Dobré ráno, dnes je středa 2.10.2024
svátek slaví Olívie a Oliver,
zítra Bohumil
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

FOTOGALERIE: Třinácté kolo ve skupině „B“ I.A třídy Olomouckého KFS svedlo dohromady v „přehradním“ derby Plumlov se sousedními Mostkovicemi. Přestože výchozí pozice obou týmů byla před sobotním soubojem diametrálně odlišná, na hřišti to zpočátku vůbec tak nevypadalo. Jenže po vyrovnané první půli přišel smolný „vlastenec“ hostujícího stopera a Plumlov si vítězství doma už pohlídal. Definitivní pojistku ale přidal až v poslední minutě utkání, které naživo sledoval také PROSTĚJOVSKÝ Večerník.

Stav před výkopem
Pohled do tabulky jedné z grup druhé nejvyšší krajské soutěže hovořil jasnou řečí: předposlední Mostkovice koukaly na svého soupeře poněkud odspodu. Tyto papírové předpoklady pak umocnily potíže Mostkovic se sestavou. „Počítal jsem kluky už od pátku, máme spoustu zraněných, nemocných, s pracovními povinnostmi, což dalo dohromady dobrých osm hráčů. Hráli tedy hráči, kteří by za normálních okolností těžko nastupovali, takže domácí byli jasným favoritem,“ upozornil po zápase trenér hostů Jiří Kamenov. Tím byl nejen podle jeho slov favorit jasně daný.

Vývoj zápasu
Mostkovice od počátku vysunuly presink až na soupeřovu polovinu, což domácím působilo nemalé starosti při rozehrávce. Většina akcí směrem dopředu končila daleko před šestnáctkou soupeře. Po zhruba dvaceti minutách zápasu se hra začala vyrovnávat a domácí se postupně dostávali do zajímavých příležitostí. Kromě Klváčkovy šance se však diváci v chladném počasí příliš nezahřáli. Po přestávce rychlá úvodní branka ovlivnila obraz hry ve druhém poločase, kdy už dominoval domácí tým. Mostkovice si vyloženou šanci ke srovnání stavu nevytvořily. Naopak to byli domácí, kteří v samotném závěru utkání pečetili vítězství.

Zásadní okamžiky
První vyloženou šanci měl až v polovině prvního dějství domácí Klváček, který se dostal k balónu mezi hostujícími stopery, ostrá střela ale díky Lukášově pohotovosti znamenala pouze roh pro domácí. Z úhlu to ještě zkoušel Matoušek, ale branku vážně neohrozil.
Chvíli po přestávce přišla kombinační akce, z níž rezultoval úvodní gól zápasu. Kotlán potáhl míč po pravé straně, odcentroval, a před Hladkým uklidil míč za záda vlastního brankáře nešťastník Milar - 1:0. Následně se Lukáš v brance Mostkovic vytáhl při Klváčkově centru před branku, po střele Kotlána z ostrého úhlu mu pomohla i tyč. Také další zteč Spáčila uklidil Lukáš na roh. Stejné konce vzala i jedovatá střela Klváčka. Až v poslední minutě nasměroval Fabiánek míč do šestnáctky a ten doputoval až ke Spáčilovi, který zakončoval do odkryté branky - 2:0.

Osobnost utkání
Mostkovický lodivod Jiří Kamenov neměl poslední hodiny před utkáním klidný spánek. Sestavu musel doslova lepit systémem ´co klub dal´. „U nás platí poslední dobou známé pravidlo, že na po...ného i hajzl spadne. Vyjádřil to vlastní gól, zatímco my šance kazíme a míč si do branky cestu nenajde. Když se do nás ještě třeba naveze rozhodčí, jsme nervózní a staráme se o podružné věci, nikoli o hru. Nemáme žádnou vůdčí osobnost, která by ostatní strhla k výkonu. Snažím se o aktivní přístup, ale druhá branka je důkazem, že si myslíme, že se nehraje do devadesáté minuty,“ postěžoval si po zápase Kamenov. V takové konstelaci pak před trenérem klobouk dolů.

