Dobré ráno, dnes je středa 2.10.2024
svátek slaví Olívie a Oliver,
zítra Bohumil
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram
ilustrační foto

Cesta na okraj Brna nikdy není nic příjemného. A opravdu v tom nehraje svou roli jen pověstná dálnice se vznosným názvem „Via Moravica“. Líšeň příliš přátelské prostředí nevytváří, stačí vzpomenout třeba na odmítnuté rozhovory bývalým trenérem Mazurou. Nový trenér a prostějovský rodák Miloslav Machálek je v tomto ohledu naštěstí profesionál a s médii nemá problém hovořit.

„Ujel nám trochu začátek, kdy si po příchodu nových hráčů mužstvo na sebe teprve zvykalo. V posledních kolech jsme měli nalosovanou úplnou špičku tabulky a tato utkání jsme zvládli relativně velmi dobře, ani v jednom zápase jsme neprohráli. Nejpovedenější výkon jsme podali v Kroměříži, už jsme na něj ale nenavázali,“ podělil se ochotně o zatímní dojmy z podzimní sezóny.
Prostějovskou stopu konečně v Líšni zanechává celá plejáda Machálků. Bývalá hvězda eskáčka Tomáš tady válí po vypršení smlouvy v Opavě, jeho jmenovec Milan přišel do jihomoravské metropole na hostování, ale v posledních kolech jej pronásledují zdravotní problémy. Z lavičky vše řídí již vzpomínaný Miloslav.
Zatímco líšeňského střelce Paška, který podle kapitána Karla Kroupy svojí kvalitou převyšuje třetí ligu, dokázala skvělá obrana eskáčka vymazat, Frimmelovi nechala v kritickém okamžiku potřebný prostor a ten toho využil.
Oldřich Machala měl sice v pátek na tréninku s výjimkou Hirsche kompletní soupisku včetně dlouhodobých marodů, jenže ve finále nemohl pořádně využít kromě trojice Šteigl, Petržela a Píchal ani Langera, laborujícího s kotníkem. Tím se otevřela příležitost pro srbského internacionála Vladimira Petroviće, který v prostějovském dresu poprvé nastoupil od úvodního hvizdu. V záloze dostal opět příležitost Zapletal a právě on mohl rozhodnout o výsledku utkání.
„Ihned po rozehrávce ze středu hřiště dobře potáhl balón Hapal a Kroupa po centru hlavičkoval, já vše zavíral na zadní tyči. Brankář ovšem míč jen vyrazil a já to měl přesně na dlouhou nohu, abych balón dorazil do brány. Bylo to štěstí,“ popisoval situaci po zápase Michal Zapletal. Jenže není to jen o štěstí. Obě branky, které už na podzim vstřelil, měly jedno společné. Mladý nadějný záložník totiž byl vždy v pravý čas na pravém místě. A takový čich na góly zdobí nejednoho fotbalového velikána.
A to mohl ještě přidat branku navrch. „V druhém poločase jsem se ocitl v dobré šanci, ale už jsem byl příliš blízko před gólmanem. Mohl jsem jej zkusit přelobovat, ale místo toho jsem nahrál pod sebe. Bohužel brankář to vystihl,“ mrzelo Zapletala.
Mnohem víc ovšem tým eskáčka zasáhly nevyužité stopětiprocentní šance Fládra a především Hapala. O střelecké převaze dostatečně výmluvně hovoří statistiky. Návrat z Líšně mohl být mnohem veselejší.
Takto nezbývá než urvat tři body doma s Kroměříží a pokusit se o husarský kousek na Vysočině...

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...