. – Kojetín 1:3 (1:2), Klimeš Matěj – Křížek Jan, Žůrek Libor, Klimeš Richard

Průběžná tabulka po neúplném 14. kole:
1. Opatovice 14 12 0 2 38:20 37 0
2. Bělotín 14 11 0 3 58:16 34 0
3. Brodek u Př. 14 8 0 6 34:24 25 1
4. Lipová 13 9 0 4 31:21 25 2
5. Kostelec n./H. 13 8 0 5 32:20 24 0
6. Plumlov 14 7 0 7 25:33 22 0
7. Čechovice 13 7 0 6 20:22 21 1
8. Kojetín 13 7 0 6 31:28 20 2
9. Beňov 13 7 0 6 32:36 17 4
10. Dub n./M. 14 5 0 9 23:34 16 1
11. Protivanov 13 5 0 8 21:33 14 2
12. Určice 13 4 0 9 19:27 12 1
13. Mostkovice 14 4 0 10 14:33 12 1
14. Němčice n./H. 13 0 0 13 11:42 3 0

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...