Dobré ráno, dnes je středa 2.10.2024
svátek slaví Olívie a Oliver,
zítra Bohumil
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram
ilustrační foto

Středeční semifinálový zápas Poháru OFS Prostějov odkryl polovinu tajenky obsazení blížícího se duelu o samotnou trofej. Souboj mezi Mostkovicemi a Konicí poznal rozuzlení až v samotném závěru. Po brance z předposlední minuty se prvním finalistou stali hráči Konice. Svěřenci Petra Ullmana si však musí na svého soupeře ještě chvíli počkat.

Oba trenéři neměli v pohárovém utkání k dispozici všechny své hráče. Důvodů bylo hned několik, mezi ty hlavní patřil nevhodný středeční termín či zdravotní patálie. „Nakonec jsme odehráli zápas s jedním hráčem na lavičce, a to s veteránem Kučerou. Těch ztrát bylo docela dost,“ litoval kouč Mostkovic Jiří Kamenov. Přesto se jeho svěřenci dostali po úvodním tlaku konických do vedení. Míč podél brankáře poslal jeho jmenovec, syn Jirka - 1:0. „Možná nás hosté trošku podcenili, čekal jsem větší herní projev,“ konstatoval k poločasovému vedení svého týmu. Konice několik slibných náznaků nedotáhla do finiše, z brejku naopak inkasovala. „Celý první poločas se mi moc nelíbil, co se týče herní stránky. Těžko jsme se do zápasu dostávali. Do druhé půle jsem to trochu prostřídal, něco jsme si v šatně vysvětlili, kluci k tomu pak přistoupili naprosto zodpovědně,“ okomentoval poločasový nezdar trenér konických.
Jeho slova hned v úvodu druhé půle naplnil Petr Tichý, který se po nedohodě dvou domácích obránců chopil míče a s pomocí tyče zařídil vyrovnání - 1:1. Několik slibných příležitostí naznačovalo, že by se mohlo rozhodnout v normální hrací době. Nejblíže ke gólu měl domácí Kamenov mladší, Zapletala ale nepřekonal. Pomalu se schylovalo k pokutovým kopům a tedy sázka do loterie, zrodila se vítězná branka. „Brankáři domácích vypadl míč a pohotový Michal Jurník mu udělal kličku a z nulového úhlu dal postupový gól,“ popsal důležitý moment Petr Ullmann.
Konice si finále zahraje na svém hřišti. „Jsem samozřejmě za výhru rád, chtěli jsme se do finále dostat, když se letos hraje právě u nás. Doufám, že to z naší strany bude dobrý zápas,“ reagoval na postup Ullmann a dodal, že za soupeře si přeje spíše Kralice na Hané. „S Plumlovem máme špatnou bilanci, nesedí nám to,“ objasnil s úsměvem příčiny. „Asi to tak mělo být, měli bychom i nadále problémy se složením sestavy... Byla to ale dobrá příprava na důležitější utkání v naší soutěži,“ uzavřel trenér domácích Jiří Kamenov.
Kdo bude soupeřem konických, se dozvíme příští čtvrtek 19. října. Druhého finalistu určí zápas na umělé trávě v areálu SCM Za místním nádražím v Prostějově, kde se od 18:30 hodin utkají Plumlov a Kralice na Hané. Finále se má hrát hned pětadvacátého října pod umělým osvětlením v Konici od 18:00 hodin. 

POHÁR OFS PROSTĚJOV - semifinále
TJ Sokol Mostkovice - Sokol Konice 1:2 (1:0)
Branky: 32. J. Kamenov ml. – 47. Tichý, 89. Jurník. Rozhodčí: Bašný – Lasovský, Majer. Žluté karty: 42. Širůček (K). Diváků: 50.
Sestava Mostkovic: Lukáš – Kazda, Kroupa, Milar, Hanák – Křišťan, Šlambor, Vojtíšek, Š. Karafiát – Dadák (70. Kučera), J. Kamenov ml. Trenér: J. Kamenov st.
Sestava Konice: Zapletal – Knoll, Bílý, Ošťádal, Drešr – Paš (46. Kořenek), Širůček, Tichý, Cetkovský (89. Ryp) – Blaha (46. Jurník), Žondra. Trenér: Petr Ullmann

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...