Dobré dopoledne, dnes je středa 2.10.2024
svátek slaví Olívie a Oliver,
zítra Bohumil
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

FOTOGALERIE: Ve značně netradiční dobu v pátek odpoledne nastoupil 1.SK Prostějov k domácímu utkání 8. kola MSFL proti Valašskému Meziříčí. Přestože jde tabulkově o zatím nejúspěšnějšího z kvarteta nováčků třetiligové soutěže, konečný výsledek hovoří o rozdílu třídy. Nerodil se ovšem vůbec jednoduše a poločasový výsledek spíše nasvědčoval pokračování střelecké nemohoucnosti eskáčka. Nakonec ale bylo v kabině hodně veselo...

Trenér prostějovského celku Oldřich Machala dal důvěru navlas stejné sestavě jako ve Vyškově. Ne že by se tak striktně držel pravidla o neměnění vítězné sestavy, příliš totiž na výběr neměl. Při dlouhodobém zranění Píchala se Šteiglem a Petrželou zůstalo kromě náhradního brankáře na lavičce pouze trio Petrović, Zapletal a Hirsch. Právě posledně jmenovaný si ovšem skvělým výkonem ve druhém poločase výrazně řekl o zařazení do základní sestavy. Byl to právě rychlonohý štírek, který rozhýbal záložní řadu, a výrazně pomohl k vytváření brankových příležitostí. Toto střídání a s tím spojené posunutí Hapala na hrot byly dva výrazné faktory, které poznamenaly osud druhého poločasu.
Po zápase se Večerník zajímal, jestli není škoda nechat Hapala na kraji zálohy, když mu to v útoku vyloženě sedí... „Lukáš je hráč, který by měl hrát vpředu, to je jasné, ale každý musí hrát tam, kde to trenér a tým potřebuje, tolik nás zase není. Možná, tím trochu trpíme, ale s tím se bohužel nedá nic dělat,“ vysvětlil nezbytnost stávajícího stavu trenér Machala.
Na postu levého obránce opět nastoupil povoláním stoper Aleš Rus, který ovšem na této pozici předvádí solidní výkony a opět se zapsal do střelecké listiny. „Je pravda, že z místa stopera bych možná tak úplně před bránou nebyl. Právě díky tomu, že jsem byl v pravou chvíli na pravém místě, jsem mohl využít chyby gólmana a míč dopravit do sítě,“ připustil po zápase prostějovský odchovanec.
Když už jsme u těch chyb brankářů, zatím vůbec první se dopustil za dobu svého angažmá v Prostějově také Filip Jícha. Nelze mu to v žádném případě zazlívat, někdy chyba prostě přijít musí, a Jícha jinak patří k výrazné posile eskáčka. Jak k situaci vůbec došlo? V Prostějově dobře známý stoper Malý vyslal dlouhý pas dopředu a míč si mezi dvojicí stoperů a brankářem našel mrštný Gregáň a pohodlně dopravil míč do prázdné branky. „Jednoznačně chyba, měl jsem jít víc do balónu a nespoléhat na stopery. Nešlo ani tak o problém v komunikaci,“ viděla svůj podíl na první brance zcela jednoznačně brankářská jednička.
Velmi zajímavé bylo sledovat atmosféru v šatně mezi oběma poločasy. Trenér Machala pouze litoval neproměněných šancí a nabádal k většímu zakončování. „Nehledejte pořád lépe postaveného spoluhráče, spousta z vás má dobrou střelu, tak střílejte!“ radil domácím šutérům. Jinak v šatně panovalo klidné a odhodlané ovzduší, ani známka po nějaké nervozitě, prostě všichni nejen věřili, ale přímo byli přesvědčeni o tom, že tenhle zápas zvládnou. To se také projevilo dvě minuty po přestávce vyrovnávacím gólem. A Fládr při něm dobře demonstroval, kde eskáčko tlačí bota při proměňování šancí. Kdyby se doslova nevrhl na dlouhou nohu v šestnáctce po odraženém balónu, neměl by šanci jej zasáhnout a ten by možná propadl někam k rohovému praporku.
Větší víra v sebe sama, ve své schopnosti a větší tlak směrem do branky může eskáčko ze zatímní čtvrté příčky vystřelit na vrcholek tabulky. Kádr na to má, už by se to konečně mělo začít projevovat. Třeba hned tuto sobotu v Petřkovicích.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...