Dobré odpoledne, dnes je středa 2.10.2024
svátek slaví Olívie a Oliver,
zítra Bohumil
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Soupeře zvučného jména si o víkendu pozvaly na svůj trávník fotbalistky Mostkovic. Na Prostějovsko dorazil ostravský Baník, ještě na jaře účastník druhé nejvyšší domácí soutěže. Domácí hráčky se silného celku nezalekly, díky hattricku Domesové mu dokázaly vstřelit hned tři branky a chybělo jen málo, aby dosáhly na nerozhodný výsledek.

TJ Sokol Mostkovice - FC Baník Ostrava 3:4 (1:3)

Branky Mostkovic: Domesová 3. Sestava Mostkovic: Nováčková – Jančíková, Vaverková, Kozlovská, Všetičková – B. Karafiátová, Kraváková – Ptačníková, Soares, Koudelková – Domesová. Střídaly: Hejcmanová, Horáčková, T. Karafiátová, Holubová, Sekaninová. Trenér: Jaroslav Karafiát.

 „Pro holky, pro diváky i pro mě to byl super zápas. Nezklamaly mě, hrály výborně, bojovaly a jsou pro mě morální vítězové,“ vysekl svým svěřenkyním poklonu domácí trenér Jaroslav Karafiát.

Mostkovičanky se dokonce hned po několika desítkách sekund ujaly vedení, ještě do pauzy se ale Severomoravankám podařilo třemi zásahy otočit. „Byla na nás trošičku vidět nervozita, soupeř se dostal do hry a byl silnější na míči. Pak ale holky zjistily, že jde o hratelného soupeře, podařilo se jim hned po pauze snížit a chtěly urvat co nejlepší výsledek,“ chválil.

O výsledku tak nakonec rozhodl pokutový kop, po němž se Baník ujal vedení 4:2, podle Karafiáta se jednalo o sporný moment. „V závěru jsme ještě jednou snížili a posledních deset minut jsme tlačili. Je škoda, že se nám nepodařilo vyrovnat, nejsem ale zklamaný. Nesmím zapomenout na diváky, přišlo jich hodně, povzbuzovali a za výkon odměnili děvčata potleskem,“ hodnotil.

Sobotní střetnutí bylo současně generálkou pro jeho družstvo, již za pár dní totiž startuje nový ročník moravskoslezské divize a Mostkovice opět náleží do její „B“ skupiny. V prvním kole přijde na řadu domácí souboj s Mutěnicemi, začíná se v tradičním čase – o nedělní desáté hodině dopolední.

„Po výkonech v letní přípravě týmu věřím. Má sílu a na holkách je to vidět, jsou odhodlané a dobře připravené. Chtěl bych se pohybovat v lepší polovině tabulky, pak budu spokojen. Těžko ale odhadovat, kvalita soupeřů se hodně mění,“ přemítal Karafiát na prahu sezóny 2017/2018.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...