Dobré ráno, dnes je středa 2.10.2024
svátek slaví Olívie a Oliver,
zítra Bohumil
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

FOTOGALERIE: Tři české týmy bojovaly uplynulý čtvrtek v evropských pohárech. Také prostějovský region měl na pořadu druhé semifinále poháru Prostějovska, ve kterém změřili síly plumlovští a kraličtí fotbalisté. Ve vyrovnaném utkání přeci jen měli o něco navrch hráči Kralic, postup do středečního finále si zajistili až v penaltovém rozstřelu.

Trenér Lošťák nechal některé stabilní opory pouze na lavičce, jiní, stejně jako na plumlovské straně, se utkání vůbec nezúčastnili. Utkání hrané na umělce v Prostějově přineslo od prvních minut vyrovnanou partii. Favorizované Kralice byly přeci jen více na míči, jejich výpady ale postrádaly přesnost. Plumlovské protiútoky zakládal především aktivní Matoušek. Ani Ondřej Voráč, či Adam Hladký ale jeho nahrávky nevyužili. A tak se pět minut před poločasem sám Matoušek postavil k přímému kopu a přesnou ranou k tyči překonal mladého Adamíka. Kralice touto trefou příliš zaskočeny nebyly, o pouhé čtyři minuty později srovnal Jakub Gottwald. Do kabin se tak šlo za nerozhodnutého stavu.
Druhá půle již žádnou branku nepřinesla, přesto obě mužstva byla velice blízko k přesnému zásahu. Za Plumlov mohl skóre změnit Adam Hladký či Jaroslav Křupka, na straně Kralic se o to pokoušel Kawij, Blahoušek, Nečas či Neoral. Nikomu ze jmenovaných se ale míč do sítě dopravit nepodařilo. Územní převaha svěřenců trenéra Lošťáka byla čím dál více zřetelnější, skóre ale zůstalo až do závěrečného hvizdu nezměněno. Na řadu tak přišly penalty, ve kterých uspěly hráči Kralic, čímž doplnili Konici ve finále.
To je na programu již tuto středu pod umělým osvětlením právě na konické umělce. Výkop je stanoven na osmnáctou hodinu. Večerník bude samozřejmě u toho.
Hodnocení trenérů:
Pavel VORÁČ – TJ Sokol Plumlov:
„Šance nějaké byly, ale musím uznat, že soupeř byl lepší, rychlejší, více na míči. Ten rozdíl třídy byl znát, přesto jsme jim byli vyrovnaným soupeřem. Kluky, kteří mají nějaké bolístky, jsem raději do zápasu nenutil. Pojali jsme to jako dobrou přípravu, hráli i dva dorostenci. S výkonem jsem spokojený, byť to nakonec na penalty nevyšlo, soustředíme se dále na vlastní soutěž.“
Ivo LOŠŤÁK – FC Kralice:
„Hrálo se na užším hřišti v polomlze, sestavu jsem prostřídal, aby si zahráli všichni, co pravidelně nehrávají, nakonec to zvládli. Posloužilo nám to jako takový dobrý trénink. Byla tam spousta nedotažených centrů, což mě mrzí, celý podzim tuhle činnost trénujeme. Na druhou stranu jsme neprohráli, i když jsme to urvali až na penalty. Držíme se na vítězné vlně, byť jsme poslední domácí zápas nezvládli.“
TJ Sokol Plumlov - FC Kralice na Hané 1:2PK (1:1)
Branky: 40. Matoušek – 44. Gottwald. Rozhodčí: Peřina – Sommer, Vachutka. Bez karet. Diváků: 60.
Sestava Plumlova: Dorschner – Vysloužil, Kutný, Ševcůj, Kotlán (77. P. Voráč) – Křupka, Matoušek, Hrstka (60. Fabiánek), Bureš – O. Voráč (46. Aujezdský), Hladký. Trenér: Pavel Voráč.
Sestava Kralic: Adamík – Petržela, Prokop, Répal (57. Neoral), Martinka – Halenka (46. Nečas), Blahoušek (85. Petrásek), Kawij, Gottwald (77. Gottwald) – Kováč, Troneček (57. Zatloukal). Trenér: Ivo Lošťák.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...