Dobré ráno, dnes je středa 2.10.2024
svátek slaví Olívie a Oliver,
zítra Bohumil
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

FOTOGALERIE: Jako vždy s napětím očekávané místní derby dvou sousedů z Pivína a Klenovic přilákalo v neděli odpoledne do ochozů pivínského stadionu na dvě stovky diváků, kteří nestačili zírat. Už po dvanácti minutách utkání 10. kola skupiny „A“ I.B třídy Olomouckého KFS totiž nebylo téměř co řešit. Domácí si proti favoritovi vypracovali tříbrankový náskok, který sice na této úrovni nemusí mnoho znamenat, ale během první půle bylo jasné, že tři body zůstanou doma. O branky se podělili kapitán Jaroslav Svozil s Tydlačkou, hosté pokazili Fürstovi čisté konto až v závěru.

Stav před výkopem
Derby je derby a žádná pravidla pro něj neplatí. Přece jen ale letmý pohled na tabulku, které vévodí právě Klenovice, dával tušit, že domácí Pivín krčící se na spodních příčkách favoritem zrovna nebude. Vždyť dosud vyhrál jen tři zápasy z devíti. Jenže zkušený lišák Jaroslav Svozil na pivínské lavičce věděl, že Pivín bude na „Klenky“ řádně namotivovaný. Po deseti letech už domácí náturu zná moc dobře.

Vývoj zápasu
Úvodní minuty ještě senzaci nevěštily, branka v šesté minutě mohla být z domácího hlediska náhodná. Jenže když góly přibývaly v neúprosném tříminutovém intervalu, začali se domácí fandové dožadovat odpískání konce, aby si vítězství svých barev řádně užili. To ovšem své borce notně podcenili, protože ti měli utkání pevně v rukou a po půlhodině přidali další hřebíček do rakve klenovických nadějí. Po takové náloži se sesypou renomovanější týmy, takže nebylo divu, že Klenovice působily značně „přejetě“. Pokud ještě pomýšlely na jakýsi zvrat, přibrzdil je zbytečný faul a penalta hned v úvodu druhé půle. Přestože měli hosté po změně stran více ze hry, Pivín otěže zápasu z rukou nepustil.

Zásadní okamžiky
Domácí v úvodu dokonale využili standardní situace. Po solidní trefě z přímého kopu z nějakých pětadvaceti metrů brankář Klimeš míč jen vyrazil a Tydlačka vrátil míč do sítě - 1:0. Pak si na přízemní centr naběhl před brankáře kapitán Svozil a tečí usměrnil balón na vzdálenější tyč - 2:0. A když po nepřímém kopu hlavičkoval do brány opět Tydlačka, vypadalo to s Klenovicemi mizerně - 3:0. A to šel ještě Trajer sám na brankáře, jenže nezakončil. První hlavičku mimo domácí branku vyslal až po čtvrthodině hry Štěpánek. Po sérii hlavičkových soubojů si našel míč na hranici šestnáctky pro změnu Jaroslav Svozil a z otočky na vzdálenější tyč přidal čtvrtý kousek - 4:0. A to ještě do přestávky nevyužili šance Trajer s Tydlačkou.
Po změně stran se probíjel J. Svozil do šestnáctky, střídající Pospíšil jej fauloval a sám postižený z penalty přidal pátou branku - 5:0. To už publikum skandovalo „dejte jim deset“. Na půltucet zaokrouhlil svým čtvrtým gólem po křížné střele kapitán Svozi - 6:0l. Hosté se dočkali v samotném závěru, když Pokorný prošel domácí obranou a technicky k tyči překonal Fürsta - 6:1.

Osobnost utkání
V pivínském dresu se sešla řada osobností známých z regionálního fotbalu, které doplnili mladí fotbalisté. Skutečným lídrem byl kapitán týmu Jaroslav Svozil, který vstřelil hned čtyři branky a svým výkonem strhl i ostatní.

Zajímavost duelu
Během dvou týdnů od uplynulého domácího utkání se Smržicemi, mimochodem jediné zatímní porážky na domácí půdě, terén značně utrpěl. „Bylo to hodně špatné, hrajeme spíše kombinační fotbal a to se na tomto terénu opravdu nedalo,“ poznamenal po zápase levý bek Klenovic Josef Popelka. Domácí tak navázali na předchozí domácí šňůru a dokázali, že v Pivíně se tak snadno nevyhrává.

Atmosféra střetnutí
Atmosféra plně odpovídala klasickému derby. Místa k sezení na obou částech tribuny byla zcela zaplněná a podpora domácím borcům hlasitě slyšitelná. Spolu s originální pivínskou hymnou fanoušci předčili prostředí na utkáních vyšších soutěží. A protože ani někteří hráči nezůstali vůči ohlasům z hlediště neteční, panoval tu a tam na dálku živý dialog. Zápas si nenechali ujít nejen skalní fanoušci, ale také početná mládež s hojným zastoupením něžného pohlaví.

Pivín - Klenovice 6:1

Horní Moštěnice – Lipník n./B. 0:6 (0:3), 3x Domes Karel, 2x Kovařík Lukáš, Machala Roman, Ústí „B“ – Haná Pv 3:2 (0:1), Žingor Radim, Holoubek Petr, Šerý Daniel – 2x Hodulák Petr, Vrchoslavice – Želatovice 2:2 (2:1) Pen: 6:7, 2x Hradil Tomáš – Herman Jan, Kratochvíl Tomáš, Troubky – Smržice 3:4 (0:3), 2x Stískal Tomáš, Němčák Jaroslav – Dostál Ondřej, Procházka Tomáš, Vařeka Michael, Kalandřík Jiří, Kojetín „B“ – Tovačov 5:3 (3:1), 2x Zezula Zdeněk, Šafránek Martin, Žídlík Dušan, Kravar Tomáš – Nemrava Jiří, Hodina František, Jarmer Tomáš (vl.), Pivín – Klenovice 6:1 (4:0), 4x Svozil Jaroslav, 2x Tydlačka Martin – Pokorný Filip, Radslavice – Újezdec 1:1 (0:0) Pen: 5:6, Jiřík David – Pelikán Stanislav

Průběžná tabulka po 10. kole:
1. Klenovice 10 8 0 2 36:18 24 0
2. Lipník n./B. 10 8 0 2 38:14 23 1
3. Ústí „B“ 9 7 0 2 30:14 21 0
4. Troubky 10 7 0 3 31:16 21 0
5. Haná Pv 10 6 0 4 24:23 16 2
6. Kojetín «B» 10 5 0 5 29:30 16 1
7. Smržice 10 4 0 6 20:33 14 0
8. Radslavice 10 4 0 6 15:21 13 1
9. Pivín 10 4 0 6 21:25 12 0
10. Želatovice «B» 10 5 0 5 14:23 12 3
11. Tovačov 10 3 0 7 16:21 11 0
12. Horní Moštěnice 9 4 0 5 12:26 11 1
13. Újezdec 10 3 0 7 21:23 8 1
14. Vrchoslavice 10 1 0 9 14:34 5 0




  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...