Dobré ráno, dnes je středa 2.10.2024
svátek slaví Olívie a Oliver,
zítra Bohumil
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

VIDEO Tradiční mužstvo okresního přeboru si již druhou sezónu musí vystačit s nejnižší třídou, kterou by ale rádo co nejdříve opustilo. Prozatím vše nahrává tomu, že by se Držovice na konci sezóny měly radovat z postupu. V sobotním odpoledni se jim do cesty postavily Olšany u Prostějova, které ještě vloni hrály nejvyšší soutěž OFS Prostějov. I přes sychravé počasí atraktivní zápas dohrávaného druhého kola skupiny „B“ III. třídy lákal. A souboj prvního s druhým v průběžné tabulce nabídl velmi dramatickou podívanou. Z vítězství a upevnění si pozice lídra se nakonec radovali domácí.

Stav před výkopem
Dosavadní výsledky obou týmů hovořily za vše. Domácí se mohli pyšnit plným bodovým ziskem ze sedmi zápasů, které rekrutovalo jasné první místo. Olšany se ale držely na druhé příčce s šestibodovým rozdílem právě na vedoucí Držovice. Bylo tedy zřejmé, že jde o šlágr nejnižšího patra výkonnostního fotbalu se vším všudy.
Vývoj zápasu
Hned druhá minuta dala jasně najevo, jakým směrem se bude utkání vyvíjet. Úvodní branka mohla vnést klid na kopačky domácím, těm se ale další kombinace příliš nedařily. Uklidnění přinesla až jednadvacátá minuta, kdy po španělské spolupráci navýšily Držovice své vedení. Hosté příliš brankáře Menšíka neprověřili.
Co se jim nepodařilo do poločasu, zvládli hned v úvodu druhé půle. A začalo drama. O několik minut později vrátil domácím dvoubrankové vedení Fiferna, aby se ještě jednou prosadil také Elner a opět tak dal hostům naději. To však bylo ze strany Olšan téměř vše, na další tři branky Držovic už odpověď nenašly.
Zásadní okamžiky
Hráči se sotva dostávali do tempa a už tu byla úvodní branka. O tu se postaral kanonýr Zahradníček, který zužitkoval nahrávku Španěla Borji - 1:0. Chvíli na to se zastřeloval domácí Fiferna, jeho střela z voleje mířila nad. Stejně si počínal Borja, který těsně minul levou tyč Bačíkovy svatyně. Na druhé straně měl dobrou příležitost Lubomír Keluc, který se mnohokrát z těchto šancí nemýlil. Tentokrát ale přímý kop poslal jen do rukavic Menšíka. Poprvé v zápase se projevila španělská enkláva ve službách Držovic. Borja vyslal Fernanda, který s pomocí teče poslal obloučkem míč za Bačíkova záda - 2:0. Velmi zásadní mohla být třiatřicátá minuta, kdy hostující brankář zasáhl rukou míč mimo pokutové území. K údivu snad všech přihlížejících neobdržel ani žlutou kartu. O dvě minuty později si ji již vysloužil za faul na pronikajícího Zahradníčka. I v tomto případě docela diskutabilní. Olšany tak i nadále pokračovaly v jedenácti a zahrozily střelou Outraty. Ránu, která směřovala do šibenice, ale Menšík zneškodnil, gólem neskončila asi ani největší šance hostí chvíli před poločasem.
Druhá půle přeci jen byla pro hosty štědřejší. Stejně jako domácí se i Olšany prosadily hned ve druhé minutě. Po vhazování se míč dostal až k Elnerovi, který už neměl složitou situaci - 2:1. Snížení přineslo patřičný náboj, i když od úvodních minut byl zápas plný emocí a jiskření. Uklidnění zařídil přesnou střelou k tyči Fiferna - 3:1. Jak se ale o chvíli později ukázalo, nebylo to ze strany hostí ještě vše. Přesnou hlavičkou po centru Antoníčka nedal Elner Menšikovi šanci a drama bylo opět na světě - 3:2.
Spousta osobních soubojů, hra spíše ve středu pole, taková byla další čtvrthodinku. Až poté se opět probudil střelec Zahradníček a zajistil domácím opět dvoubrankové vedení - 4:2. V poslední desetiminutovce se Držovice prosadily ještě dvakrát, hosté už reagovat nedokázali. Nejdříve to byla znovu španělská spolupráce, jen role si v tomto případě oba spoluhráči vyměnili. Fernando nezištně nahrál Borjovi, který už neměl složitou situaci poslat míč do opuštěné brány - 5:2. Poslední slovo a dovršení hattricku měl přeci jen snajpr Zahradníček - 6:2.
Osobnost utkání
I když to nebylo poprvé, co se v této sezóně Petr Zahradníček třikrát prosadil, přesto svou střeleckou potenci prokázal i tentokrát. Několik dalších slibných průniků zastavily praporek pomezního nebo nepřesná koncovka. Zmínit také můžeme jeho parťáka Borju, který svou technikou a přesnými pasy vyčníval nad ostatními.
Zajímavost duelu
V první půli si vybral svou slabou chvilku hlavní arbitr. Nejenže měl brankáře hostí za zákrok mimo pokutové území vyloučit, on ale neudělil ani kartu žlutou! O dvě minuty později si mohl domácí fanoušky udobřit, když v hlavní roli byl opět brankář Bačík. Za pronikajícího Zahradníčka si kartu již vysloužil. V součtu těch dvou po sobě jdoucích zákroků měl být ale zcela jistě poslán do sprch. Domácí to nakonec ale nemuselo mrzet, utkání přeci jen zvládli.
Atmosféra střetnutí
Jako již tradičně se v Držovicích sešla padesátka těch nejvěrnějších fandů. Blížící se chladné počasí si vybírá i v tomto případě svou daň, na vině mohlo být také souběžně probíhající utkání prostějovského SK a dalších derby na Prostějovsku. Přesto i hrstka fanoušků byla v některých případech dostatečně hlučná ať už nespokojeností, či naopak při brankových situacích.

