Dobré poledne, dnes je středa 2.10.2024
svátek slaví Olívie a Oliver,
zítra Bohumil
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Jestliže první poločas utkání osmého dějství třetiligové soutěže byl ve znamení několika zajímavých, ovšem neproměněných šancí, do druhého eskáčko vlétlo doslova od prvních minut. Na Gregáňův nešťastný gól odpověděl už po dvou minutách druhé půle Fládr a všem bylo jasné, že další branky visí ve vzduchu. Poprvé se také do střelecké listiny zapsal Lukáš Hapal, což je další pozitivum pátečního odpoledne. Další branky přidali Kroupa a Rus.

Hned ve čtvrté minutě vyslal Jurča první slabou střelu na Jíchu, po deseti minutách to zkoušel znova, Drozdova dorážka skončila rohovým kopem. Hostům se už po sedmi minutách zranil levý obránce Wludyka a musel střídat. Zatímco první střelecké pokusy domácích byly zblokované, po čtvrthodině hry Langer zprava hledal před bránou Kroupu, jeho mírná teč ale nenadělala Repáňovi příliš vrásek. Kroupa se později dostal k hlavičce, ta ovšem směřovala nad branku. Pak už přišla ona nešťastná situace, kdy Malý poslal dlouhý nákop před domácí branku, mezi brankáře a stopery si naběhl Gregáň a pohodlně skóroval - 0:1. Po Fládrově nepřímém kopu Langer zpracoval míč pro Pančocháře, jeho střela trefila jen nejblíž stojícího obránce. Na druhé straně vyšla Jurčovi střela sice náramně, Jícha však míč vytěsnil na roh. A bylo se pořád na co dívat. Další nepřímý kop rozehrával Rus, Kroupa sklepl míč Fládrovi, jeho střela neměla dostatečnou razanci. Repáně nevystrašila ani Machynkova hlavička v závěru poločasu. V nastavení ještě Sečkář nabídl šanci Kroupovi, břevno však bylo v tomto případě příliš nízko.
Hned v úvodu druhého poločasu po dlouhém autu a prodloužení do šestnáctky se po míči natáhl Fládr a tečoval jej přesně k zadní tyči - 1:1. Obecenstvo za chvíli vzrušil domnělý faul na Hirsche v pokutovém území, který však rozhodčí nechal bez povšimnutí. Těsně před vypršením hodiny hry Hirsch vyslal do brejku po levé straně Kroupu a jeho střílený centr skluzem tečoval do sítě Hapal - 2:1. Vzápětí Hirsch potáhl útok po pravé straně a sám i zakončil, jenže nepříliš důrazně. Další gólové oslavy sice zprvu zastavil odmávaný ofsajd, po pěti minutách už ale Rusovu střelu z hranice šestnáctky dorazil do sítě Kroupa - 3:1. Šest minut před koncem načechral míč do šestnáctky Hapal, Repáň překvapivě míč neudržel a ten vypadl přímo před Ruse, který měl už lehkou práci - 4:1. V samotném závěru se znovu neprosadil Jurča, zatímco střídající Zapletal chvíli po příchodu na hřiště vykouzlil technickou střelu, která jen o pověstné centimetry minula tyč valašské branky.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...