Dobré odpoledne, dnes je středa 2.10.2024
svátek slaví Olívie a Oliver,
zítra Bohumil
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

FOTOGALERIE: Druhými zápasy, ovšem třetího kola, pokračoval okresní přebor. Už v sobotu proti sobě nastoupili domácí Otaslavice a hosté z Vícova. Poněkud větší zvukovou kulisu dělal v sousedství probíhající turnaj v odbíjené, ale i domácí fotbalisté měli nakonec důvod k oslavám. O vítězství rozhodli už v prvním poločase a v tom druhém už jen navyšovali skóre.

Přestože se duel obou soupeřů rozjížděl velmi zvolna, už v úvodních fázích se objevily dva náznaky domácích šancí. Povedenou akcí Vícova byla střela pod břevno, kterou musel Orálek vytěsnit nad branku, na druhé straně Marčan a Smékal odkrývali mezery v hostující obraně.
Deset minut před přestávkou musel domácí obránce z prázdné branky odvrátit jistý gól po hlavičce Rozsívala. Jenže vzápětí zapadla Brabcovi do branky nenápadná, ale umístěná střela Chvojky a dvě minuty nato převzal Hon míč na hranici šestnáctky a obloučkem přehodil Brabce.
Tentýž hráč domácích pokračoval v načaté práci hned po přestávce, když zleva doslova propasíroval míč přes gólmana do branky. Neuplynulo ještě ani deset minut druhého poločasu, když Smékal naservíroval míč Zatloukalovi, který byl před brankou faulován a Smékal z penalty dal výsledku konečnou podobu.
Hosté jen po nepřímém kopu vytvořili závar před brankou domácích, z něhož vypadl míč na roh, a Vávra z přímého kopu protáhl Orálka. Chvojkovu sólu dal stopku brankář Brabec.
Hostům v Otaslavicích nebylo souzeno dát branku ani po parádní střele Rozsívala, který z úhlu napálil břevno. Poslední slovo měl domácí Smékal, který dostal pěknou přihrávku takřka do uličky, jenže Brabec už „bůra“ nedopustil.


II. TŘÍDA, 3. KOLO
Sokol Otaslavice - Sokol Vícov 4:0 (2:0)
Branky: 36. Chvojka, 38. a 49. Hon, 55. z pen. Smékal. Rozhodčí: Mlčoch – Duda, Přecechtěl. Žluté karty: 52. Hon, 62. Smékal – 26. Štuler, 30. Světlík, 30. Brabec. Diváků: 80.
Otaslavice: Orálek – Rušil, Šubrt, Hrazdíra, Skalický – Gerneš, Chvojka, Smékal, Marčan (75. Koudela), Zatloukal – Hon (60. Frehar). Trenér: Jiří Hon.
Vícov: Brabec – Šobr, Humpolíček, Světlík, Chytil – Ježek, Ovčáček, Vávra, Štuler (55. Zdobina) – Nedvěd (83. Vaverka), Rozsíval. Trenér: Miroslav Krutovský.
„Musíme se soustředit na vstup do zápasu,“
odnesl si poznatek Jiří Hon, trenér Otaslavic

POHLEDEM TRENÉRŮ

Jiří Hon – Sokol Otaslavice:
„Nebyl jsem spokojen se začátkem prvního poločasu, ten jsme odehráli v jakési křeči, asi půl hodiny se nám nedařilo dostat se do hry. Uklidnili jsme se vedoucím gólem, vzápětí přišel druhý, takže poločas jsme dohráli bez problémů. V šatně jsme si řekli, že musíme hru uklidnit, abychom nehráli příliš zbrkle. V druhém poločase odpadl soupeř podle mého názoru i fyzicky a mně nezbývá než poděkovat hráčům za výkon. A to jsme ještě nastoupili bez Kalába a Vogla, s nimiž by byl možná vstup do zápasu vydařenější. Takhle se můžou bát o flek.“
Miroslav Krutovský – Sokol Vícov:
„Začátek zápasu byl vyrovnaný, obě mužstva držela míč, my jsme si zpočátku vytvořili nějaké šance. Utkání se zlomilo v závěru prvního poločasu, kdy jsme krátce po sobě inkasovali dvě branky, pak už to pro nás bylo těžké. Góly jsme soupeři věnovali příliš jednoduše. Oproti minulému týdnu nám chyběli tři hráči základní sestavy, takže jsme tušili, že v naší hře budou rezervy. Kvalita střídačky už bohužel není taková, jako je základ. Musím uznat, že soupeř byl lepší na balónu, dobře kombinoval, přesto výsledek není úplně odpovídající.“

Další výsledky 3. kola: Hvozd - Čechovice B 4:2 (0:1), Krása 3, Bílý - Jodl 2, Ptení - Nezamyslice 2:1 pk (0:1), Holinka - Muler, Tištín - Brodek u Pv 3:4 (2:2), Kratochvíl 3 - Rakáš 2, Typner, Soldán, Horní Štěpánov - Výšovice 5:1 (1:1), Němec 2, Sígl, Ščudla, Gryc - Tyl (vl.), Dobromilice - Určice B 1:3 (0:1), Blumenstein - Šťastný, Šenkyřík (vl.), Grulich, Brodek u Konice - Vrahovice 2:5 (0:4), Burget H. (pen.), Burget A. - Farný 2, Studený, Dovřák (pen.), Schvarz.
Tabulka po 2. kole:
1 Sokol Vrahovice 2 2 0 0 14:3 6 0
2 Sokol Určice B 2 2 0 0 8:2 6 0
3 Horní Štěpánov 2 2 0 0 7:2 6 0
4 Brodek u Pv 2 2 0 0 11:7 6 0
5 Nezamyslice 2 1 0 1 3:1 4 0
6 Sokol Otaslavice 2 1 0 1 4:2 3 0
7 FC Hvozd 2 1 0 1 8:9 3 0 8 Sokol Vícov 2 1 0 1 2:4 3 0
9 FK Výšovice 2 1 0 1 4:8 2 1
10 FC Ptení 2 1 0 1 2:6 2 1
11 Brodek u Konice 2 0 0 2 5:8 1 0
12 Čechovice B 2 0 0 2 3:6 0 0
13 TJ Tištín 2 0 0 2 3:6 0 0
14 FC Dobromilice 2 0 0 2 2:12 0 0

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...