HLASY TRENÉRŮ
Jindřich SKÁCEL - TJ Sokol Držovice:
„Cenné vítězství, byť upracované, ubojované a proti nepříjemnému soupeři. Kluky jsem nabádal k trpělivosti. Poločasové vedení dobré, i když ta hra nebyla ideální. Hosté zápas zdramatizovali, čekal jsem, že nás to položí, naštěstí se tak nestalo. Kluci to uhráli fotbalově. Pomohli nám oba Španělé, kteří, když tolik nerozumí, nejsou v tom tak zainteresováni. Jsem rád, že to máme za sebou.“

Antonín POSPÍŠIL - TJ Sokol Olšany u Prostějova:
„Myslím si, že první gól byl z ofsajdu, ale to se nakonec nějak zahrálo, rozhodující to ale nebylo. Vrátili jsme se do zápasu ve druhém poločase. Věřil jsem, že bychom mohli i vyrovnat, ale prohráli jsme souboj ve vápně, domácí navýšili vedení, pak už to bylo složité. Další branky už byly důsledkem naší nekoncentrovanosti. Nezatáhli jsme se, chtěli hrát až do konce a zapomínali na zadní vrátka.“

12. kolo (8.hrané): Kostelec n./H. „B“ – Plumlov „B“ 6:0 (4:0), 3x Lužný Michal, Kameníček Tomáš, Skalník Jan, Knápek Miroslav, Držovice – Olšany 6:2 (2:0), 3x Zahradníček Petr, Fiferna Lukáš, Marcos Fernando, Solano Borja – 2x Elner Pavel, Čechy p./K. – Mostkovice „B“ 0:5 (0:3), 2x Karafiát Štěpán, Karafiát Radim, Zbořil Tomáš, Zapletal Lubomír, Protivanov „B“ – Přemyslovice 8:0 (4:0), 3x Milar Ondřej, Kolínský Lukáš, Nejedlý Karel, Liška Jiří, Pospíšil Marek, Sekanina Tomáš, Zdětín – Kladky 0:1 (0:0), Křeček David.
Tabulka po odehraném 6. kole:
1. Držovice 8 8 0 0 37:5 24 0
2. Kostelec n./H. „B“ 8 6 0 2 38:15 18 1
3. Protivanov „B“ 8 6 0 2 26:14 16 2
4. Olšany 8 5 0 3 27:17 15 1
5. Mostkovice „B“ 8 4 0 4 19:18 12 0
6. Kladky 8 3 0 5 12:22 10 0
7. Přemyslovice 8 3 0 5 12:26 10 0
8. Plumlov „B“ 7 3 0 4 8:17 9 0
9. Čechy p./K. 8 1 0 7 8:29 2 1
10. Zdětín 7 0 0 7 8:32 1 0



  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...