Dobré odpoledne, dnes je středa 2.10.2024
svátek slaví Olívie a Oliver,
zítra Bohumil
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Fotbalistky Mostkovic se poctivě připravují na nadcházející sezónu, ve které budou muset premiérově působit v pozici regionální jedničky. „Zahájili jsme přípravu 1. srpna. Trénujeme dvakrát týdně, i když je to v prázdninovém období těžké,“ říká Jaroslav Karafiát, trenér Sokola.

Děvčata doposud sehrála dva přípravné zápasy. „Holky mají brigády, jsou na táborech a mají další letní aktivity. Nepřipravujeme se tak v kompletním složení, ale docházka je v rámci možností slušná,“ informoval Jaroslav Karafiát.
První utkání odehrály holky v Protivanově a soupeřem jim byl Rakovec Kotvrdovice. „Remizovali jsme dva dva, když jsme inkasovali vyrovnávací gól v nastaveném čase. S tím, co holky předvedly, jsem spokojený. Bojovaly a na to, že se jednalo o přípravný zápas, se vydaly naplno,“ chválil si přístup svých svěřenek Karafiát.
Druhé utkání proběhlo minulé úterý na domácím hřišti v Mostkovicích. Soupeřkami byly Rakušanky z Raika Ernstbrunnu. „Dohodli jsme se hodně narychlo. V pondělí večer mi zavolal jejich manažer a v úterý jsme už hráli. Prohráli jsme sice o tři branky, ale soupeř to byl výkonnostně srovnatelný. Nám chybělo hodně hráček, museli jsme si vypomoci dvěma žáky a také soupeřky nám půjčily trojici fotbalistek,“ popisoval zajímavou přípravu trenér Karafiát.
Kádrových změn přes léto tým nedoznal. „Máme dlouhodobě konsolidovanou sestavu. Nikdo neodešel, nikdo zatím nepřišel,“ potvrdil Karafiát a doplnil: „Máme mladé šikovné holky, které se jeví velmi dobře. Rozhodně dostanou šanci v sezóně.“
Právě start sezóny se nezadržitelně blíží. Premiérový divizní zápas absolvují Mostkovice v neděli 3. září proti Mutěnicím. Ještě předtím ale trávník Sokola bude hostit zajímavou generálku. „Poměříme síly s ostravským Baníkem. Hrát budeme v sobotu 20. srpna od 16:00 hodin. Takový klub ještě v Mostkovicích nehrál,“ usmíval se Jaroslav Karafiát a dodal: „Myslím, že to bude svátek pro naše fanoušky i holky. Přestože se jedná v uvozovkách pouze o ženy, Baník je pořád značka nejvyšší tuzemské kvality.“ 

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...