Dobré odpoledne, dnes je středa 2.10.2024
svátek slaví Olívie a Oliver,
zítra Bohumil
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram
Ilustrační foto

Sestupnou tendenci mají zatím výsledky kralických fotbalistů v tomto ročníku krajského přeboru. Po úvodních dvou bodech z Medlova a jednom proti Velkým Losinám se tentokrát žádného bodového přísunu nedočkali a v Želatovicích těsně prohráli. Soupeři tak pomohli k první podzimní výhře a sami uzavírají elitní desítku pořadí.

„Je to jako přes kopírák, můžete psát stále to stejné. Rozhodla produktivita a soupeř nás potrestal. Po půli jsme měli vést 3:0 a zápas byl rozhodnut, jenže soupeř podnikl jediný protiútok za celý poločas a my si dali čistokrevného vlastence,“ smutně kroutil hlavou kouč poražených Ivo Lošťák.
Do šaten tak odcházeli spokojenější domácí, když zásah byl v zápisu připsán Tomáši Čtvrtníčkovi, brzy po návratu hráčů zpět na trávník se nicméně skóre měnilo opětovně. A ne jednou. „V kabině jsme si něco řekli a věřili jsme, že góly přijdou. Hráli jsme opravdu výborně a hned se nám podařilo srovnat. Po chybě jsme ale opět dostali gól a zahodili dvě tři snad tisíciprocentní šance,“ hořekoval.
Minimálně na bod tak Kraličtí opět měli, jenže opět doplatili na finální fázi. „Dopustili jsme se chybiček, které soupeř potrestal. Po půli se sice domácí zlepšili a už jsme neměli tolik ze hry, ztratili jsme ale tři body. Mrzí mě hlavně neproměňování šancí, vždy dostaneme první gól a musíme dotahovat. Na tom je ještě třeba zapracovat,“ uvědomuje si Lošťák.
Do šancí se sice jeho svěřenci dostávají pravidelně, dostat však míč za záda soupeřova brankáře je zatím jen obtížně řešitelný úkol. „Celý týden jsme trénovali centry a zakončení, proměnili jsme ale jen jednu po pěkném rychlém přečíslení. Chybí nám i trochu štěstíčka, věříme ale, že se to vše jedním utkáním zlomí,“ nepropadá panice.
V pořadí čtvrtou ostrou prověrku bude představovat 1.HFK Olomouc „B“, střetnutí začíná v Holici o tradičním čase v neděli dvě hodiny před polednem. „Viděl jsem je minule proti Želatovicím i teď s Černovírem. Mají mladé běhavé mužstvo hrající moderní fotbal, pohybově i technicky jsou na tom velice dobře a čeká nás hodně těžké utkání. Vždy se ale začíná od stavu 0:0 a pokusíme se bodovat,“ pamatuje na sílu soupeře a současně věří svému týmu.
Sám se navíc snaží o podobný herní postup a mohlo by se tak jednat o náležitou technickou podívanou. „Také produkujeme kombinační fotbal a rozhodovat bude opět první gól. V této soutěži je velice důležitý, mladí hráči nejsou tak psychicky odolní a vstřelenou brankou jim vzroste sebevědomí a jejich výkon graduje,“ podotýká kralický lodivod Ivo Lošťák.

CLEAN4YOU KRAJSKÝ PŘEBOR MUŽŮ – 3. KOLO
FC Želatovice - FC Kralice na Hané 2:1 (1:0)
Branky: 38. Čtvrtníček, 57. Mackovík – 47. Kováč. Rozhodčí: Dorušák – Janáček, Vrána. ŽK: 26. Bouchalík – 28. Neoral. Diváci: 123.
Sestava Kralic: Šarman – Petržela, Krobot, Prokop, Martinka – Blahoušek (65. Troneček), Neoral, Nečas, Vogl – Kováč (79. Halenka), Cibulka. Trenér: Ivo Lošťák.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...