Dobré ráno, dnes je středa 2.10.2024
svátek slaví Olívie a Oliver,
zítra Bohumil
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Rovná stovka příznivců si nenechala ujít první okresní dívčí derby této divizní sezóny. Hostitelem byl Sokol Držovice, avšak jako doma se mohly cítit hráčky mostkovického Sokola, které si po závěrečném hvizdu vychutnávaly sedmibrankové vítězství.

„Chtěli jsme nastoupit v ofenzivní sestavě a od začátku jsme zvolili rozestavení 3-4-3. Holky na to nejsou zvyklé a trošku jsme se hledali, zápas jsme ale měli pod kontrolou,“ liboval si hostující trenér Jaroslav Karafiát.
Klid mu dodala již úvodní dvacetiminutovka, během níž se do střelecké listiny postupně zapsaly Marie Domesová, Solange Soares, Kateřina Koudelková a Nikola Ošťádalová. Do poločasu pak přidala pátou trefu Lenka Karafiátová a nebylo co řešit, favorit jistě kráčel za třemi body.
„Věděli jsme o domácí slabině v obraně a chtěli jsme je dostat pod tlak, to se nám podařilo. Brzké góly nás uklidnily a utkání jsme zvládli bez nervů. Dařilo se nám dostávat do šancí, což bylo důležité, a branek mohlo být i více. Je jasné, že všechny možnosti neproměníte, holky ale plnily pokyny a není nic zásadního, co by se nám nedařilo,“ kochal se představením.
Po pauze přidala svou druhou trefu Domesová a skóre uzavřela na výsledných 0:7 Kateřina Jančíková, přesto panovala spokojenost také na domácí lavičce. „Byl to náš zatím nejlepší zápas. I přes porážku chci holky pochválit, bojovaly a plnily pokyny. Nemám jim co vytknout, snažily se a dařilo se jim i pokrýt Soares,“ neklesal na mysli držovický lodivod Tomáš Jetel.
Jeho kolega si naopak cenil vychytané nuly, pro gólmanku Moniku Mikešovou i celou mostkovickou družinu šlo o první čisté konto v tomto ročníku. A ocenil i podporu, jaké se jeho týmu dostává z řad návštěvníků.
„Přijelo od nás hodně fanoušků a divácká kulisa byla úžasná. Zaslouží si poděkování, že dorazili, a po závěrečném hvizdu se s nimi děvčata podělila o vítězství,“ usmíval se.
V sedmém pokračování moravskoslezské divize se fotbalistky Držovic vydají do Nových Sadů, jejich souboj začíná v neděli od 13 hodin. V tu dobu budou mít Mostkovičanky již po šichtě, jejich domácí souboj s Vlkošem totiž startuje v tradiční dobu – dvě hodiny před polednem.
„Už na jaře jsme s nimi sehrály povedený zápas a smolně jsme tam prohráli 3:4. Teď to bude jiné utkání, připravíme se na ně a pokusíme se jim tuto porážku vrátit,“ věří v souboji s tabulkovým sousedem v další tři body Jaroslav Karafiát.

Držovice - Mostkovice 0:7 (0:5)
Branka: 10. a 60. Domesová, 17. Soares, 18. Koudelková, 20. Ošťádalová, 36. L. Karafiátová, 75. Jančíková z penalty. Rozhodčí: Páral – Klusal, Horák. Sestava Držovic: Langerová – Jetelová, Malinková, Neherová, Frömmlová, Dufková, Klimešová, Gottwaldová, Hrabalová, Kostíková, Ondrová. Střídaly: Šišmová, Niklová, Maťová, Spielmannová. Trenér: Tomáš Jetel. Sestava Mostkovic: Mikešová – Štefková, Kozlovská, Vaverková – Jančíková, Kraváková, Soares, B. Karafiátová – L. Karafiátová, Domesová, Koudelková. Střídaly: Všetičková, Ošťádalová, Holubová, Hejcmanová, Ptačníková. Trenér: Jaroslav Karafiát.

6.kolo:
Vlkoš - Velké Pavlovice 13:1, Kotvrdovice - Nové Sady 0:6, Vsetín - Mutěnice 8:0, Olomouc B - volný los.
Tabulka po neúplném 6. kole:
1 FC Vsetín, z.s. 5 5 0 0 35:3 15
2 Kotvrdovice 6 4 0 2 25:14 12
3 FK Nové Sady 5 3 1 1 19:6 10
4 1.FC Olomouc "B" 5 3 1 1 17:7 10
5 Mostkovice 6 3 0 3 15:10 9
6 Vlkoš 5 2 0 3 29:10 6
7 FK Mutěnice, z.s. 5 2 0 3 11:17 6
8 Velké Pavlovice 5 1 0 4 12:34 3
9 TJ Sokol Držovice 6 0 0 6 3:65 0

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...