Dobré poledne, dnes je středa 2.10.2024
svátek slaví Olívie a Oliver,
zítra Bohumil
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

FOTOGALERIE+VIDEO Ve slavnostní den pro plumlovské fotbalisty se v „Borkách“ odehrálo neméně slavnostní utkání, a sice derby s nedalekým rivalem z Čechovic. I když počasí moc venkovnímu sportu uplynulou sobotu nakloněno nebylo, hřiště v Plumlově bylo na očekávanou bitvu připraveno dobře. Po bezbrankové první půli se ve druhé pětačtyřicetiminutovce střelecky prosazovali pouze domácí, kteří tak dokonale zaskočili favorizovaného soupeře, který se přes přehradu vracel s prázdnou. Svěřenci trenéra Kučery tak prohráli po ztrátě v Mostkovicích již druhé derby a značně tím eliminovali své postupové choutky...

Stav před výkopem
Předsezónní prognózy totiž pasovaly Čechovice na postupovou pozici, zvláště pak po posílení kvalitním triem Koláček, Maděrka a Zatloukal. Na předchozí ztrátu v Mostkovicích reagoval tým výhrou nad silnou Lipovou, tudíž do tohoto utkání nastupovali hosté v roli favorita. Jenže, byli to Plumlovští, kdo se po hrůzostrašném úvodu sezóny nadechli k lepším zítřkům.

Vývoj zápasu
Jako hlavní se ukázala bojovnost domácího týmu, v opačném případě to bylo neproměňování vyložených šancí hráčů Čechovic. Také počasí eliminovalo technickou hru hostí. S dlouhými nákopy si obrana Plumlova bez větších potíží poradila.

Zásadní okamžiky
Na první šanci se nemuselo dlouho čekat. Probíhala šestá minuta a hosté mohli jít zásluhou kapitána Haluzy do vedení, to by ale musel svou vyloženou šanci proměnit. Od té chvíle se na mokrém terénu odehrávaly spíše boje o každý míč, šance však nepřicházely ani na jedné straně. O další vzrušení se postarala čechovická „desítka“, Simandl ale Novákovi šanci lapil. Jinak oba brankáři moc práce v první půli neměli. Tu největší domácího Spáčila bravurně Polák zneškodnil.
Sedmačtyřicátá minuta měla být do statistik zapsána jako gólová, to by se však po šikovném uvolnění musel Zatloukal prosadit i střelecky. Zákonitě tak musel přijít trest na druhé straně. To už se Plumlov více tlačil do vápna. Po jednom takovém centru se k míči dostal „Jelen“ a nechytatelným volejem poslal míč k tyči - 1:0. O šest minut později to bylo už o dvě branky. Nedostatečný důraz hostujícího celku potrestal Marcel Zabloudil – 2:0. Čechovice ale zbraně nesložily, ve stoprocentní šanci se objevil Lakomý, mířil ovšem vedle. Záhy jej napodobil Chmelík. Na druhé straně mohli hostující hráči děkovat svému brankáři, že lapil další tutovku domácích. Na Spáčilovu technickou střelu ze třiasedmdesáté minuty byl už ale i on krátký – 3:0. Potrestat laxnost čechovického mužstva mohl kanonýr Hladký, nabídnutou šanci ale promarnil. Zmírnit krutou porážku chtěl ještě hostující Polák, ve své další obrovské šanci ale Simandla překonat nedokázal. Střeleckou tečku za sobotním derby měl na kopačce opět domácí Hladký. Svůj průnik zakončil lobem přes vyběhnuvšího Poláka, bohužel pro něj i prázdnou svatyni.

Osobnost utkání
Zdálo se, že to měl být hostující František Kolečkář, jenž původně neměl do zápasu naskočit, ale kouč Kučera jej nakonec do druhého poločasu na trávník poslal. Ani on však prohru odvrátit nedokázal. I přes tři obdržené branky to byl jednoznačně jeho spoluhráč v bráně, Jakub Polák. Pochytal nechytatelné, na brankách vinu rozhodně nenese. Z domácích lze vyzdvihnout výkon Matouška či Spáčila, kteří odvedli obrovský kus práce, v zádech s celým bojovným týmem i bezchybným Simandlem.

