Dobré odpoledne, dnes je středa 2.10.2024
svátek slaví Olívie a Oliver,
zítra Bohumil
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram
Ilustrační foto

První tříbodová výhra Kralic na sebe nechala čekat pět kol. Proti Medlovu, Velkým Losinám, Želatovicím ani Holici to ještě nevyšlo, zlepšenou koncovku výběru Ivo Lošťáka pocítil teprve nováček krajského přeboru z Dubicka. Dvacet minut před koncem vedli domácí už 3:0 a směřovali k jasnému vítězství, v posledních minutách ale nechali hosty snížit a o body se nakonec bojovalo až do úplného konce.

„Konečně jsme to protrhli a hlavní jsou tři body. Těší mě, že pětasedmdesát minut jsme hráli výborně. Pak jsme prostřídali a kvalita šla trochu dolů, po dvou střelách a snížení na 3:2 jsme se v závěru zbytečně strachovali o výsledek,“ glosoval kouč vítězů.
Skóre otevřel přibližně v polovině první půle Josef Cibulka, patnáct minut po něm se prosadil Martin Kováč a po pauze se poprvé střelecky prosadil i Lukáš Krobot. „Něco jsme si řekli a podařilo se nám dát první gól, to znamená strašně moc. Začali jsme si věřit a kluci si výhru zasloužili. Ještě dalších pět šest velkých šancí jsme nevyužili, hned v první minutě jsme mohli jít do vedení po rohu, v páté minutě vykopával jejich stoper z brankové čáry. S hrou jsem byl velice spokojen, všichni k zápasu výborně přistoupili už od rozcvičky,“ pochvaloval si Lošťák.
Své kvality musel předvést taky jeho brankář David Šarman, ještě za vyrovnaného stavu, zlikvidoval sólo soupeře. „Chyběl nám sice Ondra Petržela, byli jsme ale jasně lepší. V nastaveném tempu nejde vydržet devadesát minut, někteří hráči toho měli už dost. Bylo vidět, jak moc chtějí vyhrát, i proto se zbytečně zatáhli a nevystoupili, tyto tři body jsme potřebovali,“ oddychl si.
Ve výsledku se tak nebrání ani heslu, že raději hrát špatně a vyhrát, než aby tomu bylo přesně opačně. „Šli jsme si pro tři body a vyšlo to. Neměl jsem strach, kluci se toho chopili za správný konec a měl jsem tušení, že toto utkání zvládneme. Říkal jsem klukům, že trpělivou hrou výsledek přijde,“ užíval si v Kralicích dosud nepoznaných pocitů Ivo Lošťák.
O nejbližším víkendu se vydají Kraličtí na soupeřův pažit, konkrétně budou jejich cílovou stanicí dvanácté Dolany, kde je výkop stanoven na nedělní šestnáctou hodinu.
„Je jedno, jestli nás čeká soupeř z předních, nebo zadních pozic. Třeba teď prohrál doma první Lutín s posledním Přerovem. Každý může porazit každého a musíme na ně něco vymyslet. Připravíme se poctivě a natrénujeme další věci, postupně se zlepšujeme. Třeba nyní musím vyzdvihnout celý kolektiv, byl to poctivý pracovitý výkon od všech a tři body jsou nám odměnou,“ považuje si předvedené hry i výsledku kralický trenér.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...