Dobré odpoledne, dnes je středa 2.10.2024
svátek slaví Olívie a Oliver,
zítra Bohumil
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

FOTOGALERIE Vynikající návštěva. Znovu po čtyřech letech došlo v ostrém soutěžním utkání na souboj Brodku u Konice s Horním Štěpánovem a duel dvou sousedních obcí s necelou tisícovkou obyvatel si nenechaly ujít plné dvě stovky diváků. Převahu měli fandové Jiskry a ti se také nakonec mohli radovat, díky třem brankám v závěrečných dvaceti minutách zůstaly všechny body doma.

TJ Jiskra Brodek u Konice - TJ Horní Štěpánov 4:2 (1:2)

Branky: 5. a 78. R. Burget, 70. Blatner, 85. A. Burget – 13. Ščudla, 34. Gryc. Rozhodčí: Svozil – Mlčoch, Duda. Žluté karty: 10. A. Burget, 75. Barták, 90. Z. Koudelka – 60. Sígl. Diváků: 200.

Brodek u Konice: Janků – Možný (62. Mach), Barták, H. Burget, Hloušek (89. Vičar) – Grepl (75. Kolář), Blatner, Z. Koudelka, P. Koudelka – R. Burget, A. Burget (90. Müller). Hrající trenér: Patrik Müller.

Horní Štěpánov: Šmíd – Rychnovský, Janíček, Ščudla, Sígl – Klügl (86. Kamený), Gryc, Tyl, Němec – Klimeš (90. Červinka), Bašný (80. Svoboda). Trenér: neobsazen. 

Vstup do okresního přeboru se více vydařil hostům, kteří v úvodních dvou kolech dvakrát vyhráli a figurovali na třetím místě, zatímco domácí ještě nebodovali a coby nováček zahajovali druhou desítku pořadí. Úvod víkendového mače ovšem patřil právě Brodeckým, kteří se hned v páté minutě zásluhou Radka Burgeta ujali vedení. A mohlo být ještě veseleji, kdyby i některou z dalších příležitostí využili.

Nestalo se a přišel trest – hned dvojitý. Nejprve hosté po sérii šťastných odrazů zužitkovali standardní situaci, takže vedení domácích nevydrželo ani deset minut, poté jim ke gólu dopomohla střela tečovaná mimo dosah gólmana. Do šaten tak odcházeli spokojenější hosté.

Také po změně stran dlouho vynikal štěpánovský brankář Šmíd, když zlikvidoval také další sólo soupeře a poradil si i s nebezpečnou dorážkou, leč v sedmdesáté minutě byl i on krátký na Blatnerovu přízemní střelu. Celá akce začala na půlící čáře, kdy hosté marně reklamovali ruku (viz video na webu), aby se následně při dlouhém pasu nedohodla hostující defenziva.

O chvíli později si vybral štěpánovský brankář slabší chvíli, když vyrazil daleký centr jen k nohám volného Radka Burgeta, jenž se bez problémů prosadil podruhé v utkání a vrátil domácím vedení. Krátce poté chyběl Blatnerovi jen kousek, aby zakroutil nákop od prostoru střídaček až do brány.

Domácí pak pohrdli i dalšími tutovkami, ale mrzet je to nemuselo, po akci zprava využil přihrávky pod sebe Aleš Burget, jenž po zemi uklidil míč ke vzdálenější tyči – 4:2. V úplném závěru se pak ještě musel mít na pozoru i Marek Janků, po Němcově přímáku lehce tečoval míč na břevno. Brzy nato zazněl závěrečný hvizd rozhodčího a hráči ve žluto-modré kombinaci si mohli užít děkovačku se svými fanoušky.

POHLEDEM TRENÉRŮ

Patrik Müller – TJ Jiskra Brodek u Konice:

„Vítězství potěší každého trenéra, beru to ale jako výhru nad jakýmkoliv soupeřem. Potřebujeme body a neohlížíme se, s kým hrajeme. Prvních pět minut se zápas vyvíjel dobře, dali jsme gól. Pak jsme přestali hrát a začali jsme opět až ve druhé půli druhého poločasu. Nevidím klukům do hlavy, tak nevím, jestli se sesypali ze soupeře. Vystřídali jsme a podařilo se nám proměnit šance, už předtím jsme měli dvě gólovky, ale tváří v tvář gólmanovi jsme nedali.“

Libor Klimeš – kapitán TJ Horní Štěpánov:

„Nezasloužili jsme si dneska vyhrát. Bylo tam hodně věcí, co nám nešlo, od každého něco. Chceme vyhrát každý zápas, u domácích ale bylo vidět, že mají hlad, bojovnost byla až na úkor fotbalovosti. Musíme ale sklopit hlavu, uznat, že nás porazili, a jít dál. Góly dali domácí po našich chybách nebo po dlouhých míčích. Máme dva vyrovnané gólmany a momentálně jsme se rozhodli, že bude chytat Pepa. Minule chytal výborně a prohru bych na něj nesváděl.“

Přebor OFS Prostějov – II.třída

3.kolo: Čechovice „B“ – Tištín 5:1 (3:1), Jodl Daniel, Muzikant Radim, Jančík Jiří, Klváček Josef, Bašný Petr – Kratochvíl Jakub, Brodek u Konice – Horní Štěpánov 4:2 (1:2), 2x Burget Radek, Burget Aleš, Blatner Jiří – Ščudla Ondřej, Gryc Karel, Brodek u Prostějova – Otaslavice 1:5 (1:1), Zatloukal Leopold – 2x Chvojka Jakub, Drmola Dominik, Zatloukal Dominik, Skalický Pavel, Výšovice – Hvozd 9:1 (4:0), 3x Fildán Zdeněk, 2x Olbert Luděk, 2x Koukal Kristián, Dudík Michal, Křivinka Jan – Krása Jaromír, Vícov – Ptení 1:0 (0:0), Vávra Vojtěch, Nezamyslice – Dobromilice 0:2 (0:1), Špaček Jakub, Šenkyřík Petr, Určice „B“ – Vrahovice 0:2 (0:2), 2x Kučera Martin

Průběžná tabulka po 3. kole:

1.         Vrahovice      3          3          0          0          16:3    9          0

2.         Otaslavice     3          2          0          1          9:3      6          0

3.         Určice „B“       3          2          0          1          8:4      6          0

4.         Horní Štěpánov        3          2          0          1          9:6      6          0

5.         Brodek u Pv  3          2          0          1          12:12  6          0

6.         Vícov  3          2          0          1          3:4      6          0

7.         Výšovice        3          2          0          1          13:9    5          1

8.         Nezamyslice 3          1          0          2          3:3      4          0

9.         Brodek u K.   3          1          0          2          9:10    4          0

10       Čechovice „B“           3          1          0          2          8:7      3          0

11.      Dobromilice   3          1          0          2          4:12    3          0

12.      Hvozd 3          1          0          2          9:18    3          0

13.      Ptení   3          1          0          2          2:7      2          1

14.      Tištín  3          0          0          3          4:11    0          0

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...