Zajímavost duelu
Po nástupu hráčů na plochu se do středového kruhu podíval i dlouholetý hráč Plumlova „Sláva“ Frýbort, který pruhovaný plumlovský dres oblékal dobrých patnáct let. Činovníci klubu mu popřáli k jeho padesátým narozeninám, k nimž dostal také dres se symbolickou padesátkou na zádech. Přestože je momentálně na hostování, Plumlovští na něj nezapomněli a při nejbližším domácím zápase mu připravili milou gratulaci.

Atmosféra střetnutí
O uplynulém víkendu byl podzim již v plném proudu a podle toho také vypadal terén. Zvedající se vítr lákal u bistra spíše k teplým nápojům než k tradičnímu pivu. Přesto si cestu na derby našla stovka příznivců, kteří o sobě dali vědět závěrem druhého poločasu při některých výrocích rozhodčího. Druhý asistent se nepříliš profesionálně pouštěl do diskusí s diváky na téma ofsajd ano-ne. To ale k fotbalu patří a hráči také po závěrečném hvizdu svému „kotli“ náležitě poděkovali.

Pozápasové hodnocení trenérů
Pavel VORÁČ – TJ Sokol Plumlov:
„Šlo o vyrovnané utkání, čehož jsme si byli vědomi. Bylo jasné, že my budeme víc na balónu, Mostkovice budou spoléhat na brejkové situace. Nepočítali jsme s tím, že bychom od začátku soupeře přehrávali, z obou stran se bojovalo. Chtěli jsme hrát od začátku aktivně a vytvořit si tlak, což se nám nepovedlo. Bylo zřejmé, že množství branek nepadne a rozhodnout může třeba jen jediná. Nešťastný vlastní gól soupeře nás dostal po přestávce víc do hry, to byl stěžejní moment zápasu.“
Jiří KAMENOV – TJ Sokol Mostkovice:
„Podle mého názoru šlo o remízový zápas. Domácí se dostávali do zápasu nezvykle pomalu, aktivita byla na naší straně, měli jsme některé šance, ve druhém poločase se šance střídaly a oba týmy mohly strhnout zápas na svoji stranu. Vlastní gól rozhodl o tom, že jsme museli hru otevřít a hrát pod určitým tlakem. Soupeř hrál na brejky a se štěstím mu vyšel ten úplně poslední. Výsledek neodpovídá předvedené hře. Nyní jedeme do Bělotína, kde se dá těžko předpokládat nějaký bodový zisk, takže se budeme muset už spíš orientovat na jarní zápasy. V minulém ročníku jsme uhráli na jaře pouze dvanáct bodů, což je naše podzimní bilance, takže doufám, že se to na jaře opět otočí.“

13. kolo: Bělotín – Dub n./M. 7:0 (2:0), 4x Hoffmann Patrik, 2x Ferenc Jan, Peša Martin, Plumlov – Mostkovice 2:0 (0:0), Spáčil Michal, Milar Ondřej, Beňov – Určice, nedohráno za stavu 0:0, Brodek u Př. – Opatovice 5:0 (2:0), Zedek Filip, Mádr Michal, Složil Alfred, Omelka Jan, Kurfürst Marin, Protivanov – Němčice n./H. – nezahájeno, Čechovice – Kojetín – nezahájeno, Lipová – Kostelec n./H. – nezahájeno

Tabulka po neúplném 13. kole:
1. Opatovice 13 12 0 1 37:19 36 0
2. Bělotín 13 10 0 3 52:15 31 0
3. Brodek u Př. 13 8 0 5 33:21 25 1
4. Kostelec n./H. 12 8 0 4 31:17 24 0
5. Lipová 12 8 0 4 30:21 22 2
6. Plumlov 13 7 0 6 25:32 22 0
7. Čechovice 12 6 0 6 17:21 18 1
8. Kojetín 12 6 0 6 28:27 17 2
9. Beňov 12 6 0 6 26:36 14 4
10. Dub n./M. 13 4 0 9 20:33 13 1
11. Určice 12 4 0 8 18:24 12 1
12. Protivanov 12 4 0 8 20:32 12 1
13. Mostkovice 13 4 0 9 13:27 12 1
14. Němčice n./H. 12 0 0 12 11:36 3 0

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...