Dobré odpoledne, dnes je středa 2.10.2024
svátek slaví Olívie a Oliver,
zítra Bohumil
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Vedení klubu už bezprostředně po utkání s Hulínem přemýšlelo o zásadním kroku při následujícím domácím utkání. V pátek oznámil trenér Machala hráčům, že diváci budou mít vstup na Mohelnici volný a vydané vstupenky zaplatí dohromady celá kabina. Je to ta nejlepší pozvánka pro širokou prostějovskou veřejnost!

Už podruhé v této sezóně se fotbalisté 1.SK Prostějov potkají s Mohelnicí v soutěžním zápase. Na rozdíl od červencového pohárového utkání dojde k měření sil tentokrát na domácí půdě. Hrát se bude v sobotu 9. září od 16:00 hodin v areálu SCM Za místním nádražím v Prostějově.
Soupeř je znovu z kategorie těch, kterým start sezóny příliš nevyšel. Mohelnice, z níž přišel na Hanou útočník Lukáš Hapal, zaznamenala během letní přestávky spoustu změn. Odchod tohoto šutéra nebyl zdaleka jediný. Změny začaly už od realizačního týmu, kdy se kormidla ujal prostějovský trenér Karel Trnečka, který předtím působil na lavičce Nových Sadů. Do pole přišlo hned deset nových hráčů, mezi známými jmény třeba útočníci Pezzotti (1.HFK, Hlučín, Karviná) a Pospíšil (Zábřeh, Hulín) nebo jablonecký záložník Palatický, kterého v létě zkoušeli i v Prostějově. Plný tucet fotbalistů naopak mířil z Mohelnice do světa, kromě již zmíněného Hapala třeba Heidenreich do Rakouska nebo Fiala do nedalekého Rýmařova.
Mohelnice patří k těm, kteří zažili mizerný start sezóny. Doma na úvod padli těsně s Petřkovicemi, bod vydřeli na hřišti nováčka z Hodonína, opět doma prohráli po brankové přestřelce 3:4 s Líšní a v Kroměříži málem dotáhli tříbrankové manko z prvního poločasu. I v posledním domácím utkání s lídrem tabulky Velkým Meziříčím nakonec tahali za kratší konec, přestože byli po celou dobu lepším týmem. Sestavě Horka – Hlavsa, Ivan, Kuba, Kotůlek – Fišara, Šichor, Svoboda (67. Pezzotii) – Pospíšil (76. Vokoun), Woitek, Kutal nepřálo štěstí v koncovce.
„Bude to o hodně těžší utkání, vím, že dávají mužstvo postupně dohromady. Tým bude silnější, není vyloučeno, že ještě přivedou některé hráče,“ je si vědom trenér Oldřich Machala. Zároveň odhodlaně dodává: „Domácí zápasy musíme vyhrávat, takže i Mohelnici musíme zvládnout za tři body. Na zápas se musíme dobře nachystat a vůbec nic nepodcenit.“

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...