Dobré odpoledne, dnes je středa 2.10.2024
svátek slaví Olívie a Oliver,
zítra Bohumil
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

FOTOGALERIE: Jeden z nejtěžších týdnů podzimu, který se už jistě opakovat nebude, mají za sebou fotbalisté 1.SK Prostějov. Po úvodním domácím utkání proti Hlučínu bojovali už tři dny nato, v úterý, v pohárovém utkání proti rozjeté Opavě a o pět dnů později jeli ve třetím kole MSFL na hřiště loňského vítěze této soutěže, Uničova. Ten se pravda úvodem soutěže protrápil, nijak to ovšem nesnižuje jeho kvality.

Onen jediný bod může opticky vypadat málo, ale zvlášť diváci, kteří viděli utkání s Opavou, musí hráče za vyrovnaný špíl ocenit. Postoupit do třetího kola proti prvoligovému celku se sice nepodařilo, ale tým se ujistil, že má na to hrát i s vysoce kvalitním soupeřem. Konečně s trochou škodolibosti můžeme dodat, že jsme v Prostějově Slezany trochu zabrzdili, protože o víkendu dokázal jeden z horkých adeptů na postup do nejvyšší soutěže uhrát se zatím nevýrazným Sokolovem pouhou bezbrankovou remízu.
Dalším světlým momentem úterního poháru bylo zapojení dalších hráčů do základní sestavy. Jak brankář Neoral, tak záložník Petržela předvedli sympatické výkony a dokázali, že Machalův kádr je opravdu kvalitativně vyrovnaný. Možná poněkud předčasně nastoupil v základní sestavě Píchal, který nebyl předtím úplně v pořádku, ze zdravotních důvodů proto musel ještě v prvním poločase ze hřiště.
Obě utkání pěkně srovnala výkony rozhodčích pískajících profesionální a amatérské soutěže. A není to jen o tom, že v nedělním utkání měli pro změnu domácí diváci dojem, že sudí straní hostům z Prostějova. V pohárovém utkání se podprahově znovu ukázalo, že profesionální fotbal tvoří uzavřenou komunitu, která mezi sebe jen nerada pouští někoho nového. Oslovení hráče jménem a vysvětlování situace ze strany arbitrů jsou jen povrchové drobnosti.
Předmětem diskusí se samozřejmě stala penalta odpískaná téměř v závěru normální hrací doby v pohárovém utkání. Jestliže měli prostějovští funkcionáři zprvu jasno v tom, že manýry druhé ligy jsou opět na scéně, pohled na video je z tohoto přesvědčení mírně vyvedl. Přesto šla předmětná situace posoudit z obou stran a rozhodčí se po chvilce zaváhání rozhodl tak, jak se rozhodl.
V neděli dopoledne nastoupila v Uničově osvědčená sestava, když se na pravém beku objevil Hirsch, „těžící“ momentálně z problémů s kolenem spoluhráče Machynka. Záloha nastoupila v pětičlenném složení s defenzivnějšími Susem a Pančochářem, podhrotovým Langerem a krajními záložníky Šteiglem a Hapalem.
Jelikož Uničov nedisponuje typicky soubojovými hráči, byla Machalova taktika zřejmá – naordinoval svým svěřencům co nejaktivnější hru směrem do těla. Ofenzivní snažení domácích se tak podařilo po celý zápas téměř eliminovat, jenže na druhé straně opět jednou pokulhávala efektivita. Možná kdyby Šteigl nehledal výhodněji postaveného spoluhráče, mohl utkání rozhodnout. Takové úvahy jsou však už první vteřiny po akci zbytečné.
I když v souvislosti s Uničovem můžeme hovořit spíše o ztrátě dvou bodů než zisku jednoho, důležité bude potvrdit tento výsledek doma proti Hulínu.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...