Dobré ráno, dnes je středa 2.10.2024
svátek slaví Olívie a Oliver,
zítra Bohumil
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

FOTOGALERIE: Takto suše statisticky lze shrnout hanácké derby třetiligového Prostějova s Kroměříží. V typicky podzimním počasí viděli diváci uplynulou sobotu až překvapivě nervózní utkání, které bylo přímo nabité emocemi. Situaci z konce prvního poločasu, která připomínala spíše boj na zápasnické žíněnce, prostějovští diváci neviděli už opravdu hodně dlouhou dobu... O výsledku pak rozhodly individuální chyby na domácí straně.

Nejen charakter derby, ale především přítomnost hned tří fotbalistů, kteří nedávno oblékali dres prostějovského eskáčka, slibovaly zajímavou podívanou. Mezi tyče se v Prostějově vrátil Zdeněk Kofroň, který v předchozích dvou kolech absentoval kvůli nemoci, na beku tvrdě pracoval Pavel Hloch. K těmto odchovancům můžeme připočítat ještě Robina Elšíka, který strávil v Prostějově jarní druholigovou sezónu, i když se na hřiště téměř nepodíval.
Trenér Oldřich Machala opět neměl velký výběr při rozhodování o složení základní jedenáctky. Jestliže se Petržela se Šteiglem dávají dohromady, Hirsch s Langerem jsou stále mimo hru a na poslední chvíli se k nim přidal opět i Píchal.
Zkušený stratég tentokrát vsadil na rozestavení 4-4-2, aby dal větší příležitost Lukáši Hapalovi, který se na hrotu cítí mnohem lépe. Byl to právě on, který mohl už po čtyřech minutách nasměrovat utkání na vítěznou vlnu. Jenže zpracování míče jej v rozhodující chvíli zradilo.
„Ten Okleštěk to ale kope, co? Tak faulujte dál,“ zlobil se o přestávce Machala. A oprávněně. Právě standardní situace v podání jmenovaného záložníka patří k silným zbraním Kroměříže a eskáčko, konkrétně brankář Filip Jícha, si to vyzkoušelo na vlastní kůži. Přestože se už hosté k podobné střele nedostali, příležitostí ještě měli dostatek.
Rusova chytrá hlavička, znamenající vyrovnání, přitom slibovala kýžený obrat v utkání. Vše ovšem dokonale zkomplikoval pochybný výrok hlavního rozhodčího, který těsně před koncem poločasu udělil druhou žlutou kartu Josefu Pančochářovi. Ten se jako pověstná skála postavil do rychlého útoku přecházejícímu protivníkovi. Klasické házenkářské „prorážení“ šlo jistě klasifikovat jako obranný faul, ale zda za žlutou kartu v případě, že měla být druhá v pořadí, je opravdu diskutabilní... Jenže co se dělo po tomto výroku, už šlo hodně za rámec fotbalové etiky. Kroměřížský útočník Kovář srazil na zem Hapala, do následující strkanice se zapojil i brankář Kofroň, který šel snad klidnit emoce až do středového kruhu. To vše za zmatené asistence hlavního arbitra, který si s nastalou situací evidentně nevěděl rady. Teprve vytrvalé mávání pomezního sudího jej přimělo ke konzultaci, po níž konečně ukázal provinilci červený kartonek.
A musel jej vytahovat z kapsičky do konce utkání ještě jednou. Po dvou žlutých se tentokrát poroučel ze hřiště stoper Hloch, který svým zákrokem navíc způsobil pokutový kop. Pro domácí však přišlo Kroupovo snížení příliš pozdě, za stavu 1:3. Hra v deseti znamenala přeskupení původního rozestavení, navíc druhá Elšíkova branka šla na vrub brankáře Jíchy. „Míč šel pomalu ke mně, tak jsem zavolal na Martina Suse, jenže mi jej z rukavic vykopl rychlý Elšík. Rozhodčí nemohl zaregistrovat, že jsem už balón držel,“ vysvětloval domácí brankář po zápase.
Ztráta tří bodů na domácím hřišti znamená, že se Kroměříž bodově dotáhla na druhé místo a naopak náskok vedoucího Velkého Meziříčí se zvýšil na osm bodů. Co má eskáčko za úkol tuto neděli na Vysočině, není obtížné uhádnout...

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...