Dobré dopoledne, dnes je středa 2.10.2024
svátek slaví Olívie a Oliver,
zítra Bohumil
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

FOTOGALERIE+VIDEO: Jako nováček Okresního přeboru PROSTĚJOVSKÉHO Večerníku vstoupily Dobromilice do letošní sezóny s jasným cílem: pohybovat se v klidném středu tabulky a nemít tak zbytečné starosti se záchranou. Brodečtí tuto pozici také velmi dobře znají z loňské sezóny. Lépe na tom přeci jen byli domácí hráči, kteří své předsevzetí prozatím naplňují. I když v nedělním utkání tahali dvakrát za kratší konec, neproměnili penaltu, závěrečný hvizd byl už mnohem příznivější pro jejich uši.

Léto se ještě naposledy ukázalo v tom pravém slova smyslu, což bylo vodou na mlýn všem fotbalu chtivým příznivcům. V Dobromilicích se jich sešla dobrá padesátka, která byla svědky velkého dramatu od začátku až do konce. Úvodní šance na sebe nenechala dlouho čekat, domácí borci však neměli svůj den. Stejně na tom ovšem byli i hráči Brodku u Konice, kteří si také dokázali vypracovat své šance. Dvakrát už to z dálky vypadalo, že míč skončí jasně za bránou, v obou případech vše nakonec uhasil mladý brankář Drnovský. Poločas tak byl sice na šance efektní, nikoliv však efektivní.
Obraz druhé půle se příliš nezměnil. Více se bojovalo, než hrál pohledný fotbal, šance ale začaly přicházet, na rozdíl od prvního dějství i proměňovat. Tu první se k nevoli domácích příznivců podařilo proměnit hostujícímu Aleši Burgetovi hned zkraje druhé půle - 0:1. Na tento nepříznivý stav mohl odpovědět záhy dobromilický snajpr Špaček, nařízenou penaltu ale prachbídně zahodil. Nemuselo ho to ale tolik mrzet, protože si o chvíli později již poradil s přihrávkou do vápna a překonal bezmocného Vičara – 1:1. Jenže hosty to nepoložilo, nečekali s rozehrávkou po faulu na jednoho z brodeckých a Libor Grulich s nabídnutou šancí naložil bezpečně – 1:2. Studená sprcha pro domácí byla tou pravou vzpruhou. O pět minut později srovnal Nakládal. Spíše centr zamířil na zadní tyč, brankář hostí se natahoval marně – 2:2. Obrat dokonal opět nebezpečný Špaček, nutno dodat, že s velkým přispěním hostujícího stopera, který ve snaze míč odkopnout, nešťastně si jej srazil do vlastní sítě – 3:2. Poslední slovo měl ale ještě Brodek, bravurní zákrok Drnovského však znamenal zisk všech bodů pro domácí Dobromilice. Ty si tak upevnily šestou příčku, hosté jsou o tři příčky za nimi. „Jiskra dnes nezazářila,“ radovala se po utkání jedna z fanynek domácího týmu.

Pozápasové hodnocení trenérů:
Michal ROCHLA – FC Dobromilice:
„Museli jsme v úvodu sáhnout ke střídání, což samozřejmě ovlivnilo i další průběh utkání. Na Jirku Kučeru jsme docela spoléhali. Jeho bojovnost a nasazení jsou celkem platná. Ale není jediným marodem. Spíše bojovností jsme dnešní zápas ukopali. Z naší strany to nebyl optimální výkon, nic se nedařilo, penalta neproměněná. Nakonec jsme měli i více štěstí. Brankář nás také podržel. Je to vše o přístupu, který mi dnes trochu chyběl. Jsem ale rád, že se nám podařilo doma uhrát všechny body.“
Patrik MÜLLER – Jiskra Brodek u Konice:
„Dali jsme krásný první i druhý gól, kdy domácí nestačili zareagovat. Celkově ale mužstvo hrálo špatně, i když by možná zápasu slušela remíza, ale tímto herním projevem jsme si nezasloužili vyhrát. Máme tam zkušené borce, ale chybí nám někdo, kdo by se dokázal prosadit jeden na jednoho. Dnes chybělo buď jednu branku nedostat, nebo ji naopak dát. (smích) Filozofie je stejná i v této soutěži. Když se nepromění šance, nemůže se pomýšlet na bodový zisk. Pan rozhodčí nás píská už druhý zápas a nastavil takový zajímavý tvrdý metr. Myslím si, že domácí měli mít vyloučeného jednoho hráče a to jsou momenty, které ten zápas také ovlivní.“

Dobromilice - Brodek u Konice 3:2 (0:0)
Branky: 67. a 81. Špaček, 79. Nakládal – 49. A. Burget, 73. Grulich. Rozhodčí: Vrážel – Přecechtěl, Weiser. Žluté karty: 33. Václavík – 62. H. Burget. Diváků: 55.
Sestava Dobromilic: Drnovský – O. Matoušek, Kučera (10. Kubíček), Rochla, A. Matoušek - Jordán, Šenkyřík, Václavík (46. Selucký), Richter – Blumenstein (61. Nakládal), Špaček. Trenér: Michal Rochla.
Sestava Brodku: Vičar – Blatner, H. Burget, Barták, Hloušek (25. Možný) – Grepl, Z. Koudelka, P. Koudelka, Zapletal – Kolář (46. Grulich), A. Burget. Trenér: Patrik Müller.

Další výsledky 8. kola: Nezamyslice – Čechovice „B“ 2:1 (1:1), Hradil Onřej, Přikryl Martin – Muzikant Radim, Otaslavice – Hvozd 11:1 (6:0), 2x Gerneš David, 2x Vogl Martin, 2x Smékal Lubomír, 2x Drmola Dominik, Hon Martin, Zatloukal Dominik, Chvojka Jakub – Čureja Jaroslav, Ptení – Horní Štěpánov 0:2 (0:1), Žilka Michal, Bašný Roman, Vícov – Brodek u Pv 1:3 (1:3), Baránek Michal – 2x Typner Jan, Kořínek Ondřej, Tištín – Vrahovice 1:2 (1:1), Stančík Jan – 2x Studený Jan, Určice „B“ – Výšovice 0:0 Pen: 4:2, Dobromilice – Brodek u Konice 3:2 (0:0), 2x Špaček Jakub, Nakládal Jakub – Burget Aleš, Grulich Libor

Tabulka po 8. kole:
1. Vrahovice 8 7 0 1 43:11 21 0
2. Otaslavice 8 6 0 2 35:10 19 0
3. Brodek u Pv 8 6 0 2 24:22 18 0
4. Horní Štěpánov 8 5 0 3 27:19 15 0
5. Určice „B“ 8 5 1 2 16:10 15 1
6. Dobromilice 8 5 0 3 22:22 15 0
7. Nezamyslice 8 4 0 4 14:18 13 0
8. Výšovice 8 3 0 5 20:19 9 1
9. Brodek u K. 8 3 0 5 14:19 9 2
10. Tištín 8 3 0 5 14:19 8 1
11. Čechovice „B“ 8 2 1 5 15:18 7 0
12. Ptení 8 2 0 6 6:16 6 1
13. Vícov 8 2 0 6 7:21 6 0
14. Hvozd 8 2 0 6 10:43 6 1

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...