Zajímavost duelu
I přes nepřízeň počasí si do Plumlova našlo cestu několik fotbaluchtivých diváků z různých koutů prostějovského regionu. Ti byli také svědkem příjezdu vojenské hlídky na sajdkáře z nedaleké akce na místním zámku. V tu chvíli to bylo asi zajímavější než fotbal samotný.

Atmosféra střetnutí
Jednoznačně již několikrát zmiňované počasí mělo za následek i celkovou návštěvu tolik očekáváného derby mezi odvěkými rivaly. Přesto parta plumlovských nadšenců v čele s Petrem Kiškou vždy po vstřelení branky vyvolávala jméno střelce stejně jako na ligovém stánku.


Pozápasové hodnocení trenérů

Pavel VORÁČ – TJ Sokol Plumlov
„Panuje spokojenost. (úsměv) Věděli jsme, že soupeř má zkušené mužstvo, tak jsme se připravili na týmový, bojovný výkon. Počítali jsme, že budou více na míči s centry do vápna, nicméně my je trestali větší agresivitou. Před zápasem bych tento výsledek netipoval, ale proměnili jsme své šance, soupeř nikoliv. V úvodu sezóny se projevila absence několika hráčů základní sestavy, tak snad jsme si to zlé už vybrali.“
Evžen KUČERA – TJ Sokol Čechovice
„Soupeř byl ve všech parametrech lepší. Jak v proměňování šancí, tak v bojovnosti. Chybělo mi tam pověstné srdíčko. Beru odpovědnost na sebe. Říkám si, zda jsem složil ten tým dobře...? Všichni to jsou dobří fotbalisté, jeden vedle druhého, ale je třeba udělat vždy něco navíc. O to víc, když šlo o derby. Zase se ukázalo, že s tímto přístupem nemůžeme pomýšlet na nejvyšší příčky.“

7. kolo: Plumlov – Čechovice 3:0 (0:0), Spáčil Michal, Zabloudil Marcel, Matoušek Petr, Bělotín – Beňov 3:1 (1:1), Pjatkan Petr, Ferenc Jan, Lošťák Aleš – Machač Filip, Dub n./M. – Němčice n./H. 4:0 (2:0), 2x Šálek Josef, Kaisner Jakub, Smrčka Tomáš, Opatovice – Kostelec n./H. 3:1 (2:1), Hendrych Daniel, Klvaňa Pavel, Klvaňa Tomáš – Grepl Ivo, Mostkovice – Určice 0:2 (0:0), 2x Halouzka Petr, Lipová – Kojetín 4:3 (3:1), 2x Liška Martin, 2x Dostál Petr – 2x Žůrek Libor, Salajka Martin, Brodek u Př. – Protivanov 2:0 (0:0), Hejč Bohuslav, Chytil Daniel

Tabulka po 7. kole:

1. Opatovice 7 7 0 0 24:11 21 0
2. Bělotín 7 5 0 2 27:11 16 0
3. Kostelec n./H. 7 5 0 2 18:10 15 0
4. Lipová 7 5 0 2 22:15 14 1
5. Kojetín 7 5 0 2 19:14 13 2
6. Brodek u Př. 7 4 0 3 17:13 13 0
7. Čechovice 7 4 0 3 13:12 13 0
8.. Plumlov 7 3 0 4 13:25 9 0
9. Určice 7 3 0 4 10:12 8 1
10. Protivanov 7 3 0 4 13:17 8 1
11. Beňov 7 3 0 4 13:21 6 3
12. Dub n./M. 7 1 0 6 10:16 5 0
13. Němčice 7 0 0 7 9:18 3 0
14. Mostkovice 7 1 0 6 7:20 3 1





  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...